Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување
Член од
16 мај 2010
Мислења
6.341
Поени од реакции
5.721

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
За бројката нема што да се зборува...фул капацитет плус луѓе што цело време поминаа на нозе позади југ и север. Незнам колку можеше да се влезе толку ... фул.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
абе дечко, какво провоцирање ??? јас си идам да си навивам за Мојот клуб, ме боли цеф дали вие имате прослава, дали сте 10 000 души и што и да е... си идам, си пејам за Мојот клуб... Со нашето доаѓање само ке ви се збогатеше таа цела прослава и атмосфера.
Не си баш у право.
Имаше огромна заинтересираност за оваа утакмица и жално би било да се обезбеди дел од трибина за 1000 луѓе за 200-300 гостински навивачи. Најубаво ќе беше да имавме сала со капацитет од 10.000, али Куманово е болно ткиво на оваа држава-тешко дека нешто ќе добиеме од неа.

Што се тиче Кумани, генерално одлично издание, на моменти френетично навивање потпомогнато од целата сала. Минус - лош избор на песни во последната четвртина, требаше да се пее нешто кое целата сала ќе го прифатеше.

Околу 6.000 души на трибините, убава вечер, штета што не победивме. Имаат подобар тим.

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Во чија чест беше тоа „Тихан слава ти! “?
Инаку супер атмосфера, преполна сала, Кумани во одлично издание, се гледа дека оваа година многу напредуваат.Само напред дечки.Еден минус според мене е гласноста и изборот на песни.Мора да се прават покултурни, поиздражни текстови коишто ќе бидат блиски до обичната публика и ќе ја натераат целата публика да навива заедно со Кумани.

Штета што немаме доволно силен клуб за да ја продолжиме оваа еуфорија во понатамошните натпревари.Според мене вчера не смееше и не требаше да се врши притисок на клупата на Мзт од страна на неслужбени лица.Тоа е максимално нефер и треба клубот да си поведе рачун околу тоа.Не би сакале и на нас истото да ни се случува кога гостуваме во други градови.

Член од
26 декември 2009
Мислења
264
Поени од реакции
194
Во чија чест беше тоа „Тихан слава ти! “?.
.Според мене вчера не смееше и не требаше да се врши притисок на клупата на Мзт од страна на неслужбени лица.Тоа е максимално нефер и треба клубот да си поведе рачун околу тоа.Не би сакале и на нас истото да ни се случува кога гостуваме во други градови.
Тихан Шкурто. А притисак не беше вршен врз клупу на Мзт,него врз делегата за да гу продужи утакмицу.

Член од
13 октомври 2011
Мислења
28
Поени од реакции
13
Тихан Шкурто. А притисак не беше вршен врз клупу на Мзт,него врз делегата за да гу продужи утакмицу.

Биди реален (како што е КумановоДржава) и кажи дали овие луѓе стојат (вршат притисок) кај делегатот или кај клупата на МЗТ?
ПС. Само со самокритика и со исфрлање од спортските терени на ваквите како на сликата ќе можеме да се надеваме дека ќе имаме вистински спорт во државава.
ППС. А тие што го сакаат сопствениот клуб и сакаат тој да има подобри резултати, треба да прави притисок на сопствената клупа и управа(за да се подобрат), а не на противничката (за да се уплашат).

MartinFCB

Fcb
Член од
22 октомври 2010
Мислења
317
Поени од реакции
47
А, Тихан е дел од Кумани, кошаркарски клуб или?
Тихан е едн од основачи на навивачку групу Кумани, кој сг брзо га изгуби живот у Афганистан на печалбу. СЛАВА МУ!
--- надополнето: Nov 14, 2011 1:20 AM ---
Не збориме пристрасно, туку ја кажуваме само вистината.;)
Мислиш дека случајно сега сте плаво-бели?
Ако плаво-белата боја ни е заради партија. Тогаш и боите на МЗТ треба да се црвено-црни, затоа што МЗТ го држи ВМРО. Тоа е тоа...

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Тихан е едн од основачи на навивачку групу Кумани, кој сг брзо га изгуби живот у Афганистан на печалбу. СЛАВА МУ!
--- надополнето: Nov 14, 2011 1:20 AM ---

Ако плаво-белата боја ни е заради партија. Тогаш и боите на МЗТ треба да се црвено-црни, затоа што МЗТ го држи ВМРО. Тоа е тоа...
Знам га дечка, ама првпут слушам дека бија дел од Кумани.Уопште не ми личеше на таквога човека.Никад не сам га видеја сас шал, маицу Кумани.Можда тој ептен порано кд е бија ептен млад, ама с’га не верују да е бија дел од Кумани.

Член од
26 декември 2009
Мислења
264
Поени од реакции
194

Биди реален (како што е КумановоДржава) и кажи дали овие луѓе стојат (вршат притисок) кај делегатот или кај клупата на МЗТ?
ПС. Само со самокритика и со исфрлање од спортските терени на ваквите како на сликата ќе можеме да се надеваме дека ќе имаме вистински спорт во државава.
ППС. А тие што го сакаат сопствениот клуб и сакаат тој да има подобри резултати, треба да прави притисок на сопствената клупа и управа(за да се подобрат), а не на противничката (за да се уплашат).
Немам никаква причина за да не бидам искрен. Тренерот и кошаркарите на Мзт(искочија ептен коректни) при прекиниот беа долу на теренот и сакаа да продолжи натпреварот.Гневот на навивачите го навлече делегатот,кој значи ама апсолутно без никаква причина го прекина натпреварот(значи ништо драматично не се случи за да дојде до прекин). Е после прекинот имаше некои лица кои му вршеа притисок за да продолжи. После пола сат чекање да продолжи се напнав и си отидов,за натаму незнам.
--- надополнето: Nov 14, 2011 4:12 AM ---
Знам га дечка, ама првпут слушам дека бија дел од Кумани.Уопште не ми личеше на таквога човека.Никад не сам га видеја сас шал, маицу Кумани.Можда тој ептен порано кд е бија ептен млад, ама с’га не верују да е бија дел од Кумани.
Не е битно дали е бија или не. Битно градска фаца беше и ок човек. И браво за Кумани за такв гест.
--- надополнето: Nov 14, 2011 4:18 AM ---
Не збориме пристрасно, туку ја кажуваме само вистината.;)
Мислиш дека случајно сега сте плаво-бели?
на почетокот на клипот моеш да видиш дали е случајно или не

http://www.youtube.com/watch?v=xXldc5_xAXA

Член од
25 февруари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
32
Едн од основачи е на подгрупу Pirates, активан е бија у тј период.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Пред салу ќе навивамо. Куманово никад нема да га оставимо :vozbud:

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Сами си га тражив овија МКФ , само им угодуваат на скопјанчишта , ако ...
--- надополнето: Nov 16, 2011 3:01 PM ---
Не ми се верува дека и во спортот се политизира :pos:,

Kajgana Shop

На врв Bottom