Помош: Вируси, црви и разни штетници

A

Auditore

Гостин
Дечки користев АВАСТ ФРЕЕ претходно и ми падна еднаш системот, потоа пак ставив АВАСТ ФРИ, па најдов лиценца на нет и го апдејтирав на Интернет секјурити, и терав два месеци одлично и денес нешто се поквари антивирусот, несакаше да ми се отвори ништо, ни конекција ни ништо, и морав преку сејф мод да го избришам и сега се е во ред.

Ве молам што побрзо дајте препорака за добар антивирус, бесплатен?
Авира Персонал добар е?

A

Auditore

Гостин
Го избришав авастот комплетно, и со тој анинсталер од нет, и регистри, туто комплето.
Направив скен со Малвербајтс, ХитманПро и СуперАнтиСпајвер, и немам ништо, чист ми е компјутерот, и го средив и инсталирав Авира АнтиВир Персонал(фрее), досега не сум користил и баш ме интересира какво искуство имате со него, каде е слаб и така.
Не знам некако од кракувани, фиксеви, пачеви со антивируси досега немав добро искуство, дали е поради мене и тоа што неумам да најдам добри или до самите нив не знам.
Од авастот не знам дали да кажам дека бев задоволен или не, али еднаш ми падна системот додека користев Аваст Фрее, и денес ми се деси хаваријава со Интернет Секјурити, така да решив да и дадам шанса и да го пробам Авира Антивир.
Иначе користам Вин7, домашна употреба, обично многу внимавам што отварам.

W

WildChild

Гостин
Го избришав авастот комплетно, и со тој анинсталер од нет, и регистри, туто комплето.
Направив скен со Малвербајтс, ХитманПро и СуперАнтиСпајвер, и немам ништо, чист ми е компјутерот, и го средив и инсталирав Авира АнтиВир Персонал(фрее), досега не сум користил и баш ме интересира какво искуство имате со него, каде е слаб и така.
Не знам некако од кракувани, фиксеви, пачеви со антивируси досега немав добро искуство, дали е поради мене и тоа што неумам да најдам добри или до самите нив не знам.
Од авастот не знам дали да кажам дека бев задоволен или не, али еднаш ми падна системот додека користев Аваст Фрее, и денес ми се деси хаваријава со Интернет Секјурити, така да решив да и дадам шанса и да го пробам Авира Антивир.
Иначе користам Вин7, домашна употреба, обично многу внимавам што отварам.
Kaspersky Pure + Trial Reset и проблем никаков немаш!
Плус, 512 Рам зема ;)

A

Auditore

Гостин
Kaspersky Pure + Trial Reset и проблем никаков немаш!
Плус, 512 Рам зема ;)
Не сакам веќе со ресетери, кракови и слично да се занимава, до сега ништо фајде не видов, значи идам на бесплатна верзија, Касперски тоа не нуди, но и да нуди тој антивирус би ми бил последна опција пред се заради сложеноста, многуте процеси кои ги отвара, и ова 512 најверојатно мислиш на мегабајти, тоа за мене е многу бидејќи користам 7ца на 2гб, тоа е, ставив Авира па ќе видам како ќе биде.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Хахаха, брату, Pure e подобар и од KIS :D
Toa sto ima negov "System Restore", negov "Last Pass", i nekoja beskorisna opcija takozvana "Home Network Security", koja e Proactive Defense/Firewall, i nov izgled, ne go pravi podobar.Da napomenam deka System Restore si ide so windows, a last pass e besplaten, ti plakas uste 20$ samo za izgled.Ostaj trial reset na strana, nekoj so raboti vo firma ke se odluci poveke za KIS nego za Pure.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
баш ме интересира какво искуство имате со него, каде е слаб и така.
Авира го користам 2-3 години и сум презадоволен. Мое лично мислење е дека е најдобриот бесплатен антивирус што може да се има. Чадор forever <3
Сум немал посериозни проблеми со авирата, ама и онака премногу знам од областа на интернет вируси/безбедност па вирус и вака и така не можам да фатам.. За превенција е најдобар, а со тоа доаѓа и можеби поголема доза на false positives спрема другите антивирусни софтвери... Зборат дека е послаб од другите кога веќе ќе ти навлезе вирус во компјутерот но не сум го искусил тоа сеуште :)

Kajgana Shop

На врв Bottom