Фудбалери Кајганџии! Season 12/13 [Пријавување: Играме 8х8 на поголем терен!]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2011
Мислења
256
Поени од реакции
184
Поздрав до двете екипи. Коректно изиграно без набој денес, се надевам дека во брзо време ке израмниме и во победи. ( 5-2 мислам дека е резултатот за црвените)
Али - Panta rei.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Одлична партија дечки, честитки и до црвените и плавите. И минатата и оваа утакмица, стандард - катастрофално ги почињаме, минатата 4-0, оваа 3-0. Но како и минатата така и оваа се вративме, но уште подобро и посупериорно. Позади Инзаги Де бус и Саета кинеа. Сајбер напред увек знае да си се најде на вистинско место, па и по некоја добра асистенција имаше. Вори стандардно добар, цврст и борбен и он без душа на крај остана. Јес да на крај не ми сметаше и на секој напад да си се мењаме, али ај шо е многу многу е :D Гоуст нејќам да го коментирам, едноставно, најдобар е. :)

Паднав на кондиција 2-3 пати по неколку спринта, по Дјуд трчав како куче и мислам дека корисно беше тоа. Дјуд секоја чест и тебе. Ви фалеше Кифла, но и новото голманче фати колку можеше.

Честито победа нека ни е, со среќа даље. :)

Едит: Вори цело време на десно бегаше и корисно се покажа тоа, штета што некој не му влезе у тој момент со клизач, ке го усреќеа. (Тој што треба ке разбере) :D

Член од
17 август 2011
Мислења
256
Поени од реакции
184
Јас сакам од сите денес што игравме да го издвојам Кајзер.
Дечкото е за почит, со какви маки и болки дојде да игра и не се штедеше воопшто додека можеше. Ти си друже за пример и во човечност и во пожртвуваност и како другар.
Кејф ми е што почињам да те упознавам.
Нема многу луѓе што ке направат се само нешто да функционира и да опстане како дружењево низ утакмициве.
Лека ноќ.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Дечкото е за почит, со какви маки и болки дојде да игра и не се штедеше воопшто додека можеше. Ти си друже за пример и во човечност и во пожртвуваност и како другар.
Нема многу луѓе што ке направат се само нешто да функционира и да опстане како дружењево низ утакмициве.
Лека ноќ.
Истото јас го кажувам неколку месеци!!Значи,искрено ми е чест што го запознав Емил!Ретко може да се најде човек како што е тој.Штета што е постар од мене,јас би сакал многу повеќе да се дружам со него(и луѓе како него),ама за жал се многу ретки тие во денешнинава!!
Пс.Се извинувам за офтопиков морав да пишам и да го продржам Саета зошто човек како Кајзер(Емил) ретко се наоѓа и многу,многу ми е мило што го запознав!(y)
ППс.Се надевам дека ќе опнеме вака едно колективно пиво,зш сите скоро сакаат,ама никако да се решат! :D

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Ајде дојде денот и јас да честитам :) Честита победа плави!!!

Колку ли само ме изморивте денеска, 15мин. после утакмица немав сила да зборувам. Ние одлично почнавме, после чуда се дешаваа. Ghost не уништи. Ова секако не ни беше најслабата утакмица што сме ја изиграле. Имавме најмалку 4-5 зицери, ама за победа треба да се реализира. После 3-0 не знам зошто почнавме да играме толку дефанзивно, абе дечки уживајте во играта резултатот сам ќе си дојди, нема потреба од толку дефанзива. И најбитното, уште еднаш никако играње со 3-ца назад дури против Барса да се игра. И без да ги видев претходните постови и јас сакав да му кажам фала на Кајзер што помогна и да му се извинам што го измачивме :)

В

Вори

Гостин
Одлична партија дечки, честитки и до црвените и плавите. И минатата и оваа утакмица, стандард - катастрофално ги почињаме, минатата 4-0, оваа 3-0. Но како и минатата така и оваа се вративме, но уште подобро и посупериорно. Позади Инзаги Де бус и Саета кинеа. Сајбер напред увек знае да си се најде на вистинско место, па и по некоја добра асистенција имаше. Вори стандардно добар, цврст и борбен и он без душа на крај остана. Јес да на крај не ми сметаше и на секој напад да си се мењаме, али ај шо е многу многу е :D Гоуст нејќам да го коментирам, едноставно, најдобар е. :)

Паднав на кондиција 2-3 пати по неколку спринта, по Дјуд трчав како куче и мислам дека корисно беше тоа. Дјуд секоја чест и тебе. Ви фалеше Кифла, но и новото голманче фати колку можеше.

Честито победа нека ни е, со среќа даље. :)

Едит: Вори цело време на десно бегаше и корисно се покажа тоа, штета што некој не му влезе у тој момент со клизач, ке го усреќеа. (Тој што треба ке разбере) :D
:pos:

Околу последниов дел од постот.Абе ај :D Ја при крај дриблав по десна страна(Сајбер ме прочита),ама никако некој да ме разнесе и да отидам таму каде што треба.Очекував alek-stuki при еден дуел да ме катапултира,ама ништо :icon_lol:
Ама и ти не беше поткаран,рака на срце.Трчаше напред-назад,па на крај се соблакаше,кога менуваше маица,па покажуваше мишичи,ово-оно :D

Не,озбилно.Од што не знаев каде ми е главата,на моменти и не ни ги приметував ''субјектите''.Душата низ гз ми излезе :LOL:
--- надополнето: Nov 11, 2011 1:49 AM ---
Лека ноќ.
Во секој случај се согласувам.Еден од првите беше што се залагаше највеќе да играме фудбал редовно преку недела.Повреден,болен,здрав,небитно.Ако не игра,иде да не гледа,а си има обврски,многу нормално.
Плус пола од плавата екипа ја пренесува до Форца :D
Секое играње имаме стандарден превоз,а никој не мора да те носи со кола ако не сака.Значи фала му највеќе и за тоа.И мило ми е што го познавам,исто како и вас.
Омилен лик од црвената екипа ми е,заедно со Топче ( :D )

Top43 be brad,kajsi?Tenema?Nese razo4aruvaj,ke pobedi6 nareden pat. :pipi:

G

_Ghost_

Гостин
Еве ме и мене, искапен, и стуткан в кревет (конечно).:)
Одличен натпревар, ко што тргна си реков ќе го пијаме на големо. Ама требало само да се уиграат момците во плаво, и Се си дојде на место.
Бев дојден со две другарчиња, за поддшка, ама на 3:0 си заминаа.:pos:
И Ханибал, секоја чест за шутот, мислам дека одбранив урагански удар, буквално ракава ми ја измести од рамо, треба да одам на масажа.:)

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Честито и од мене Плави,штета што неможев да дојдам барем да глеам

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.908
Поени од реакции
7.476
Добро,што сакате сеа да се враќам на терениве?
Гоуст мисли му ја ти ќе го сркаш ради другите.:P:love:
Честитки за победата!

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Пошто ми беше (најверојатно) последна утакмица во црвен дрес во вакви услови ќе си дозволам една мала субјективна анализа од моја страна :D .

Прво на сите што ме спомнавте едно големо ФАЛА. Следната недела би било супер да се најдеме на пивце сите што сакаме да продужиме дружба и надвор од терен :).

Победата на плавите чиста како солза, зааслужено победија, честитки за победата момци (y).

За играта на црвените.

Ние изгубивме ради замените. Знам дека звучи чудно но затоа што најголем дел од играта го скиснав на клупа (не дека сакав ама немав воља да викам дека треба замена) можев добро да посматрам што се случува. До првата замена имавме 2:0, само што излегов како прва замена стана 3:0 и одма после тоа почна серијата на плавите која веќе не сопре.

Тука не сакам да кажам дека ради мене почнала нивната серија, затоа што сите излегоа како замена ама само што ќе се уиграше тимот еден играч одеше надвор и се почнуваше од почеток. Да знаев дека вака ќе биде ич немаше да доаѓам, сигурен сум со само 6 играчи без замена ќе поминевме подобро :).

Еден гол примивме со 4 играчи :eek:. Требаше да влезам во игра, се завртев да ја соблечам јакната, играчот веќе надвор и ние примаме гол. Логично кога си со 4 дека или држиш топка кај себе на сигурно или ја рогаш накај нивен гол да добиеш во време. 3 секунди фалеа. Само што стапнав на терен падна голчето и сигурен сум освен мене и играчот што излезе никој друг не примети дека играме со 4 а такви работи мора да се приметуваат :D.

Второ. Одбраната често пати оставаше плав играч кој не беше чуван од никој, значи некој не фатил играч за чување а пресингот во одбрана е многу битен. Секој требаше да има маркирано играч и чим овој премине центар одма фластер на него. Зашто тоа не функционираше не знам. Можда не е лошо за иднина да се прашува голманот после утакмица да даде негова анализа кој каде кикснал за да се поправат слабите точки во следната утакмица. Он најдобро знае како се примени головите :).

Трето. Точно дека сум повреден ама не до толку да не можев топка да дадам и не знам колку топки исчистив пред гол ама освен тоа никој не ми подаваше. Милион пати бев сам или по десна страна или на центар, жив чоек околу мене нема и наместо да ми се подаде па да направам пас (само два погрешни паса имав во тоа малку време што играв) секогаш или се дриблаше или се шутираше во најгусто. Зашто никој не ми подаваше (со чесни исклучоци) неам поим :).

Вчера видов дека за 20 мин игра не ми се исплатат бензинот и парите, неам ќеиф вака да седам на клупа. Ако ви фали играч понатаму викајте ме ќе дојдам кога сме 6 во екипа, јас ќе си останам црвен и понатаму и кога можам ќе идам да ве гледам а со некои од вас продужуваме игра и дружба на други терени ;) .

Стегам палци следната да возвратите со победа :D .

Пс.Утакмиците со Сајбер и Мац ми беа голем ќеиф, кога и да ви фали играч (следниве месеци најверојатно сеуште со 60% мобилност пошто морам да се штедам додека не помине) викајте :).

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Конечно најдов време да пишам :)

Пошто ми беше (најверојатно) последна утакмица во црвен дрес во вакви услови ќе си дозволам една мала субјективна анализа од моја страна :D .
Прво на сите што ме спомнавте едно големо ФАЛА. Следната недела би било супер да се најдеме на пивце сите што сакаме да продужиме дружба и надвор од терен :)

Победата на плавите чиста како солза, зааслужено победија, честитки за победата момци (y).

За играта на црвените.

Ние изгубивме ради замените. Знам дека звучи чудно но затоа што најголем дел од играта го скиснав на клупа (не дека сакав ама немав воља да викам дека треба замена) можев добро да посматрам што се случува. До првата замена имавме 2:0, само што излегов како прва замена стана 3:0 и одма после тоа почна серијата на плавите која веќе не сопре.

Тука не сакам да кажам дека ради мене почнала нивната серија, затоа што сите излегоа како замена ама само што ќе се уиграше тимот еден играч одеше надвор и се почнуваше од почеток. Да знаев дека вака ќе биде ич немаше да доаѓам, сигурен сум со само 6 играчи без замена ќе поминевме подобро :).

Еден гол примивме со 4 играчи :eek:. Требаше да влезам во игра, се завртев да ја соблечам јакната, играчот веќе надвор и ние примаме гол. Логично кога си со 4 дека или држиш топка кај себе на сигурно или ја рогаш накај нивен гол да добиеш во време. 3 секунди фалеа. Само што стапнав на терен падна голчето и сигурен сум освен мене и играчот што излезе никој друг не примети дека играме со 4 а такви работи мора да се приметуваат :D.

Второ. Одбраната често пати оставаше плав играч кој не беше чуван од никој, значи некој не фатил играч за чување а пресингот во одбрана е многу битен. Секој требаше да има маркирано играч и чим овој премине центар одма фластер на него. Зашто тоа не функционираше не знам. Можда не е лошо за иднина да се прашува голманот после утакмица да даде негова анализа кој каде кикснал за да се поправат слабите точки во следната утакмица. Он најдобро знае како се примени головите :).

Трето. Точно дека сум повреден ама не до толку да не можев топка да дадам и не знам колку топки исчистив пред гол ама освен тоа никој не ми подаваше. Милион пати бев сам или по десна страна или на центар, жив чоек околу мене нема и наместо да ми се подаде па да направам пас (само два погрешни паса имав во тоа малку време што играв) секогаш или се дриблаше или се шутираше во најгусто. Зашто никој не ми подаваше (со чесни исклучоци) неам поим :).

Вчера видов дека за 20 мин игра не ми се исплатат бензинот и парите, неам ќеиф вака да седам на клупа. Ако ви фали играч понатаму викајте ме ќе дојдам кога сме 6 во екипа, јас ќе си останам црвен и понатаму и кога можам ќе идам да ве гледам а со некои од вас продужуваме игра и дружба на други терени ;) .

Стегам палци следната да возвратите со победа :D .

Пс.Утакмиците со Сајбер и Мац ми беа голем ќеиф, кога и да ви фали играч (следниве месеци најверојатно сеуште со 60% мобилност пошто морам да се штедам додека не помине) викајте :).
Јас ќе бидам исто субјективен и ќе кажам дека почнавме да губиме после првата измена... Нејќам да именувам никој посебно ама факт е дека после првата измена бевме ко муви без глави а пред тоа не мрднаа.

У глобала измените се добра работа, а незнам зашто играше 20 минути? Веројатно по своја волја?
Договорот беше да се менуваме на 7-8 минути и во случај некој да е изморен. Јас паузирав точно толку и тоа по редоследот по кој се договоривме т.е. искочив порано пред алек да искочи пошто на почеток беше договорот Дјуд па Алек па јас а ние се сменивме Дјуд, јас Алек.
А дека со измени некој ќе игра помалце некој повеќе тоа е факт освен ако не пушти некој надвор штоперица па точно у секунда да се менуваат.

Во врска со подавањето, незнам зашто мислиш дека не сме ти подавале, јас на пример секогаш кога беше десно сам ти подавав а верувам и другите, а ако сите бараме такви проблеми тогаш и јас имам замерки за играта на некои од црвените (у глобала земено не само на овој натпревар) меѓутоа ништо не зборам толку им се можностите на сите и така се научени да играат.

За замената кога сме примиле гол со 4 незнам не приметив такво нешто и неможам да коментирам.

Во врска со исплаќањето, не верувам дека и на мене, Дјуд, Шурикен, Алек и сите што доаѓаат од другиот дел на градот им се исплати ама сепак доаѓаат.

И на крај што е битно дали сме победиле или не? Битно е да се дружиме, опцуеме и истрчаме :D

Иначе честито победа на плавите, требаше да ве здробиме и можевме ама незнам зашто застанавме на 3:0
примивме за 5 минути 3 гола и после све наопаку тргна, на крај можевме да изедначиме пред да го дадете 6тиот гол меѓутоа Алек немаше среќа.

Вори кис4е :D

G

_Ghost_

Гостин
Дечки, кој знае да ми кажи кај да појдам во Скопјево за ракава? Нешто дефинитивно ми е изместено под рамово, сабалјево ме кини, и не можам да ја движам. Знаете некој да трие/мести?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom