Не збориме пристрасно, туку ја кажуваме само вистината.Од која група сте, гледам пристрасно зборите?
Значи ли ова дека и со Фемили имаме нешто пошто и тие се плаво бели....Не збориме пристрасно, туку ја кажуваме само вистината.
Мислиш дека случајно сега сте плаво-бели?
Главен спонзор на сите клубови во Куманово е општината(Сдсм), затоа и клубската боја ја сменивте во плава(боите на Сдсм).Порано бевте црвено-бели, а сега сте плаво-бели.Мислиш дека случајно е тоа?Зошто Кумани го премолчиа сето тоа?Најголем грев на секој навивач е да дозволи некој да му ги смени клубските бои и клубскиот амблемЗначи ли ова дека и со Фемили имаме нешто пошто и тие се плаво бели....
И паркетот ни е во таа бојаГлавен спонзор на сите клубови во Куманово е општината(Сдсм), затоа и клубската боја ја сменивте во плава(боите на Сдсм).Порано бевте црвено-бели, а сега сте плаво-бели.Мислиш дека случајно е тоа?Зошто Кумани го премолчиа сето тоа?Најголем грев на секој навивач е да дозволи некој да му ги смени клубските бои и клубскиот амблем
Отвараш прашања, разјаснети уште пред 2 години, толку и пратиш очигледно. Точно е, главен спонзор на сите клубови во Куманово е општината, но исто така до лани ракометниот клуб го водеше друга политичка опција (вмро). Во тој случај не би требало да навиваме за тој клуб? И каде е сега таа твоја логика за партиски бои и определби? Не си запознаен исто дека сме формирани како плаво-бели. Исто по твоја логика ЦПБ би требало да сменат во плаво бела боја.Главен спонзор на сите клубови во Куманово е општината(Сдсм), затоа и клубската боја ја сменивте во плава(боите на Сдсм).Порано бевте црвено-бели, а сега сте плаво-бели.Мислиш дека случајно е тоа?Зошто Кумани го премолчиа сето тоа?Најголем грев на секој навивач е да дозволи некој да му ги смени клубските бои и клубскиот амблем
За сите можеш да ми зборуваш само за CPB немој да ми зборуваш.Тоа и мало дете го знае дека голем дел од нивното членство одработува за Сдсм.Нивните главни луѓе и ден денес се членови на Сдсм и партиски профитери.Отвараш прашања, разјаснети уште пред 2 години, толку и пратиш очигледно. Точно е, главен спонзор на сите клубови во Куманово е општината, но исто така до лани ракометниот клуб го водеше друга политичка опција (вмро). Во тој случај не би требало да навиваме за тој клуб? И каде е сега таа твоја логика за партиски бои и определби? Не си запознаен исто дека сме формирани како плаво-бели. Исто по твоја логика ЦПБ би требало да сменат во плаво бела боја.
Да не ја водиме дискусијата во недоглед, се гуши темата безвезе.
За тоа дека СДСМ го води клубот си во право. Но, околку боите мислам дека си грешка, тука се работи за враќање на старите бои, па немало потреба од некаква реакција, доколку е од политички причини, а овие знаеле, тогаш нека им служи на чест.Главен спонзор на сите клубови во Куманово е општината(Сдсм), затоа и клубската боја ја сменивте во плава(боите на Сдсм).Порано бевте црвено-бели, а сега сте плаво-бели.Мислиш дека случајно е тоа?Зошто Кумани го премолчиа сето тоа?Најголем грев на секој навивач е да дозволи некој да му ги смени клубските бои и клубскиот амблем
Ne treskaj gluposti ziti se neznaci ako nekoj e privrzan za komunizmot e srboman, pojma nemas!!!За сите можеш да ми зборуваш само за CPB немој да ми зборуваш.Тоа и мало дете го знае дека голем дел од нивното членство одработува за Сдсм.Нивните главни луѓе и ден денес се членови на Сдсм и партиски профитери.
Дека сега со CPB си го имате “нати го-дај ми го“ на партиска основа си го имате.Тоа е факт.На партиска основа е договорено вас никој да не ве чепка во Скопје и вие нив во Куманово.Инаку CPB ќе ве згомнеа без полиција, а вие така слободно си дојдовте.Јас не велам дека како група официјално го подржувате Сдсм, но поголем дел од групата ви се србо-комуњари .
Вашата општина намерно ја стави плавата боја за официјална на сите клубови, затоа што е боја на Сдсм.Тоа е многу очигледно и мало дете го знае.Се е политика друже.Не биди наивен.Не велам дека ти си таков, туку дека така функционираат работите кај нас.
Вие скопјанци , највеќе ја заебавте работата , провицирате , сите некои ви сметаат , провинцијалци сме биле , ја усравте работава со чкембари , лозари и други навивачки групи , и после се жалите дека нема национално обединување , поете баладе на јутуб зашто немало помош кога и да побараат , првин комити кога ќе го испушат на чкембари кур*т тогаш ќе има обединување , и после се чудимо зашто немало обединување
Од Куманово сум ...
Говориме македонски...кумановскиот е македонски дијалект со србизми и турцизми. За надворешна употреба користиме литературен македонски кој го говориме 100пати потечно од вас скопјанитеЕЕ кумановци ќе ви се вратат спомени кога ќе слушнете скандирање ДРЖАВА СКОПЈЕ п.с Говорете МАКЕДОНСКИ