Breaking Bad

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
И јас сум заинтересиран за маици, првиот дизајн е добар. Некој ако има други предлози.. слободно.

D

dystopian

Гостин
Хахаха, џимеј е луд. Како раскажуваш приказни (факина). :cuc:

Ајде и јас својата приказна, само малку пократко. Ова ме потсеќа на оние собиранките на alcoholics anonymous каде секој кажува како станал алкохоличар... :pos:

Инаку, јас ја симнав серијава летоска лани откако прочитав коментар на јутуб на клип од Сопранови која до тогаш беше мојата омилена серија, се сеќавам дека некој имаше напишано коментар од типот единствена серија за која би рекол е подобра од оваа е Брејкинг Бед. Wtf is Breaking Bad, што збори овој? Башка неколку лајка на коментарот, значи се согласуваат некои со него и тоа на Sopranos видео? Отворив имдб, видов оценка и прочитав кратка содржина, ги симнав сите три сезони зошто ми беше досадно и ми пропаднаа плановите за одмор, и така, ја пуштив... скептичен...

Пилотот интересен, втората епизода уште поинтересна, третата, четвртата, петтата... Wtf happened ги изгледав сите три сезони за четири-пет дена?! Се сеќавам чекав да дојде 12 ипол - 1 по полноќ, да легнат сите да спијат и да ми ослободат и телевизор и се. Се буди татко ми за на работа во седум и пол сабајле, ме гледа мене во дневна, сум се окезил и зјапам во телевизорот... Потоа ќе леггнев ко вол и ќе спиев до 6-7 попладне, ќе се разбудед, телевизорот зафатен, ќе изгледав една-две епизоди на компјутер, па и тој ќе ми го зафатеа. Тепав време надвор низ маало до па враќање дома and here we go again. И така едно пет дена по ред.

Четвртата сезона ја симнував епизода по епизода од пајретбеј зошто замунда доцнат неколку саати, а тоа е премногу кога се работи за ББ!

Читав дека на некои форумџии овде им биле досадни некои епизоди, многу споро се развивала приказната итн. Мене не, јас толку се зацепав по серијава што ниедна ама ниедна епизода не ми беше досадна ниту глупава. Критичко размислување, аут. "На оваа епизода и давам осмица, на оваа деветка" бла бла јас на сите десетки им давам. Тоа ти е ко она, на пример кога на некого идоли му се Роберт Дениро и Ал Пачино и вика "да снимат филм како читаат именик на глас не би ми било досадно да ги гледам". Исто и јас со серијава и актерите.

И за крај:

*Reads this*
џимеј: Како што SFU промени многу нешта во мене
...

:D

Член од
19 октомври 2011
Мислења
8
Поени од реакции
4
ja zagledav serijava , prvite 4-5 epizodi. ama nekako bajagi dosadna mi se vide. Mnogu e bavna ,mozes da stanes da ides u wc bez da stisnes pauza i pak da produzis :icon_mrgr: ke kaze nekoj dali pocnuva natamu po dinamicno ili celata serija e vakva.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ja zagledav serijava , prvite 4-5 epizodi. ama nekako bajagi dosadna mi se vide. Mnogu e bavna ,mozes da stanes da ides u wc bez da stisnes pauza i pak da produzis :icon_mrgr: ke kaze nekoj dali pocnuva natamu po dinamicno ili celata serija e vakva.
Милам дека 90% од сите што сме ја изгледале, вака ни почнало. Јас го имав истото мислење како тебе кога ми ја препорача еден другар, и викам ај чим вика дека е добра, да видам.... На почеток ништо посебно, досадно, споро...... натаму..... ГЛЕДАЈ И НЕМА ДА ЗАЖАЛИШ!

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.442
Поени од реакции
25.389
ај под хитно постон на џимеј ставајте го на насловна, по весници, фејсбуци.. :)) џимеј ѕверу!
слични дешавки имав сo LOST
Мене ретко ми се случува тоа. Последно на 24 петтата сезона бев олку напнат да ја изгледам, ама тоа беше само една сезона, не цела серија. :pos:

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Најјака серија дефинитивно, на секој му ја препорачувам од 7 до 77 години... Само, во 3-та сезона кога му се јавуваат на Хенк 1 минута пред „The Cousins“ да пробаат да го утепаат... кој е тој шо му се јавува?

Ф

Фил Ајви

Гостин
Само, во 3-та сезона кога му се јавуваат на Хенк 1 минута пред „The Cousins“ да пробаат да го утепаат... кој е тој шо му се јавува?
Па некој од страна на Гас очигледно, ги сака браќата мртви со цел да му се одмазди на Хектор (да беа убиени од него директно ќе привлечеше внимание кај картелот), подоцна му беше полесно да го докрајчи тој што беше во болница бидејќи практично се бореше за живот и не е толку приметно

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Почнав да ја пратам серијава покрај доста позитивните коментари на темава.Почнува доста достадно како што спомна некој погоре, но како што поминуваа епизода по епизода едноставно почнав да се приврзувам кон ликовите.Моментално сум при крај на втора сезона и фаворит ми е Џеси Пинкмен :) Трапаво извеана фаца кој што воедно ги прави и најсмешните сцени у серијава :)
И делот кога ќе заглават во пустината
Џеси:"what are we building?"
Волтер:"U said it yourself"
И епик моментот Џеси:"A ROBOT?!" :) :) :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Леле сценава! :cuc::cuc::cuc:

Можеш да видиш точно во која секунда Валтер Вајт станува Хајзенберг и точно во која секунда се враќа од Хајзенберг во Валтер Вајт.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Ај и јас да се пријавам тука - ИЗГЛЕДАНА

После... еден куп убедувања да ја почнам - ја почнав и само ради глупостите на Џеси и муабетите кои ги тераше ја терав до крај... гледам погоре има нешто со сцената од пустината :P ама сум прскал од смеа со сцената во лабораторијата (мувата) и кога Џеси целиот онаков збунет од ситуацијата... did u take our product mr White? :pos:

F

Frankie Yale

Гостин
Ај и јас да се пријавам тука - ИЗГЛЕДАНА

После... еден куп убедувања да ја почнам - ја почнав и само ради глупостите на Џеси и муабетите кои ги тераше ја терав до крај... гледам погоре има нешто со сцената од пустината :P ама сум прскал од смеа со сцената во лабораторијата (мувата) и кога Џеси целиот онаков збунет од ситуацијата... did u take our product mr White? :pos:
И оценка? Десетка? Десет ипол? Awesome ипол?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Прибидејќи сум Dexter фан и љубам да праам споредби, за мое добро :P не спомнувам оценка хехе

Kajgana Shop

На врв Bottom