Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
14 октомври 2011
Мислења
58
Поени од реакции
44
Imam prasanje kako mozam da vidam kolkav internet soobrakaj sum ostvaril na Call n surf paketot od T-home

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Антивирусов ЕСЕТ НОД32 ми ја блокирала страницата www.kat.ph/ т.е. kickasstorent. Вели accses denied ,што треба да напраам за да ја одблокирам ?

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Користам интернет од Cabletel,и денес купив рутер TRENDnet од АМЦ,ќе може ли некој да ми објасни како да го подесам за да можам да користам wireless..

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
Користам интернет од Cabletel,и денес купив рутер TRENDnet од АМЦ,ќе може ли некој да ми објасни како да го подесам за да можам да користам wireless..
Извади го кабелот од компјутер, стави го во WAN во рутерот, и другиот кабел од LAN од рутерот поврзи го во мрежната од компјутерот. Отвори го бровсерот, влези во рутерот, најди во опциите Clone MAC, намести автоматски ИП адреси на мрежната. Ова за да го поврзиш компјутерот со кабел.
За wireless влези во рутерот намести пасворд, име на мрежата и одбери Security mode-WPA2.

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Извади го кабелот од компјутер, стави го во WAN во рутерот, и другиот кабел од LAN од рутерот поврзи го во мрежната од компјутерот. Отвори го бровсерот, влези во рутерот, најди во опциите Clone MAC, намести автоматски ИП адреси на мрежната. Ова за да го поврзиш компјутерот со кабел.
За wireless влези во рутерот намести пасворд, име на мрежата и одбери Security mode-WPA2.
Го направив..фала многу!!!
--- надополнето: Nov 2, 2011 12:51 PM ---
Го направив..фала многу!!!

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Нормално дека не, ама не може да сурфа со исклучен антивирус......ставија страницата во Trusten Sites во Control Panel во Internet Options.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Нешто чудно се дешава со компјутеров, не отвара страни, за некои чекам и по 10 минути па на моменти кажува дека нема конекција (firefoxот) а го гледам брат ми дека игра кантер на нет без проблеми

Некое решение? :)

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Имам еден проблем: Спуштив youtube downloader и кога ќе го копирав линкот од ју тјуб за да му го дадам на некој другар/ка или да го постирам на фб место линкот од ју тјуб ми излегуваше некој друг линк www.savetubevideo.com и некои други знаци шо го дополнуват линкот и никако не се појавуваше видото.
Го избришав то програмчето и пак исто така прај.
Помош?

Kajgana Shop

На врв Bottom