Софиja - импресии

• Креатор на темата Креатор на темата PIRIN3
  • Време на започнување Време на започнување
Штета што не прават тури до Софија до Мол-от како што прават до Солун и до Космос ..... :(
Скапа е картата со автобус 1800 денари, но како и да е мора еднаш да отидам. Не смеам да пропуштам а да не го посетам и не купам нешто од трговскиот.
Това е от Скопje, а Струмица-Софиja-Струмица повратна е само 18 евра.

О, jас се почесто имам слушано луге во софиjските молови да сборат на македонски.
Преди 2 дни чух македонска реч и во ИКЕА.
За мене бе изненада, много грагани на Софиjа се уште не знаат каде е хипермаркетот, а Македонците веке знаат.:)

На булеварот е така?
-Кој булевар беше само, не ми текнува (ако е таму)?
--- надополнето: Nov 2, 2011 11:54 AM ---
Това е от Скопje, а Струмица-Софиja-Струмица повратна е само 18 евра.

А рачунај до Струмица ние 10 евра треба да плаќаме.....

На булеварот е така?
-Кој булевар беше само, не ми текнува (ако е таму)?
--- надополнето: Nov 2, 2011 11:54 AM ---

ИКЕА е на jжниот дел на обиколницата.
Навистина за автобуските цени Струмица-Софиja - ми се виде премногу ефтино. Лошото е дека е само един на ден и тргнува от Софиja во 15h, а от Струмица мислам 2-3 през ношта.

ИКЕА е на jжниот дел на обиколницата.
Навистина за автобуските цени Струмица-Софиja - ми се виде премногу ефтино. Лошото е дека е само един на ден и тргнува от Софиja во 15h, а от Струмица мислам 2-3 през ношта.

Ефтино е од Струмица, но за струмичани. За нас од другиве градови, на пример Скопје, карта е 700-800 денари негде до Струмица и од таму до Софина...и исто ќе ни се фати.
--- надополнето: Nov 2, 2011 1:02 PM ---
Ако знаете некое поефтино стигнување до Молот во Софија, предложете. Икеа сега за сега не, купувам мебел моментално од Скопје (сеуште бирам што-како) и мислам дека поскапо ќе ми се фати ако купам од Икеа од Софија.

Ефтино е од Струмица, но за струмичани. За нас од другиве градови, на пример Скопје, карта е 700-800 денари негде до Струмица и од таму до Софина...и исто ќе ни се фати.
--- надополнето: Nov 2, 2011 1:02 PM ---
Ако знаете некое поефтино стигнување до Молот во Софија, предложете. Икеа сега за сега не, купувам мебел моментално од Скопје (сеуште бирам што-како) и мислам дека поскапо ќе ми се фати ако купам од Икеа од Софија.
Друг близок град от коj имаш транспорт ти е Ниш.
Ниш-Софиja-Ниш ти е мислам 15 евро.

Навистина е штета тоа што транспортот помегу двата главни града не е тоа што треба да биде.
Зошто за едни и исти километри - 222 км, една карта стои 1070 денара /Софиjа - Велико Тарново/ и 1800 /Скопиjе - Софиjа/.
Инако Тhe Mall се наога на "Цариградско шосе". Се стига со градски бус - од Централна гара /досами автобуската станица/ до спирка "МБАЛ Св. Анна" /Окражна болница/. Автобуски линии № 213, 214 и 305.
Од Окражна болница е много близо - 200 метри.

Трасата на автобус № 305 ходи покраj другиот голем трговски за коj зборех - "Сердика Центар".

Навистина е штета тоа што транспортот помегу двата главни града не е тоа што треба да биде.
Зошто за едни и исти километри - 222 км, една карта стои 1070 денара /Софиjа - Велико Тарново/ и 1800 /Скопиjе - Софиjа/.
Инако Тhe Mall се наога на "Цариградско шосе". Се стига со градски бус - од Централна гара /досами автобуската станица/ до спирка "МБАЛ Св. Анна" /Окражна болница/. Автобуски линии № 213, 214 и 305.
Од Окражна болница е много близо - 200 метри.

Трасата на автобус № 305 ходи покраj другиот голем трговски за коj зборех - "Сердика Центар".

Ќе се снајдам ај некако, нема да идам сам. Сум одел често во Софија, ваљда ќе се снајдам.

Кога е она славењето во Софија кога се завршува со студиите? Нели декември беше некаде.....кој датум точно знае некој?
Баш лани сакав да одам но пропадна планот... :( Студентска недела се викаше или незнам како точно....

Кога е она славењето во Софија кога се завршува со студиите? Нели декември беше некаде.....кој датум точно знае некој?
Баш лани сакав да одам но пропадна планот... :( Студентска недела се викаше или незнам како точно....

8mi december - se vika studentski praznik

Ех, мечта тогава да се заваршуваше со студиите. :) 8-ми декември е празник на сите студенти, но jaс сум имал изпити на 9-ти. Тогава славиш и аjде директно на изпит. :D
Предимно во нокта на 8-ми сите хотели,дискотеки и кафичи са полни.

Ех, мечта тогава да се заваршуваше со студиите. :) 8-ми декември е празник на сите студенти, но jaс сум имал изпити на 9-ти. Тогава славиш и аjде директно на изпит. :D
Предимно во нокта на 8-ми сите хотели,дискотеки и кафичи са полни.

Мора да идам. :D Дај боже и јас да немам испити тогаш :(

Не е, бе.
До Струмица мислам 450 фаќа. Плус до Софија е 600 денари. Ама се тргнува во 3 сабајле.

Скопје и со триумфалната капија/шмизли и бикови е пред Софија.Тоа спомени си го кога ќе ја опишуваш некаде Софија.

ти најверојатно подалеку од линијата Приштина-Скопје-Прилеп не си отишла
да споредуваш Скопје со Софија е уште на старт малоумно

ти најверојатно подалеку од линијата Приштина-Скопје-Прилеп не си отишла
да споредуваш Скопје со Софија е уште на старт малоумно

И Приштина ми е далечна дестинација, најмногу до Зелениково имам отидено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom