Помош, проблеми, прашања, совети...

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Абе во ред то... те сфајчам... али работава е шо пред околу 2 месеци го зедов напојувањево пошто старото ми "скува" и сега не сум толку при пари, имам тргнато настрана само за овие две работи, а пред ова напојување да го земам исто имав Deluxe и ме служеше 4-5 години без проблем. Сум во план да земам едно Cooler Master ама ме интересираше сега за сега дали ова од 700W е доволно или треба некое со поголема ватажа?
pa 550W cooler master ili drugo kvalitetno napojuvanje e pogolema vataza od deluxe 1000W pa sea ti vidi dali ti e dovolno

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Абе дали работи тастатурата пред да го подигнеш оператинвниот систем? Во биос можеш да влезеш?
Провери тоа, било како :).
Не се разбирам, каде тоа биос ?:))

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Пред да се лоадира Windows, кога си на плава/црна позадина.

Ф

Флеш

Гостин
Kade,vo koja prodavnica (SET,AMC,Ankoc,TNT Market,KUPILAPTOP itn.) se prodavaat dobri eksterni hard diskovi so cena negde do 3000-3350 denari bidejki prv pat planiram da zemam vakvo nesto i malku sovet poveke okolu ova... : )

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Прбај рестартирај го рутерот.. И не ставај пасворд, не прави никакви подесувања, само види дали ќе може да се конектираш.
Успеав да се конектирам преку рутер ама на други компјутери ја наоѓам мрежата ама не сака да се конектира. Сите сијалички светат зелено освен Wireless :S

М

Мартин`

Гостин
Дај предложете некој асален процесор, појма неам како одат цените важно добар да е да ми ги фаќа сите понови игри.. за фифа12 ми треба иначе. Моментално имаме еднојадрен 3.20 GHz и не ми ја фаќа и ме нервира.. и да не треба некој друг дел да се мењава ако земеш процесор ?

Зошто знам имаше некаква врска со матична или што ти знам.. појма неам поточно затоа прашувам па помогнете :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Каква матична имаш во моментов, и колку пари планираш да дадеш?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Kade,vo koja prodavnica (SET,AMC,Ankoc,TNT Market,KUPILAPTOP itn.) se prodavaat dobri eksterni hard diskovi so cena negde do 3000-3350 denari bidejki prv pat planiram da zemam vakvo nesto i malku sovet poveke okolu ova... : )
Буквално во секоја :) Само кажи има колку GB сакаш, ќе ти понудат.

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Дигитална камера Самсунг. Кога ќе ја поврзам не ми ги дава видеата што ми се снимени да ги превземам. Преку камера можам да ги гледам, а во ПЦ не ми ги дава, како да не постојат фајловите. А со сликите нема проблем.
Некој запознает со овој проблем, би моѓел да помогне?

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Втор пат прашувам... :)
Дали некој знае како во "BIOS", да и направам "disable" на интегрираната графичка, за да оваа другава проработи...?

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
Која матична плочка ја имаш ( кој модел ) и што е точно проблемот? Обично не треба да се менува ништо таму пошто под default обично за примарна е ставена да биде графичката која е во PCI-express/AGP слотот/портот.

Што си направил до сега? Проба со друга графичка? Со која графичка проба? AGP или PCI-express ? Дали некогаш ти работело со дедицирана графичка па прекинало одеднаш или прв пат пробуваш?

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Која матична плочка ја имаш ( кој модел ) и што е точно проблемот? Обично не треба да се менува ништо таму пошто под default обично за примарна е ставена да биде графичката која е во PCI-express/AGP слотот/портот.

Што си направил до сега? Проба со друга графичка? Со која графичка проба? AGP или PCI-express ? Дали некогаш ти работело со дедицирана графичка па прекинало одеднаш или прв пат пробуваш?
Абе, графичката си работеше убаво...ама наеднаш прекина да работи. Го изгасив компјутерот, и наредниот пат кога го пуштив, слика добиваше само на интегрираната графичка. А, инаку пробував и со дуга графичка, сличен модел, и со таа не сака.
Решение ? :D

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610
Ај да прашам дали има спас или да идам да си купам нова тастатура.
Компјутерот не ми ја препознава тастатурата(Does not recognize такво нешто ми вади), пробав и на другите usb port-и нејќе, го стаив маусот у истиот порт кај што е тастатурата си работи без проблем. Барав драјвер да не треба случајно, не треба ни тоа стварно незнам што може да биде...

Член од
7 јуни 2011
Мислења
144
Поени од реакции
56
Ај да прашам дали има спас или да идам да си купам нова тастатура.
Компјутерот не ми ја препознава тастатурата(Does not recognize такво нешто ми вади), пробав и на другите usb port-и нејќе, го стаив маусот у истиот порт кај што е тастатурата си работи без проблем. Барав драјвер да не треба случајно, не треба ни тоа стварно незнам што може да биде...
пробај со тие адаптери едно што ги има од усб на пс2 да пробаш да ја ставиш во пс2 слотот можда ке проработи

Kajgana Shop

На врв Bottom