- Член од
- 27 март 2011
- Мислења
- 361
- Поени од реакции
- 161
vistinata e deka nie sme toa sto sme i deka nikoj nema pravo toa da ni go zeme
Како може да постои според тебе апсолутна вистина, а истовремено таа да е лична? Ако е лична, ваљда не е апсолутнаЗа мене лично постои апсолутна вистина, но сепак би ја нарекол лична апсолутна вистина. Благодарејќи на некои коан вежби сум ја постигнувал повеќе пати но само за момент. Не може совршенството долго да опстои во несовршенството како мене, но затоа е ко еден вид молња, патоказ. Не може да се опише со зборови, чувството е како да е постигната крајната цел. Само јас пак му се враќам на патот, гледам да не сум пропуштил некој битен детал.
За време на тие мигови се осеќав ко да сум споен со се, дека се е една целина, привидно издвоена Така мислам и сега иако го немам тоа чувство. Но знам дека доколку секој човек тоа би го имал, на светов би бил рај. Затоа така се изразив. И верувам дека секој човек спонтано го доживува тоа чувство, но тоа минува незабележително, се прифаќа некако здраво за готово. Има еден дел од текст од New Order -Како може да постои според тебе апсолутна вистина, а истовремено таа да е лична? Ако е лична, ваљда не е апсолутна
Нема крајна цел, тоа тврдење е илузија.За мене лично постои апсолутна вистина, но сепак би ја нарекол лична апсолутна вистина. Благодарејќи на некои коан вежби сум ја постигнувал повеќе пати но само за момент. Не може совршенството долго да опстои во несовршенството како мене, но затоа е ко еден вид молња, патоказ. Не може да се опише со зборови, чувството е како да е постигната крајната цел. Само јас пак му се враќам на патот, гледам да не сум пропуштил некој битен детал.
Што е совршенството а што си ти?ЗНе може совршенството долго да опстои во несовршенството како мене,
Многу филозофи и мислители се сложуваат дека таа Вистина е илузија (привидна) на овој наш ограничен свет, нема реална основа да постои тука. Вистинита е, но не е реална. Всушност, парадоксално! - се што е реално и материјално е илузија, се е илузија освен Илузијата на Вистината. И така е, не е конечна, вечна е!Нема крајна цел, тоа тврдење е илузија.
Гаранција ни дава универзумов кој е бесконечен.
--- надополнето: Nov 3, 2011 8:36 PM ---
Совршенството го опишав колку можев, песната True Faith од New order го опишува подобро, иако, таа песна за жал е посветена на хероинска зависност. Се надевам дека нема да ме нападнете поради ова, бидејќи зборувам само за описот на чувството.Што е совршенството а што си ти?
Сакав да ти кажам дека не постои крајна цел(смрт).Многу филозофи и мислители се сложуваат дека таа Вистина е илузија (привидна) на овој наш ограничен свет, нема реална основа да постои тука. Вистинита е, но не е реална. Всушност, парадоксално! - се што е реално и материјално е илузија, се е илузија освен Илузијата на Вистината. И така е, не е конечна, вечна е!
Совршенството го опишав колку можев, песната True Faith од New order го опишува подобро, иако, таа песна за жал е посветена на хероинска зависност. Се надевам дека нема да ме нападнете поради ова, бидејќи зборувам само за описот на чувството.
А јас, кој сум јас, сега за сега само едно бедно мало Јас.