Зошто луѓето се толку злобни?

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Ние сме создадени од Бог кој е Љубов а тоа значи секој човек
во суштина е љубов.
Нема зли луѓе само луѓе во незнаење, човечкиот род е Љубов.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
во суштина е љубов.
Gospode ne im prostuvaj dobro znaat sto pravat! Da izmislis pistol treba inteligencija, ne znale sto pravat kako ne, znaat, znaat da pravat koncentacioni logori, atomski bombi, biolosko oruzje...za toa treba znaenje, Mengele bil doktor na medicinski i Filozofski Nauki, no tuka umot se instrumentalizira za celi koi se eticki neprifatlivi, taka da zaklucokot e znaat oni sto pravat samo toa sto go znaat go upotrebuvaat za loso, drugo, da bides adekvaten da se branis ne e zlo alternativata na toa bi bila kukavicluk epa namesto kukaviclukot lugeto upotrebuvaat isti sredstva kako onoj koj prv pocnal.
Kako moze coveckiot rod da e ljubov koga cela negova istorija e ispisana so krv i e istorija na vojni!

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Gospode ne im prostuvaj dobro znaat sto pravat! Da izmislis pistol treba inteligencija, ne znale sto pravat kako ne, znaat, znaat da pravat koncentacioni logori, atomski bombi, biolosko oruzje...za toa treba znaenje, Mengele bil doktor na medicinski i Filozofski Nauki, no tuka umot se instrumentalizira za celi koi se eticki neprifatlivi, taka da zaklucokot e znaat oni sto pravat samo toa sto go znaat go upotrebuvaat za loso, drugo, da bides adekvaten da se branis ne e zlo alternativata na toa bi bila kukavicluk epa namesto kukaviclukot lugeto upotrebuvaat isti sredstva kako onoj koj prv pocnal.
Kako moze coveckiot rod da e ljubov koga cela negova istorija e ispisana so krv i e istorija na vojni!
Ако некогаш откриеш кој и што си верувам дека ќе се сложиш за суштината на природата на човечката душа.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
во суштина е љубов.
Па добро мајка му стара, од каде ги вадиш овие небулози?

Поооооооооооооооооооооооооо.........................

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
Има еден период се нарекува инквизиција. Е тогаш црквата била закон и ред. Исто така, „вештери и вештерки“ ги загубија жиботите на клада или на колец.

Да не ги забораваме и крстоносните војни. Колку Бог не сака.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.580
Поени од реакции
1.885
зошто злоба?
ментално пореметување
завист
амбициозност
непретпазливост
пресамоувереност
фрустрации

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.685
Поени од реакции
31.666
najgolemiot del od chovechkiot rod e plod na ljubov., sigurno ne od zloba jad i chemer vo shto se sapadnati nekoi nebulozi:coffee:/. <>oooooooooooooooooooooooooooooP

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
vo loso opstestvo postanuvame losi osobi , se zavisi od nacinot na zivotot kako ke ja naredi covek, se zavisi i od drustvoto, no treba da se bide hrabar da se odluci dali kew potonam i ke podlegnam na zloto koe i sam sum go doziveal ili ke se spravam so teskata situacija se zavisi od zivotot sto nie sne go odbrale da go ziveeme

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Lugeto se zlobni zatoa sto se dobri samo za sebe a retko koj ima korist od niv osven tie samite za sebe!

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Сум бил добар и наивен ама глуп.Добрина била злоупотребена.Сега сум злобен ама паметен

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
:) Исти си бил и пред тоа и сега.
Си глумел дека си добар, сега глумиш дека си лош.
Иначе повеќе на шега го пишав тоа..не се љути :D
Дадов на другар пари на заем,купи комбе.Место парите по две години ми го врати амортизирано комбето.
Друг другар ми побара пари.Му реков дека ќе му дадм ама дека прво ќе ме направи косопственик на фирмата и на годишно ниво да ми дава 10% од добивката.Не се сложи оти мислеше дека ќе земе пари како претходниот другар.
Не гледам причина зошто не би бил злобен

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Дадов на другар пари на заем,купи комбе.Место парите по две години ми го врати амортизирано комбето.
Друг другар ми побара пари.Му реков дека ќе му дадм ама дека прво ќе ме направи косопственик на фирмата и на годишно ниво да ми дава 10% од добивката.Не се сложи оти мислеше дека ќе земе пари како претходниот другар.
Не гледам причина зошто не би бил злобен
А кај ги наогаш ти другарите?
Сега ке најдеш ти некој друг другар, ке ти позајми
пари...ти нема да му ги вратиш.
Што правиме после?

Kajgana Shop

На врв Bottom