Романтичарка
надежна форумџика
- Член од
- 31 октомври 2009
- Мислења
- 382
- Поени од реакции
- 91
Фала ти.start, control panel, user accounts
Фала ти.start, control panel, user accounts
https://moj.telekom.mk/Imam prasanje kako mozam da vidam kolkav internet soobrakaj sum ostvaril na Call n surf paketot od T-home
Извади го кабелот од компјутер, стави го во WAN во рутерот, и другиот кабел од LAN од рутерот поврзи го во мрежната од компјутерот. Отвори го бровсерот, влези во рутерот, најди во опциите Clone MAC, намести автоматски ИП адреси на мрежната. Ова за да го поврзиш компјутерот со кабел.Користам интернет од Cabletel,и денес купив рутер TRENDnet од АМЦ,ќе може ли некој да ми објасни како да го подесам за да можам да користам wireless..
Го направив..фала многу!!!Извади го кабелот од компјутер, стави го во WAN во рутерот, и другиот кабел од LAN од рутерот поврзи го во мрежната од компјутерот. Отвори го бровсерот, влези во рутерот, најди во опциите Clone MAC, намести автоматски ИП адреси на мрежната. Ова за да го поврзиш компјутерот со кабел.
За wireless влези во рутерот намести пасворд, име на мрежата и одбери Security mode-WPA2.
Го направив..фала многу!!!Извади го кабелот од компјутер, стави го во WAN во рутерот, и другиот кабел од LAN од рутерот поврзи го во мрежната од компјутерот. Отвори го бровсерот, влези во рутерот, најди во опциите Clone MAC, намести автоматски ИП адреси на мрежната. Ова за да го поврзиш компјутерот со кабел.
За wireless влези во рутерот намести пасворд, име на мрежата и одбери Security mode-WPA2.
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????Антивирусов ЕСЕТ НОД32 ми ја блокирала страницата www.kat.ph/ т.е. kickasstorent. Вели accses denied ,што треба да напраам за да ја одблокирам ?
Пробај исклучи го антивирусот,и после тоа види дали ќе ти ја блокира..???????????????????????????????????????????????????????????????????????????
оди во нодот во advanced setup???????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Ииии фала брате ! Како фино лепо си ми објаснил со квадратчиња ова онаи таму додај ги страните шо не сакаш нод да ги скенират