A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.631
Поени од реакции
785
Денес телефонот и интернет е катастрофа во Чаир ,1 минута има 5 нема

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.267
Вчера беше ужас. Прво мислев до кај нас дома е.
Ете зашто, кога веќе морав тел и интернет, не земам телевизија од Оне. Барем од трите да го имам едното.

Член од
10 јули 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
Знае ли некој коку треба да се плати за предвремено прекинување на договор? Иначе имам пакет со три услуги (телефон, интернет и телевизија).

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Еве и ОНЕ нуди флат интернет и 3 услуги за 999 денари.Интернетот е поточно 400 гига.Само идиотиве од Телекабел се со стара понуда.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Еве и ОНЕ нуди флат интернет и 3 услуги за 999 денари.Интернетот е поточно 400 гига.Само идиотиве од Телекабел се со стара понуда.
Ејјј од кога овоа бе,па јас бев пред 3 дена у салон и ништо не ми кажаа за овај пакет а на мене ми мине договорот за 1 и пол....

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Сигурно е така, некако ми се гледа премногу ефтино

• боом тв
  • телефон
  • интернет 400 гига
за 1000 денари хмммм

Колкава е брзината на интернетот?
--- надополнето: Nov 11, 2011 2:13 PM ---

• боом тв
  • телефон
  • интернет 400 гига
за 1000 денари хмммм

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Сега го гледам и јас ова.Дали од дуо екстрим можам да мигрирам на ова без проблеми некои?И некој да ми каже ова,значи јас сум на АДСЛ и од торент да речеме симиња 900-1000кб/с (интернетот е 10Мб (мегабити) )>Тука колку е? Брзина на интернет пристап download/upload: кај ADSL - до 6144 Кbps / 768 Кbps; кај WADSL – до 1024 Кbps / 128 Кbps.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.034
Поени од реакции
5.933
Brzinata e samo 6MB/s download so ograniceni 400GB limit.Ne kazuvaat pederite sto se slucuva koga ke gi nadmines tie 400GB.Tie 400 minuti vo fiksna telefonija vi se samo vo nivnata mreza dodeka sekade kade sto ke zavrtite vo druga fiksna mreza vi se naplatuva po 1.2 denari minuta.Za sporedba Blizoo dava momentalno 10MB/s bukvalno neogranicen bez fer koristenje neograniceni razgovori vo nivnata mreza odnosno ostavi slusalka otvorena 30 dena 24 saati vo mesecot bidejki se smeta za lokal isto kako vo firma od edna vo druga kancelarija.Ako dava vo paket vkluceni razgovori tie vazat za site mrezi a dokolku se naplati razgovorot tarifata e 0.9 denari minuta.Paketite so 3 uslugi na Blizoo ke bidat poevtini od ovie na ONE so toa sto ke imate pobrz internet bez ogranicuvanja,poevtin telefon i HD televizija za pomalku pari.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Сега го гледам и јас ова.Дали од дуо екстрим можам да мигрирам на ова без проблеми некои?И некој да ми каже ова,значи јас сум на АДСЛ и од торент да речеме симиња 900-1000кб/с (интернетот е 10Мб (мегабити) )>Тука колку е? Брзина на интернет пристап download/upload: кај ADSL - до 6144 Кbps / 768 Кbps; кај WADSL – до 1024 Кbps / 128 Кbps.
Ке треба да се јавеме на 181 да питаме шо како,јас имам фикс,нет,тв ама нет ми е со таа антената и ми е катастрофа за тоа сеа кое ке заврше договорот ке идам ке уклучам телефонска линија од телеком за да можам по брз нет да користам....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.267

• боом тв
  • телефон
  • интернет 400 гига
за 1000 денари хмммм

до 6 Мбпс симнување.
Сега прашав за екстрим, може

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Brzinata e samo 6MB/s download so ograniceni 400GB limit.Ne kazuvaat pederite sto se slucuva koga ke gi nadmines tie 400GB.Tie 400 minuti vo fiksna telefonija vi se samo vo nivnata mreza dodeka sekade kade sto ke zavrtite vo druga fiksna mreza vi se naplatuva po 1.2 denari minuta.Za sporedba Blizoo dava momentalno 10MB/s bukvalno neogranicen bez fer koristenje neograniceni razgovori vo nivnata mreza odnosno ostavi slusalka otvorena 30 dena 24 saati vo mesecot bidejki se smeta za lokal isto kako vo firma od edna vo druga kancelarija.Ako dava vo paket vkluceni razgovori tie vazat za site mrezi a dokolku se naplati razgovorot tarifata e 0.9 denari minuta.Paketite so 3 uslugi na Blizoo ke bidat poevtini od ovie na ONE so toa sto ke imate pobrz internet bez ogranicuvanja,poevtin telefon i HD televizija za pomalku pari.
Абе друже па немат низ цела Мкд подршка овие близоо па ке мора и ние од другите градови да се снајдуваме некако...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.267
Brzinata e samo 6MB/s download so ograniceni 400GB limit.Ne kazuvaat pederite sto se slucuva koga ke gi nadmines tie 400GB.Tie 400 minuti vo fiksna telefonija vi se samo vo nivnata mreza dodeka sekade kade sto ke zavrtite vo druga fiksna mreza vi se naplatuva po 1.2 denari minuta.Za sporedba Blizoo dava momentalno 10MB/s bukvalno neogranicen bez fer koristenje neograniceni razgovori vo nivnata mreza odnosno ostavi slusalka otvorena 30 dena 24 saati vo mesecot bidejki se smeta za lokal isto kako vo firma od edna vo druga kancelarija.Ako dava vo paket vkluceni razgovori tie vazat za site mrezi a dokolku se naplati razgovorot tarifata e 0.9 denari minuta.
Мене пакетот до 400 гига ми е доволен. Пример Rage играта (18 Gb) десет такви да симнам месецов се 200 и нешто гига. Едино ако симнуваш блуреј цели дискови...тоа е друго.

Paketite so 3 uslugi na Blizoo ke bidat poevtini od ovie na ONE so toa sto ke imate pobrz internet bez ogranicuvanja,poevtin telefon i HD televizija za pomalku pari.
Кои се овие Blizoo?
Tie 400 minuti vo fiksna telefonija vi se samo vo nivnata mreza dodeka sekade kade sto ke zavrtite vo druga fiksna mreza vi se naplatuva po 1.2 denari minuta.
Ова малку не ми одговара. досега даваа бесплатни за сите фиксни мрежи.

Треба да се види колку е разлика фиксен импулс према другите мрежи од овој пакет во однос на другите тарифни модели. Да не излезе дека од овој пакет кон т-мобиле или космофон има некоја ненормална цена по импулс...додуша не ни знам колку ми е импулс на екстрим.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

Kajgana Shop

На врв Bottom