Пејсажи (исклучиво ваши дела)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.481
Поени од реакции
7.961
Ова повеќе е флора и фауна отклку за пејзажи.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Па ако ги разгледаш сликите наназад, ќе видиш дека има мноогу слики кои се за во темата флора и фауна.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.481
Поени од реакции
7.961
Ако ги разгледам страните наназад ќе треба да префрлам еден куп мислења, а гарант ќе треба и нешто да бришам.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Trees4.jpg Trees5.jpg Trees3.jpg Trees6.jpg Trees2.jpg Знам дека Тончи ќе ми замери дека се повторно офтопик, ама во флора и фауна имам последна постирано и не сакам таму.... :unsure:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.481
Поени од реакции
7.961
1. Многу небо, искривена камбанарија. Кога фотографираш широки кадри, пази на вертикалните линиии бидејќи објективите ги искривуваат објектите колку се поделаку од центарот.
2. Убав мотив, фина композиција, само малку накривена. Внимавај битните објекти да ти бидат во хоризонтала, вертикала или дијагонала.
3, 4, 5. флора и фауна, од кои само 5 ми се допаѓа бидејќи има убав контраст меѓу жолто и зелено, уште да зафателе лисјава малку повеќе простор ќе било фино.

Не замерувам за флора и фауна, само вежбај си :)

Има едно правило во сликарството а подоцна и во фотографијата дека не се сече коренот или стеблото на дрвото туку крошната. Е сеа кога има само крошна, се бара причина зошто е само крошната вклучена. На 5тата фотографија има убав контраст на жолто и зелено и е оправдано. На 4тата фотографија има еден куп гранки и лисја, но... толку, нема некоја птица да ја разбие таа монотонија, ниту пак некој залутан балон или... што и да е а не е дрво. 3тата фотографија претпоставувам дека во живо било многу убава глетка, ама понекогаш природата не испаѓа убаво на фотографија, дури и со скапа опрема. Кога небото би било малку кропнато до облачето, барем би се запазиле третините.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Дино фотографијата е преубава, само пробај некако со фотошоп да ја манеш датата. Ја уништува сликата.

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Не сум никаков фотограф, летоска кадаров ми се виде убав, сликано е од обичен сони апарат :)

Ваше мислење затоа што воопшто не се разбирам ?

Црна Гора, Херцег Нови

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586

Панорама од 10тина фотки, бои, левелс ништо немам пипнато, се е ко шо искочи од апарат. Само малку ја зачистив водата имаше ѓубренца и тргнав едно суво дрво од кадар.

Член од
6 мај 2010
Мислења
226
Поени од реакции
85

Панорама од 10тина фотки, бои, левелс ништо немам пипнато, се е ко шо искочи од апарат. Само малку ја зачистив водата имаше ѓубренца и тргнав едно суво дрво од кадар.
супер само не ли е малку светло некако како да нема небо позади скоро бело е?

Kajgana Shop

На врв Bottom