Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Приметив дека шоферите у новиве автобуси сите дотерани,кошулче ,саковче,машна ова она.. а оние што возат у старите уште по мајци и блузи![]()
Изгледа повисок чин се тие во поновите возила :pos2:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Приметив дека шоферите у новиве автобуси сите дотерани,кошулче ,саковче,машна ова она.. а оние што возат у старите уште по мајци и блузи![]()
У секој случај добро е што се купија нови. Се надевам дека ќе не служат подолго време. Само мислам дека попаметно ќе беше зглобни да се земат место двоспратни.
Кај мене во населба, на пример, нема услови на автобуската да сврти зглобен. И така нашите бројки доаѓаа, од оние, единечни автобуси, и внатре умиравме - мн патници, ама нема место на автобуската. Сега за сите 3 автобуси што доаѓаат, имаме двоспратни и конечно добро се снаоѓаме.
Инаку, и во самиот сообраќај е подобро вака - барем шоферите тоа го зборуваат. На автобуска во Центар замисли кога ќе треба да се заредат по 3-4 двојни... на Бит Пазар на пример. Нема место, па во средна лента чекаат др автобуси, па се прави хаос....
А да чекаш 30 минути автобус (иако треба да го има на 10) па кога ќе дојде да неможеш да влезеш па да го чекаш наредниот па и тој да биде полн, па да мораш да го чекаш наредниот и во тој да се набуташ како сардина во конзерва и со невидени маки едвај да стигнеш до дома 2 саати покасно од вообичаено?
Не еднаш неколку пати ми се има десено ова. Најчесто вторник и петок и тоа на враќање. За идење и мене ми е поубаво, ќе се качам горе и цел пат сум раат. Ама што ќар од тоа ако место во 7 ипол во 9 да стигнувам дома?
Убаво што мислеле за кај вас во населба ако немало услови за зглобен. Ама 57 и онака сите беа зглобни до сега можеа и новите да бидат.
мене ми се ептен хипиМене ептен мерак ми праватБидејќи се возам на малце подолга релација сабајлечки, се сместувам горе и никој не ме замара (јеах, нема више наконтена теткица да ми каже ,,ќе станиш мори?!)
.
Инаку, што се мали, мали се, поточно ниски се... Мислам јас сум 1.60 висока, а главата си ја испочукав......
Шоферите не ја сакаат музиката на Ерик Фокс и си фураат фолк радио![]()
Па нема голема разлика помеѓу музиката што тој ја пушта и турбо фолкот...![]()