Исламистичка група започна војна против Нигерија

K

kalimer0

Гостин
Куранот вели дека ако муслимански верник наиде на личност која не е муслиман, треба или да ја исламизира таа личност или да ја убие.
kolku treba da vi se kazi za da svatite. vo islamot nema nasilie , najstrogoe zabraneto ubistvo na nevina licnost.

tie sto go izvrslie toa delo narecigi teroristi nasilnici banditi , no pogresno e da se narece islamski terorist, zs vo islamot se zabranuva sekakvo nasilstvo i ubistvo, vrs nevini luge. ti ne mozes nas da ne ubeduvas vo sto nie veruvame nie veruvame ati bas nie gajle dali veruvas ili ne , nitu jas mozam da te ubedam da veruvas nitu pak ti mozes da me ubedis da ne veruvam.
Црвено: Или извадокот на Dexter26 е лажен, или ти ме лажеш.
Сино: Во никој пост не убедував некој да верува во нешто - верувај во што сакаш и во што ти мислиш дека е правилно.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Мора Каурите да се исчистат!
Најпригоден почеток е баш на Бајрам.
sto mislite? ne zemaj primer od drugi drzavi eve vo najubavata si nasa zemja zarem toa ne moze da se sluci?
jas si ziveam so mnogu kauri kako sto gi narekuivas ti, vo najdobar mozen covecki odnos..
dovolno e nekoj da potpali iskra i ete ti omraza..

dovolno e nekoja grupa ili poedinec na taa grupa koja se naziva da receme so nekoe islamsko ime .i unisti crkva ili ubie nekoja nevina licnost. i ete ti mediumite. islamstite napdanaa vo skopje ubivat hristijani ....islamot e vera pioln so terorizam,.muslimanite se teroristi'''. za da se zgolemi taa omraza i hristijanite ke izvrsat demek osveta , ete edna golema omraza pomegu jas i onoj najbliskiot so kogo si zivev mnogu ubavo koj me pocituvase kakov sto sum i jas nego kakov stoe .
--- надополнето: Nov 7, 2011 9:25 PM ---
Црвено: Или извадокот на Dexter26 е лажен, или ти ме лажеш.
Сино: Во никој пост не убедував некој да верува во нешто - верувај во што сакаш и во што ти мислиш дека е правилно.
, ti sto mislis lazen e ili jas te lazam?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Доколку извадокот е навистина од Куранот - верувам дека е вистина, во спротивно не.
e bravo za da se zakluci deka vo kuranot ubistvo se dozvoluva . jas sum prviot vo koj ke smenam religija bidi siguren e sega zemi kuran i doznaja vistinata.se razbira ako sakas da ja doznaes. ke se uveris koj laze .ajde otidov da go gledam dolinata na volcite,t.e dolinata na najgolemite ubijci na svetot amerikanski i izraelcki.nov svetski poredok, ke pravele oni.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
U Kuranot pisuva ,,ne ubijajte, osim kada pravda to zahtjeva,, i na drugo mesto ,,smutnja je gora od ubijanja,, i use na edno ,,i kada ubijate ubijajte lijepo,, demek ne so machenje i izzivuvanje, no pazete tuka se raboti za samoodbrana posto ima edno napisano,, koj ubil covek a toj nemu ne mu napravil nisto loso, toj kako da gi ubil site ludje,,znaci ubivanje vo samoodbrana na primer nekoj saka da te ubie bez kabaet i ti normalno ili on ili ti, znaci se raboti uvek za samoodbrana, ili ubistvo kako smrtna kazna za nekoj sto siluval devojce malo epten, togas smrtna kazna. Ova e najnormalna stvar pa i partizanite i cel napreden svet za vreme na 2 svetska vojna ubivaa gi ubivaa nacistite znaci nikoj niv ne gi narekuva deka propagirale ubistva nego oni morale da se branat, ne deka nemale popametna rabota da praat nego bolje grob nego rob u taa smisla.

S

Sagan

Гостин
Држ се, ти ебав сеа мамката.:tapp:

Не бе не, поголеми дегенерици и сејачи на омраза од овој и оној погоре пис сурат (Van der Heights), на форумов не сум прочитал.
Шупак, пренесување на вест ли е сеење омраза? Да не случајно измислив или излажав нешто?

РАДИКАЛНА ИСЛАМИСТИЧКА И ТЕРОРИСТИЧКА ГРУПА ВО ИМЕТО НА АЛАХ ПОДМЕТНУВА АВТОМОБИЛ-БОМБИ И УБИВА ЛУЃЕ,
со единствена цел да воспостави ШЕРИЈАТ на цела територија на Нигерија. Овие радикални исламисти современата наука ја сметаат за смртен грев, забрануваат слободни избори, убиваат луѓе во групи кои седнале да пијат пиво во кафуле, нивни жртви се и деца...

Кој дел не можеш да го сфатиш? Да не случајно се препозна некаде или нешто те вреѓа?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Шупак, пренесување на вест ли е сеење омраза? Да не случајно измислив или излажав нешто?
Грдотијо, од она малку поминато време на форумов забележав дека ти си голем исламофоб и исламомрзец кој буквално ровари по форумов и нетов за да пронајде начин како да го оцрне исламот и муслиманите. Ај сеа испари од мојот видокруг.

S

Sagan

Гостин
Грдотијо, од она малку поминато време на форумов забележав дека ти си голем исламофоб и исламомрзец кој буквално ровари по форумов и нетов за да пронајде начин како да го оцрне исламот и муслиманите. Ај сеа испари од мојот видокруг.
Не е тешко да “се оцрни“ било која религија. Сѐ што треба е да ја пренесеш вистината, и сѐ поцрнува самото од себе.

Знам, вистината е болна.
Но заговорот против животољубците е откриен, лагите паѓаат како метеорити, една по една.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Нејќев да се мешам,ама морам.

Дали муслиманите ќе се оградат од ова дело и ќе ги осудат своите браќа по вера за стореното дело и ќе побараат прошка од блиските на жртвите од нападот?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
A dali hristijanite se ograduvaat od postapkite na svoite braka po vera a cii postapki ne se ni moralni ni pravedni?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
A dali hristijanite se ograduvaat od postapkite na svoite braka po vera a cii postapki ne se ni moralni ni pravedni?
Се оградуваат, кога се работи за војните во Авганистан и Ирак се организираат демонстрации против истите

M

Muranyi

Гостин
Овој настан е уште еден доказ дека религиите се само причина повеќе за поделба на луѓето а со тоа и причина за вакви нечовечки акции.

Kajgana Shop

На врв Bottom