Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На колко години си и имаш ли си гадже?![]()
какво значи прошверцаш![]()
не не не
Значи, нелегално да влезеш во Македонија.
Знам дека во Скопје кај Работнички (во близина на Градски Трговски Центар, наспроти Соравија) во Центар имаше различни курсеви Англиски, Француски, Германски и тн. можеби има и Македонски не сум сигурен, како приватни часови сигурно може да се најде некаде, по школиве што имаат договор или во приватен објект.здравејте,извинете че ште пиша на б'лгарски обаче точно там е проблема че не знам македонски.налага ми се да се преместја в един македонски град скоро и не мога да в'ржа едно правилно изречение на македонски и се притеснјавам че там јавно ште уча в македонско училиште..нјамам много трудности с разбирането обаче ми е трудно да говорја и нали имате часове по македонски както ние по б'лгарски и сигурно нјама да зав'ршаискам да мога да говорја за 1 месец македонски нјакакви идеи?
Не ти требаат приватни часови,(освен ако немаш вишок лева за фрлање), ти треба месец дена секојдневен разговор со Македонци и ќе научиш без проблем.
Ако имаш роднини тука, тогаш со нив. Ако не познаваш никој тука, тогаш ќе ти биде потешко...
Кажи си во кое школо планираш да учиш во Скопје , може ќе се најде некој приватен тутор/соученик
И очекувај доста заебанции на твоја сметка првите денови.
Ќе научиш со тек на време, покрај курсот од зборење ќе го научиш изговорот. Дружи се со Скопјани , ќе го научиш изговорот брзо - а за граматиката курсот ќе ти помогнеto4no tova me pritesnjava 4e 6te mi se smejat kak govorja sigurno 6te izglejda stranno izob6to ne mi se mesti ako zavisi ot mene oba4e nqmam izbor 6te hoda pri tati,koito e tam.nadqvam se pone da bude interesno
Ќе научиш со тек на време, покрај курсот од зборење ќе го научиш изговорот. Дружи се со Скопјани , ќе го научиш изговорот брзо - а за граматиката курсот ќе ти помогне.
Нема да ти се смеат, бугарски е , го разбираме и ние.
Како беше тоа : Един език ,един народ.![]()