Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Ова за Математика само важи ?
Според информацииве кои ги имаме, ова важи за повеќето предмети кои ги предаваат професори од ПМФ.
Не е ни чудо што едвај дипломираат студентите таму, со оглед на глупостите кои мораат да ги трпат.
Уште едно нешто; да не го заборавиме фактот што на нас, бившите ФЕИТ-аши/електраши ни ветија дека ќе продолжиме по истите услови да студираме, односно исто како да не сме го смениле факултетот.

Колку само сме наивни...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.212
Поздрав до божествата на Математиката.
Вистина е, ние никогаш нема да бидеме подобри од вас, но мора ли да тргаме крај со крај за еден проклет потпис. Човек здравјето ќе си го изгуби...

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Дефинитивно најдегенска работа е ова со презапишувањето... Како очекува ФИНКИ да се изгради како посебен факултет кога со себе влече застарени работи кои во ниту еден случај не водат кон напредок... Црн бумбар!

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Чекај чекај, сакате да кажете на пример дека ја вчера полагав колоквиум математика на инфо, и у глобала дрво бев знам дека нема да го положам колоквиумот, ама мора да сум извадил 10 бода (тоа ти е 1/4 од бодовите пошто носи 40) за да земам потпис на крај?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Чекај чекај, сакате да кажете на пример дека ја вчера полагав колоквиум математика на инфо, и у глобала дрво бев знам дека нема да го положам колоквиумот, ама мора да сум извадил 10 бода (тоа ти е 1/4 од бодовите пошто носи 40) за да земам потпис на крај?
Кај почитуваниот професор д-р Кусакатов, треба најмалце 25 поени да извадиш и од прв, и од втор колоквиум, за да можеш да добиеш потпис. Во спротивно, презапис.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.212
Токму така. Моли се да имаш 10 бода.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Значи испаѓа и дека колоквиумите се задолжителни и неможеш директно на испит да идеш?

Неможе така дајте да се организираме за штрајк блокирање вандализам не ме интересира што ама неможе да си играат курот со нас.
Ние сме тие кои можеме да побараме смени.
Ќе не малтретираат за ебана математика не сме на ПМФ мамето нивно.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Значи испаѓа и дека колоквиумите се задолжителни и неможеш директно на испит да идеш?

Неможе така дајте да се организираме за штрајк блокирање вандализам не ме интересира што ама неможе да си играат курот со нас.
Штрајк? Сериозен си? Со кого? На сите им фуфе, се плашат дека ако ги дознаат професорите кои се, никогаш нема да положат/дипломираат, и впрочем се во право.
Со ова што го прават професорите, им се скратува право на полагање на испит на студентите. Крај.
Нема оправдување ни за деканатот на ФИНКИ, они го дозволија ова. Знаеа со кого имаат работа, и сепак одлучија да соработуваат со нив.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Штрајк? Сериозен си? Со кого? На сите им фуфе, се плашат дека ако ги дознаат професорите кои се, никогаш нема да положат/дипломираат, и впрочем се во право.
Со ова што го прават професорите, им се скратува право на полагање на испит на студентите. Крај.
Нема оправдување ни за деканатот на ФИНКИ, они го дозволија ова. Знаеа со кого имаат работа, и сепак одлучија да соработуваат со нив.
Па тоа е работата у тоа сме различни од другите земји, што студентската организација ни е никаква и затпа секогаш ќе ни прават вака...
Јас прв би отишол и ич к не ме заболе ако не ме пуштат да дипломирам, има и телевизии и новини да соберам. Јаките мадиња, дипломата денес е ништо секој втор има диплома а незнае ни п од програмирање.
И да Трајанов по вмровска линија го убрза процесот на отварање на ФИНКИ. Тој и Трајковиќ (кого стварно го почитувам меѓутоа изгледа дека он воошто не се замара веќе). Ќе си се напунат со пари он сеа и ги боли нив за нас студентите...
Треба малце страв у коски да им се влее пошто научени се професориве тука дека студентиве сите ќутат.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Па тоа е работата у тоа сме различни од другите земји, што студентската организација ни е никаква и затпа секогаш ќе ни прават вака...
Јас прв би отишол и ич к не ме заболе ако не ме пуштат да дипломирам, има и телевизии и новини да соберам. Јаките мадиња, дипломата денес е ништо секој втор има диплома а незнае ни п од програмирање.
И да Трајанов по вмровска линија го убрза процесот на отварање на ФИНКИ. Тој и Трајковиќ (кого стварно го почитувам меѓутоа изгледа дека он воошто не се замара веќе). Ќе си се напунат со пари он сеа и ги боли нив за нас студентите...
Треба малце страв у коски да им се влее пошто научени се професориве тука дека студентиве сите ќутат.
Не ми се зборува за вмешаноста на политиката во образовниот систем, остави го тоа настрана.
Да му се посветиме на проблемот at hand.
Ако си за, ќе се договориме, јас, ти, и уште двајца-тројца што знам дека би дошле со нас, да појдеме кај Деканот, и да бараме одговори.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Не ми се зборува за вмешаноста на политиката во образовниот систем, остави го тоа настрана.
Да му се посветиме на проблемот at hand.
Ако си за, ќе се договориме, јас, ти, и уште двајца-тројца што знам дека би дошле со нас, да појдеме кај Деканот, и да бараме одговори.
Јас сум за, меѓутоа само 4-5 луѓе нема ништо да напраиме. Треба повеќе, треба и петиција од сите да се потпише, ако 500 студенти бараат смена на тој начин на работа значи дека на сите им смета.
Пиши ми ПП што ќе се договориме или можеш и тука ако сакаш нека видат повеќе па кој сака нека се приклучи.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Почнете со собирање потписи по групите за да го променат тој критериум. Нема логика да се става таков услов само за еден предмет... Пратете го листот во деканат, СП ФИНКИ, разговарајте со некој од таму... по можност лично со Деканот. Ајде барем еднаш нека отстапат од глупавите правила и нека направат промена.

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
Jас во понеделникот не отидов на колоквиум по дис.математика поради здраствени причини , поради тоа ми се скратува правото да го полагам на испит , и останува да го презапишам, изгледа професорите си го прецениле својот потпис...:eek:

Член од
1 август 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
37
Нависитна дегенски испадна факултетов, демек за нешто ново, добро, современо а све обратно...
Од другата година ако иде во пензија Кусакатов па некако да се сменат работите, вака тешко, го јадеме гадно.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Глупости е ова, ако немаш 10 бода од прв колоквиум го презапишуваш предметот :eek:
Добро вие уопште читате ги нашите постови ? Пишано е вкупно од двата колоквиума да имаш по 10 бода од Теорија, 10 бода од задачи, 10 бода лабораториски.

Не на ИНФО, имаш таму правила на предмет прочитај, ако се ти од ПМФ професорите сигурно има услов.

Jас во понеделникот не отидов на колоквиум по дис.математика поради здраствени причини , поради тоа ми се скратува правото да го полагам на испит , и останува да го презапишам, изгледа професорите си го прецениле својот потпис...:eek:
Зависи за кој предмет, пишавме за КАЛКУЛУС тоа важеше кога полагавме ние. И тие лани што полагаа им важеше ова како што слушнав од колеги кој 3 години го полагаа. И отиди на професорот објасни што како, ако треба и потврда од лекар му однеси. За тоа имаат разбирање.

Правилата ви ги објаснуваат на првиот час. И никој не ти е крив што не си научил. И јас кукав прва година ама столчето го положив втор колоквиум и извадив на граница потпис.
И доста се жалиш, имаш тамо сега смерови без математика или некоја минимална. Тие правила се 15 години. А и отиди и на Бакева и Смиле им речи штрајк. Или дека си го преценуваат предметот.

Нависитна дегенски испадна факултетов, демек за нешто ново, добро, современо а све обратно...
Од другата година ако иде во пензија Кусакатов па некако да се сменат работите, вака тешко, го јадеме гадно.
Не е дегенски факултетот. Факултетот е екстра за разлика од тоа што беше ИИ на ПМФ.

Почнете со собирање потписи по групите за да го променат тој критериум. Нема логика да се става таков услов само за еден предмет... Пратете го листот во деканат, СП ФИНКИ, разговарајте со некој од таму... по можност лично со Деканот. Ајде барем еднаш нека отстапат од глупавите правила и нека направат промена.
Друже критериум си е критериум, им кажав дека заебано ќе е по математиките на бруцошите што ги знам, ама никој не слушаше.
И да тоа со потпис вие стаено уште кога ја отворија страната www.finki.com.mk каде си има објаснување за секој предмет . Сфатете сериозно од почеток, јас бев исти неинформиран ни ништо, ама барем за условите знаев. Распрашајте се по постари колеги, еве на пример за Основи на програмирање, сега незнам како вие , ако теоријата ви е клик тест, на времето некој ја дрпнал базата со прашања и одговори,јас се чудев како тие што имаа постари браќа/сестри на ПМФ/ИИ вадеа по 90 бода на клик тестовите по теоријата, видете комбинации што даваат од фотокопирниците Зум/Тони . Не ги оставјајте така математиките, а и да битни се многу математиките. И не ги потценувајте вие. На нив многу се заглавува, еве јас имам 6 положено математики, редовно ги зедов, а додека едни 2 математики ќе ги презапишам нареден семестар 3 ПАТ.
И уште нешто ќе ви намалат ова со условот. Ама не многу :/
За 1 саат ќе се вклучам пишете слободно прашања ако ве нешто интересира, материјал, комбинации, некоја финта :D
зззззз
--- надополнето: Nov 11, 2011 5:37 PM ---
Главни иницијатори беа професорите од ПМФ за формирање на ФИНКИ, тоа го пробуваат веќе повеќе години. И неби рекол дека ако деканот е од ФЕИТ, тие од проф. од ФЕИТ го имаат главниот збор. Како што видов повеќето предмети од ИИ ги држат.

Kajgana Shop

На врв Bottom