Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување
Член од
25 февруари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
32
Од која група сте, гледам пристрасно зборите?

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Не збориме пристрасно, туку ја кажуваме само вистината.;)
Мислиш дека случајно сега сте плаво-бели?
Значи ли ова дека и со Фемили имаме нешто пошто и тие се плаво бели.... :pos:

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Значи ли ова дека и со Фемили имаме нешто пошто и тие се плаво бели.... :pos:
Главен спонзор на сите клубови во Куманово е општината(Сдсм), затоа и клубската боја ја сменивте во плава(боите на Сдсм).Порано бевте црвено-бели, а сега сте плаво-бели.Мислиш дека случајно е тоа?Зошто Кумани го премолчиа сето тоа?Најголем грев на секој навивач е да дозволи некој да му ги смени клубските бои и клубскиот амблем;)

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Главен спонзор на сите клубови во Куманово е општината(Сдсм), затоа и клубската боја ја сменивте во плава(боите на Сдсм).Порано бевте црвено-бели, а сега сте плаво-бели.Мислиш дека случајно е тоа?Зошто Кумани го премолчиа сето тоа?Најголем грев на секој навивач е да дозволи некој да му ги смени клубските бои и клубскиот амблем;)
И паркетот ни е во таа боја :pos:

Неможам да се замарам сега да ти пишувам не сум во состојба...ај утре :pipi:

Член од
25 февруари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
32
Отвараш прашања, разјаснети уште пред 2 години, толку и пратиш очигледно. Точно е, главен спонзор на сите клубови во Куманово е општината, но исто така до лани ракометниот клуб го водеше друга политичка опција (вмро). Во тој случај не би требало да навиваме за тој клуб? И каде е сега таа твоја логика за партиски бои и определби? :) Не си запознаен исто дека сме формирани како плаво-бели. Исто по твоја логика ЦПБ би требало да сменат во плаво бела боја.

Да не ја водиме дискусијата во недоглед, се гуши темата безвезе.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Отвараш прашања, разјаснети уште пред 2 години, толку и пратиш очигледно. Точно е, главен спонзор на сите клубови во Куманово е општината, но исто така до лани ракометниот клуб го водеше друга политичка опција (вмро). Во тој случај не би требало да навиваме за тој клуб? И каде е сега таа твоја логика за партиски бои и определби? :) Не си запознаен исто дека сме формирани како плаво-бели. Исто по твоја логика ЦПБ би требало да сменат во плаво бела боја.

Да не ја водиме дискусијата во недоглед, се гуши темата безвезе.
За сите можеш да ми зборуваш само за CPB немој да ми зборуваш.Тоа и мало дете го знае дека голем дел од нивното членство одработува за Сдсм.Нивните главни луѓе и ден денес се членови на Сдсм и партиски профитери.

Дека сега со CPB си го имате “нати го-дај ми го“ на партиска основа си го имате.Тоа е факт.На партиска основа е договорено вас никој да не ве чепка во Скопје и вие нив во Куманово.Инаку CPB ќе ве згомнеа без полиција, а вие така слободно си дојдовте.Јас не велам дека како група официјално го подржувате Сдсм, но поголем дел од групата ви се србо-комуњари .

Вашата општина намерно ја стави плавата боја за официјална на сите клубови, затоа што е боја на Сдсм.Тоа е многу очигледно и мало дете го знае.Се е политика друже.Не биди наивен.Не велам дека ти си таков, туку дека така функционираат работите кај нас.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.463
Поени од реакции
14.901
За тоа дека СДСМ го води клубот си во право. Но, околку боите мислам дека си грешка, тука се работи за враќање на старите бои, па немало потреба од некаква реакција, доколку е од политички причини, а овие знаеле, тогаш нека им служи на чест.

Колку групата е сдсмовска и колку има србомани и колкаво е нивното влијание ти е интересно прашање. Кога играа Македонија и Србија во салата, Кумани навиваа за Македонија, а на спротивната страна беа србоманите. Поради тоа мислев дека македонското се зацврстило во Куманово, посебно помеѓу младите, па таква е и навивачката група. Мислам дека во подгрупата ЛП се дечки македонски патриоти. Но, тие најдобро си знаат, па нека кажат.

А, не бива вие да ги нарекувате србокомуњари, ако некоја скопска општина може по тоа прашање да му парира на Куманово, тогаш тоа е Аеродром. Тоа што сега ДПМНЕ ве води не значи дека тие работи се променети.

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
За сите можеш да ми зборуваш само за CPB немој да ми зборуваш.Тоа и мало дете го знае дека голем дел од нивното членство одработува за Сдсм.Нивните главни луѓе и ден денес се членови на Сдсм и партиски профитери.

Дека сега со CPB си го имате “нати го-дај ми го“ на партиска основа си го имате.Тоа е факт.На партиска основа е договорено вас никој да не ве чепка во Скопје и вие нив во Куманово.Инаку CPB ќе ве згомнеа без полиција, а вие така слободно си дојдовте.Јас не велам дека како група официјално го подржувате Сдсм, но поголем дел од групата ви се србо-комуњари .

Вашата општина намерно ја стави плавата боја за официјална на сите клубови, затоа што е боја на Сдсм.Тоа е многу очигледно и мало дете го знае.Се е политика друже.Не биди наивен.Не велам дека ти си таков, туку дека така функционираат работите кај нас.
Ne treskaj gluposti ziti se neznaci ako nekoj e privrzan za komunizmot e srboman, pojma nemas!!!

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Вие скопјанци , највеќе ја заебавте работата , провицирате , сите некои ви сметаат , провинцијалци сме биле , ја усравте работава со чкембари , лозари и други навивачки групи , и после се жалите дека нема национално обединување , поете баладе на јутуб зашто немало помош кога и да побараат , првин комити кога ќе го испушат на чкембари кур*т тогаш ќе има обединување , и после се чудимо зашто немало обединување
Од Куманово сум ...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.059
Поени од реакции
74.687
Вие скопјанци , највеќе ја заебавте работата , провицирате , сите некои ви сметаат , провинцијалци сме биле , ја усравте работава со чкембари , лозари и други навивачки групи , и после се жалите дека нема национално обединување , поете баладе на јутуб зашто немало помош кога и да побараат , првин комити кога ќе го испушат на чкембари кур*т тогаш ќе има обединување , и после се чудимо зашто немало обединување
Од Куманово сум ...
:tapp:
Зошто сме ја усрале ние работата со нив?
Они ја усрале со нас:D
Не бараме ние помош од никој, само викаме дека е сртамота да пеете албанско Скопје, ама толку ви тркала паметот ;)

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
ќе видиме наскоро , а богами и ќе пеат албанецко скопје сами сме си криви .. а потоа вие ќе бегате накај источна македонија ... не се знае а можеби и не .. не ни е лесно ..

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.341
Поени од реакции
5.721
САМО ТИ НА СВЕТ ИМАШ ТАКВУ МОЌ
ЗА ТЕБЕ ТВОЈ АЕРОДРОМ ГА ПУШИ ДН И НОЌ
А КД ИГРАШ ТИ ТРИБИНА ПРАЗНА Е
КУДЕ СТЕ ПИЧКЕ ЗА ВАШ МЗТ ?

Член од
9 октомври 2011
Мислења
14
Поени од реакции
11
ЕЕ кумановци ќе ви се вратат спомени кога ќе слушнете скандирање ДРЖАВА СКОПЈЕ п.с Говорете МАКЕДОНСКИ(y)

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
ЕЕ кумановци ќе ви се вратат спомени кога ќе слушнете скандирање ДРЖАВА СКОПЈЕ п.с Говорете МАКЕДОНСКИ(y)
Говориме македонски...кумановскиот е македонски дијалект со србизми и турцизми. За надворешна употреба користиме литературен македонски кој го говориме 100пати потечно од вас скопјаните :pos:

Пс. Живела ...живела...Кумановска држава :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom