Софиja - импресии

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Штета што не прават тури до Софија до Мол-от како што прават до Солун и до Космос ..... :(
Скапа е картата со автобус 1800 денари, но како и да е мора еднаш да отидам. Не смеам да пропуштам а да не го посетам и не купам нешто од трговскиот.
Това е от Скопje, а Струмица-Софиja-Струмица повратна е само 18 евра.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
О, jас се почесто имам слушано луге во софиjските молови да сборат на македонски.
Преди 2 дни чух македонска реч и во ИКЕА.
За мене бе изненада, много грагани на Софиjа се уште не знаат каде е хипермаркетот, а Македонците веке знаат.:)
На булеварот е така?
-Кој булевар беше само, не ми текнува (ако е таму)?
--- надополнето: Nov 2, 2011 11:54 AM ---
Това е от Скопje, а Струмица-Софиja-Струмица повратна е само 18 евра.
А рачунај до Струмица ние 10 евра треба да плаќаме.....

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
На булеварот е така?
-Кој булевар беше само, не ми текнува (ако е таму)?
--- надополнето: Nov 2, 2011 11:54 AM ---

ИКЕА е на jжниот дел на обиколницата.
Навистина за автобуските цени Струмица-Софиja - ми се виде премногу ефтино. Лошото е дека е само един на ден и тргнува от Софиja во 15h, а от Струмица мислам 2-3 през ношта.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
ИКЕА е на jжниот дел на обиколницата.
Навистина за автобуските цени Струмица-Софиja - ми се виде премногу ефтино. Лошото е дека е само един на ден и тргнува от Софиja во 15h, а от Струмица мислам 2-3 през ношта.
Ефтино е од Струмица, но за струмичани. За нас од другиве градови, на пример Скопје, карта е 700-800 денари негде до Струмица и од таму до Софина...и исто ќе ни се фати.
--- надополнето: Nov 2, 2011 1:02 PM ---
Ако знаете некое поефтино стигнување до Молот во Софија, предложете. Икеа сега за сега не, купувам мебел моментално од Скопје (сеуште бирам што-како) и мислам дека поскапо ќе ми се фати ако купам од Икеа од Софија.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ефтино е од Струмица, но за струмичани. За нас од другиве градови, на пример Скопје, карта е 700-800 денари негде до Струмица и од таму до Софина...и исто ќе ни се фати.
--- надополнето: Nov 2, 2011 1:02 PM ---
Ако знаете некое поефтино стигнување до Молот во Софија, предложете. Икеа сега за сега не, купувам мебел моментално од Скопје (сеуште бирам што-како) и мислам дека поскапо ќе ми се фати ако купам од Икеа од Софија.
Друг близок град от коj имаш транспорт ти е Ниш.
Ниш-Софиja-Ниш ти е мислам 15 евро.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Навистина е штета тоа што транспортот помегу двата главни града не е тоа што треба да биде.
Зошто за едни и исти километри - 222 км, една карта стои 1070 денара /Софиjа - Велико Тарново/ и 1800 /Скопиjе - Софиjа/.
Инако Тhe Mall се наога на "Цариградско шосе". Се стига со градски бус - од Централна гара /досами автобуската станица/ до спирка "МБАЛ Св. Анна" /Окражна болница/. Автобуски линии № 213, 214 и 305.
Од Окражна болница е много близо - 200 метри.

Трасата на автобус № 305 ходи покраj другиот голем трговски за коj зборех - "Сердика Центар".

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Навистина е штета тоа што транспортот помегу двата главни града не е тоа што треба да биде.
Зошто за едни и исти километри - 222 км, една карта стои 1070 денара /Софиjа - Велико Тарново/ и 1800 /Скопиjе - Софиjа/.
Инако Тhe Mall се наога на "Цариградско шосе". Се стига со градски бус - од Централна гара /досами автобуската станица/ до спирка "МБАЛ Св. Анна" /Окражна болница/. Автобуски линии № 213, 214 и 305.
Од Окражна болница е много близо - 200 метри.

Трасата на автобус № 305 ходи покраj другиот голем трговски за коj зборех - "Сердика Центар".
Ќе се снајдам ај некако, нема да идам сам. Сум одел често во Софија, ваљда ќе се снајдам.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Кога е она славењето во Софија кога се завршува со студиите? Нели декември беше некаде.....кој датум точно знае некој?
Баш лани сакав да одам но пропадна планот... :( Студентска недела се викаше или незнам како точно....

Член од
15 декември 2010
Мислења
197
Поени од реакции
87
Кога е она славењето во Софија кога се завршува со студиите? Нели декември беше некаде.....кој датум точно знае некој?
Баш лани сакав да одам но пропадна планот... :( Студентска недела се викаше или незнам како точно....
8mi december - se vika studentski praznik

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ех, мечта тогава да се заваршуваше со студиите. :) 8-ми декември е празник на сите студенти, но jaс сум имал изпити на 9-ти. Тогава славиш и аjде директно на изпит. :D
Предимно во нокта на 8-ми сите хотели,дискотеки и кафичи са полни.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Ех, мечта тогава да се заваршуваше со студиите. :) 8-ми декември е празник на сите студенти, но jaс сум имал изпити на 9-ти. Тогава славиш и аjде директно на изпит. :D
Предимно во нокта на 8-ми сите хотели,дискотеки и кафичи са полни.
Мора да идам. :D Дај боже и јас да немам испити тогаш :(

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Не е, бе.
До Струмица мислам 450 фаќа. Плус до Софија е 600 денари. Ама се тргнува во 3 сабајле.

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Скопје и со триумфалната капија/шмизли и бикови е пред Софија.Тоа спомени си го кога ќе ја опишуваш некаде Софија.
ти најверојатно подалеку од линијата Приштина-Скопје-Прилеп не си отишла
да споредуваш Скопје со Софија е уште на старт малоумно

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ти најверојатно подалеку од линијата Приштина-Скопје-Прилеп не си отишла
да споредуваш Скопје со Софија е уште на старт малоумно
И Приштина ми е далечна дестинација, најмногу до Зелениково имам отидено.

Kajgana Shop

На врв Bottom