Зошто луѓето немаат комуникација меѓу себе базирана на хармонија?

G

galaxy

Гостин
А другите животни имаат хармоничен однос помеѓу себе?

K

Khabs Staadnau

Гостин
Луѓето не се животни.Не ја разбирам потребата на човекот да се еквивалентира себеси со кучиња,мачиња,петлиња и останатите нижи битија...

T

theTinule

Гостин
Се во природата има хармоничен однос измеѓу себе. Ако го немаше тоа, светов хаос ќе беше.

Таткото на една другарка секад ко ќе отидам кај неа ми вика: „Абе нема ова луѓево денес се глумат. Знаеш кога ќе има убав свет? Кога сите луѓе на светот ќе пијат по 1 чаша вино дома пред да излезат. Така нема да има маски, глумење и се ќе биде искрено и лабаво. In vino veritas!“
True story.

G

galaxy

Гостин
Се во природата има хармоничен однос измеѓу себе. Ако го немаше тоа, светов хаос ќе беше.

Таткото на една другарка секад ко ќе отидам кај неа ми вика: „Абе нема ова луѓево денес се глумат. Знаеш кога ќе има убав свет? Кога сите луѓе на светот ќе пијат по 1 чаша вино дома пред да излезат. Така нема да има маски, глумење и се ќе биде искрено и лабаво. In vino veritas!“
True story.
Па се разбира дека има хармонија. Се водат по инстинкти вродени, еволуирани низ милиони години. Заради тие инстинкти светот е ваков.
Е ние имаме нешто повеќе од инстинкти и се` уште не сме го еволуирале она другото.
--- надополнето: Nov 2, 2011 7:43 PM ---
Луѓето не се животни.Не ја разбирам потребата на човекот да се еквивалентира себеси со кучиња,мачиња,петлиња и останатите нижи битија...
Се` уште не бев поентирал.

T

theTinule

Гостин
Па се разбира дека има хармонија. Се водат по инстинкти вродени, еволуирани низ милиони години. Заради тие инстинкти светот е ваков.
Е ние имаме нешто повеќе од инстинкти и се` уште не сме го еволуирале она другото.
But why? o.0
Треа да почнеме да пиеме по сабајле, жими се. ! xD

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
А во исто време Исуса зборуваше и востанички, не да се љубат римјаните, туку да се продаде облеклото за да се купи меч.
Исус, беше крал, престолонаследник на тронот Израелски и како таков полагаше право врз истиот.Исус поведе востание за ослободување на Израел од римјаните но тоа беше набрзо задушено и Исус беше обвинет за велепредавство, државен удар.
isusa zboruvase za lubov, da se lubat i neprijatelite da im se prosti na nivnite ugnetuvaci, zatoa juda se bese otkaza od isusa i go predade oti ocekuvase silen car voskovodec kako aleksandar makedonski koj ke go skrdi zelesniot jarem na rimkjanite i ke sozdade svoe carstvo, so sila , zatoa napoleon ke kaze

Александар Македонски, Цезар, Карло Велики и јас, основавме големи империи, но со сила. Единствено Исус основа своја империја преку љубов и до ден денес милиони
луѓе се подготвени да умрат за него.. bog e lubov

Библијата не е обична книга, туку жива материја, која има сила да ги порази сите кои и се спротивставуваат.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Ако едно шимпанзо не добие секс, оди и крши некој шбун.
Коа мојата шефица нема да си добие вечерна доза, мене ме крши ментално од сабајле.

Така да, претпоставувам дека све се сведува на секс.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Еве ќе ја земам Македонија.
Пола од Македонците се атеисти, а атеистите се дисхармонични личности.
Зборат само за секс и неморал.

Kajgana Shop

На врв Bottom