- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 1.432
- Поени од реакции
- 2.543
Мојата куќна слава Св Јован си ја сакам и почитувам и дури сум жива ќе ја одбележувам...Со векови се слави во фамилијата на татко ми и јас бидејќи немам браќа и сестри, си ја наследувам и ја славам не затоа што така треба туку затоа што ја сакам и е дел од мојот дом....
Е сеа да не забегувам офтопик, да се вратам на темата за атеизам...
Ако вистина постои Бог горе на небото, тогаш зашто на добрите и чесните луѓе им се случуваат трагедии? А оние монструмите и гадовите живеат по 100 год...? И зошто велат дека некој што бил добар (пр. Тоше), сега е ангел на небото...Па ако на Бог му требаат ангели зашто не си создаде? Нели луѓето и светот Бог ги создал? Па тогаш нека си создаде и ангели на небото...
И претпоставувам сега некој ќе ми одговори на ова "Све се случува со причина"...
Ако е така, тогаш која е причината што секојдневно во светот умираат илјадници дечиња, од глад, жед и неизлечиви болести? Или што е причината што едно дете на пример ќе го помине целиот свој живот во инвалидска количка...?
Каде е правдата Божја тука?
Имам и други работи да кажам ама во моментов само на ова ми текна......
Е сеа да не забегувам офтопик, да се вратам на темата за атеизам...
Ако вистина постои Бог горе на небото, тогаш зашто на добрите и чесните луѓе им се случуваат трагедии? А оние монструмите и гадовите живеат по 100 год...? И зошто велат дека некој што бил добар (пр. Тоше), сега е ангел на небото...Па ако на Бог му требаат ангели зашто не си создаде? Нели луѓето и светот Бог ги создал? Па тогаш нека си создаде и ангели на небото...
И претпоставувам сега некој ќе ми одговори на ова "Све се случува со причина"...
Ако е така, тогаш која е причината што секојдневно во светот умираат илјадници дечиња, од глад, жед и неизлечиви болести? Или што е причината што едно дете на пример ќе го помине целиот свој живот во инвалидска количка...?
Каде е правдата Божја тука?
Имам и други работи да кажам ама во моментов само на ова ми текна......