Конфликтот во Сирија

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Turcija ima stara tradicija so avijacijata,baraj preku google pa ke se uveris.. A za nekolku godini ke pocne sama da proizveduva avioni..
Pa ti dali slusas sto zboruvas?? NATO ako saka moze popara da gi napravi rusite..
Молам ти се недеj се излага повеке.
Кажав ти веке, воjната не е само броjки, това многу пати се е докажувало. Има многу фактор други(както веке ти наведов - логистика, можност сам да произведуваш резервни делови, можност да произведуваш амуниции, морал и военен дух, тактика, разузнаване, контраразузнаване,....).
Ако уште не ти е станало jaсно има неколко глобални играча со кои не се игра маjтап - Русиja, Кина, САД и целото НАТО,а и те сами един мегу други не се чепкат.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Во кошарка? :pos:
--- надополнето: Nov 2, 2011 12:04 AM ---

Само да не претераат со нуклеарките.... да не ја раздуваат пепелта... :pos:
Не им требаат нуклеарки. Воздушно можат да ги средат. Остајте бе каква Турција. Кажете ми некоја позната војна што правеле и победиле. Еве јас не знам, нека каже некој што знае, и против кого победиле. Израел со 5 милиона жители го СРУШИ Египет 15 илјада пати поголем и поброен од нив, а каму ли за Турција. Недај боже со Израел да се чепнат.....

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
leleee kolku retardirani ima ovdeka,neznam dali istiot clen pisuva so poveke nikovi,ili ne,zatoa sto sekogas istite clenovi se javuvaat so kontra replika koga ke pisuvam jas nesto...:pos:
Заштото ти пишуваш едно и исто, кое е во сферата на фантазиите. :pos:

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
:pos: tajfata se sobrale pak na isto mesto, pak istite clenovi heheheh ama pak ke povtoram dali e ova cisto slucajno,ili pak so dupli nikovi??:pos: kolku mi ste interesni, site Blgarcinja se sobrale na isto mesto so makedonski identifikacii.. Veke od 2008 ma godina ve znam kako disite i kakvi muabeti i kakvi gluposti si pisuvate.. Ama ako hartijata trpi se.. Pisuvanjeto e slobodno..:pos:
--- надополнето: Nov 2, 2011 12:13 AM ---
fmi strazar:)
Blgarcinjaaaaaaa 1,2,3, urrrrraaaaaaaaa

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
:pos: tajfata se sobrale pak na isto mesto, pak istite clenovi heheheh ama pak ke povtoram dali e ova cisto slucajno,ili pak so dupli nikovi??:pos: kolku mi ste interesni, site Blgarcinja se sobrale na isto mesto so makedonski identifikacii.. Veke od 2008 ma godina ve znam kako disite i kakvi muabeti i kakvi gluposti si pisuvate.. Ama ako hartijata trpi se.. Pisuvanjeto e slobodno..:pos:
fmi strazar:)
Blgarcinjaaaaaaa
Нокна мора са ти нешто или фетиш?:pos:

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
hahahhha Human ke ojme vo Blgarija, kako e tamu?? Ili ti si Makedonski Bugarin? Sto se pretstavuva kako makedonec..? Pa ne znaci ako si pravoslaven deka si i makedonec..
--- надополнето: Nov 2, 2011 12:21 AM ---
Human ajde uste nekolku sliki pred da se baniras.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
hahahhha Human ke ojme vo Blgarija, kako e tamu?? Ili ti si Makedonski Bugarin? Sto se pretstavuva kako makedonec..? Pa ne znaci ako si pravoslaven deka si i makedonec..
Тебе шо ти менува ако сум Бугарин или Грк или православен или кривославен?
Може и сите четири да бидам, ама пак Турската армија нема да може да го порази Израел.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Може и сите четири да бидам, ама пак Турската армија нема да може да го порази Израел.
Јас не знам што се замарате со него.....не наоѓаме заеднички јазик со него.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
:pos: pa taka kazi, isto kako sto mi imase kazano i mene pred edna godina preku LP deka si Bugarin, i deka Makedonija ke se deli i deka ke bide bugarsko i albansko, a nas turcite deka ke ne izbrkate,ako ako mi se napra kejfot, barem javno prikrieno si prizna deka ne si makedonec..

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
:pos: pa taka kazi, isto kako sto mi imase kazano i mene pred edna godina preku LP deka si Bugarin, i deka Makedonija ke se deli i deka ke bide bugarsko i albansko, a nas turcite deka ke ne izbrkate,ako ako mi se napra kejfot, barem javno si prizna deka ne si makedonec..
Не сум Македонец бе, еве јавно кажувам.

Ама пак бе, Турција никако не може да го порази Израел.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Не сум Македонец бе, еве јавно кажувам.

Ама пак бе, Турција никако не може да го порази Израел.
ejjj ejjj jaka taktika demek evo be ke pisuvam sekogas kontra, da pukne i kozata na komsijata.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
Јас не знам што се замарате со него.....не наоѓаме заеднички јазик со него.
Ако му спомнеш нешто против Турција, одма се пали.
Кој и да пиши нешто против Турција, тој е глуп, неписмен, селанец и сл.
Го надгледува форумов и одма вербално го напаѓа тој што пишува против Турција.
Или па ќе му кажи еден факт - Турција е втора најјака во НАТО а ВОЕДНО и трета најјака авијација.... и друго не знае....
--- надополнето: Nov 2, 2011 12:32 AM ---
ejjj ejjj jaka taktika demek evo be ke pisuvam sekogas kontra, da pukne i kozata na komsijata.
Сега ме збуни, не знам што сум...

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
:pos:
--- надополнето: Nov 2, 2011 12:36 AM ---
Ако му спомнеш нешто против Турција, одма се пали.
Кој и да пиши нешто против Турција, тој е глуп, неписмен, селанец и сл.
Го надгледува форумов и одма вербално го напаѓа тој што пишува против Турција.
Или па ќе му кажи еден факт - Турција е втора најјака во НАТО а ВОЕДНО и трета најјака авијација.... и друго не знае....
--- надополнето: Nov 2, 2011 12:32 AM ---

Сега ме збуни, не знам што сум...
hahahahah jaka taktika pa ti site linkovi sto ti imam postirano vo drugite temi, gi negiras radi inaet, pa zaradi toa ubo rekov da pukne kozata na komsijata:pos: Abe pisi sto sakas,ako sakas pisi deka Blgarija e super sila vo svetot..

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
:pos:
--- надополнето: Nov 2, 2011 12:36 AM ---

hahahahah jaka taktika pa ti site linkovi sto se gi negiras radi inaet, pa zaradi toa ubo rekov da pukne kozata na komsijata:pos: Abe pisi sto sakas,ako sakas pisi deka Blgarija e super sila..
Посочи еден линк кој сум го негирал, а содржел информации за тоа што сме дискутирале.

Ти ставаш линкови, ама некои што немаат врска или се премногу општи за дискусијата...

Kajgana Shop

На врв Bottom