Па во Тетово живеам , инаку кај мене е стигнато за кај другите незнам..Тетоец, уште си во Тетово, стигна оптика и таму или ?
Да, како што го имплементираат тој нов систем тие што ќе ги префрлат на нов систем добиваат 3 месеца гратис.А сега што е финтава сите ќе имаме 3 месеца неограничен или ?
Јас имам оптик старт пакет, ми монтираа мала оптичка кутија на зидот со еден single mode sc конектор, го поврзаа со краток печ кабел (мислам 2м) на huawei-то (црна кутија со оптички конектор, 4 мрежни порти и 2 RJ11 телефонски порти).....Тие што имате оптички интернет (билокој пакет), ќе може ли да ми кажете каква се` опрема ви беше инсталирана за користење ?
се јавуваат само биди упорен, се чека многу сите сакаат гага интернет сегаСамо мене не ми креваат телефон на080012345 ? Трети ден вртам и никако да ми кренат
И што треба да им кажам ако им се јавам? Да ми пуштат 3 месеци неограничен нет?се јавуваат само биди упорен, се чека многу сите сакаат гага интернет сега
А таа оптичката кутија, дали може да се искористи т.е. дали има опција за wi-fi или мора дополнително да се поврзе рутер ?Јас имам оптик старт пакет, ми монтираа мала оптичка кутија на зидот со еден single mode sc конектор, го поврзаа со краток печ кабел (мислам 2м) на huawei-то (црна кутија со оптички конектор, 4 мрежни порти и 2 RJ11 телефонски порти).....
Значи тоа уредот што ми го дадоа од производителот Huawei e Optical network terminal (ONT), изгледа ко обичен мрежен switch со 4 мрежни порти, 2 телефонски и нормално еден оптички конектор, нема опција за wireless поврзувањеА таа оптичката кутија, дали може да се искористи т.е. дали има опција за wi-fi или мора дополнително да се поврзе рутер ?
Видов во договорот дека пишуваше: На корисникот заедно со терминалната опрема му се дава на користење рутер или HGW па ме збунија со целата таа опрема...
И што треба да им кажам ако им се јавам? Да ми пуштат 3 месеци неограничен нет?[/quot
Ке прашаш дали ти се пуштени , 600-те ГБ , ако не ти се да те префрлат на новата VoIP платформа за да ти ги пуштат, по 3-4 дена ќе провериш на страната дали ти се пуштени ако не ти се пак јави им се да видат дали е довршено. Ако имаш speedport рутер побрзо е ако имаш друг ќе треба да дојдат и да ти го сменат рутерот.
Епа нареден месец не симињај толку порничи и ке си имаш Мене таман ми стига, дури некад и не ги ни искористувам тие 30 гига.Надминав 30 гига и ми се успори нетот,ѕвонам во Скопје не се јавуваат..