Марјан Ѓорѓиевски

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Значи, не знам колку имате основа за да гледате stand up комедија (модернава форма), но судејќи по коментарите и вашите очекувања од овој вид на (секако, ќе речам) уметност, немате ниакви допирни точки со стенд-апот.
Луѓе, овој вид на комедија не е нешто што треба да се смеете ко да гледате дебилни сит-коми. Не треба да ве насмее ко некој виц за Чак Норис или сегмент од црн хумор.
Стенд ап комедијата, или ајде, конретно работата на дечково, ја поткопува глупоста која си ја носите вие/човечкиот вид. Целосен склоп и перцептивно разглабање на секојдневија кои ги забележувате, ама не ги воочувате, оти се секојдневија, нели.

Ако очекувате манијакално смеење, има разни начини да го “постигнете“ тоа.
Стенд ап комедијата е art.
За уметноста да се доживее и восприема, треба предзнаења и култура.

Инаку, добар е. Може и подобро, but hey, никој не беше најдобар кога почнуваше :)

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Значи, не знам колку имате основа за да гледате stand up комедија (модернава форма), но судејќи по коментарите и вашите очекувања од овој вид на (секако, ќе речам) уметност, немате ниакви допирни точки со стенд-апот.
Луѓе, овој вид на комедија не е нешто што треба да се смеете ко да гледате дебилни сит-коми. Не треба да ве насмее ко некој виц за Чак Норис или сегмент од црн хумор.
Стенд ап комедијата, или ајде, конретно работата на дечково, ја поткопува глупоста која си ја носите вие/човечкиот вид. Целосен склоп и перцептивно разглабање на секојдневија кои ги забележувате, ама не ги воочувате, оти се секојдневија, нели.

Ако очекувате манијакално смеење, има разни начини да го “постигнете“ тоа.
Стенд ап комедијата е art.
За уметноста да се доживее и восприема, треба предзнаења и култура.

Инаку, добар е. Може и подобро, but hey, никој не беше најдобар кога почнуваше :)
Да апсолутно си во право, не е целта да се смееме како нездрави, најдобрите stand up комичари кажуваат приказни и реалности на комичен начин, а не кажуваат глупости непозврзани и вицеви, тоа не знам ни дали е stand up комедија.
И морам да те пофалам ти ми си доста смешен... ВИЕ ЧОВЕЧКИОТ ВИД? Ти вонземјанец си така? која чест ја имаме на форумот :D

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
Неколку финти му се крадени од странски стенд ап комичари !! Има застарени финти ептен, и лејм е ептен она, али ја има фацата !!

Не успеал уште да ме насмее но го гледам заради фацата, да проба некој друг да му го напише стенд апот може и ќе го биде, се труди а тоа поштувам !!

Само напред момче, и малце покреативен да бидиш !! :)

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Збор да не слушнам настрана за Марјан инаку се ке постројам :P хахахах се шалам... :D
Марјан ни е најталентираното битолчанче, се што кажува е чиста вистина... инспирирано од битолското секојдневие.
Со него се знам од порано од секогаш го биваше за глума, нема што да се каже.. ЅВЕР! :cuc:

P

PewDiePie

Гостин
"Значи ало Ангела сакам да кажам овде што е на улица разни говАна шетат разни мочки шетат по улици кај се тука органите да помогнат? Утре од сабајле пак ќе пуштам телевизија да ми кажиш кај е спасот" :icon_lol:

V

Vollstandig

Гостин
Типов е екстра, добар хумор има т.е САТИРИЧЕН однос, и критички настроен кон работите,примерб за НЕИНТЕРЕСЕН ХУМОР и ТАПА ОДНОС е овај:

Типов, да го преслуша клипот, самиот нема да си се насмеј.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Типов е екстра, добар хумор има т.е САТИРИЧЕН однос, и критички настроен кон работите,примерб за НЕИНТЕРЕСЕН ХУМОР и ТАПА ОДНОС е овај:

Типов, да го преслуша клипот, самиот нема да си се насмеј.

[
Интересно, јас мислам отприлика обратно.Можда дека ти си од Бт,а јас од Ох.:D

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Да ова е најбољи немам зборови само што ова го спремаат 50 души пола година
Па нека спрема и тој ако сака да го биде тој и кој знае што да кажува на секој 3-ти ден ако изваѓа видеа џабе му е,во сите 11 3,4 работи смешни дали има.Овде само во овој клип се помокчав од смеење.А и финтите нека си ги преработа малку, добар е се тоа,ама станува монотонен со тоа Битолските тегнења дај смени малце дијалекти.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Не сум атенш хор. Тие што ме знаат - за нив ќе сум смешен. Не ми е гајле дали некоја ученичка од 3-5 при гимназијата Добре Таскалов ќе ми пише под видеото hehehe или пак некој редовен посетител на некој опасен дискач да ме стави на Фејсбук. Битно ми е за тие што ме знаат. Ете затоа.
По твојава логика не треба да има ни пеачи, глумци, спортисти итн... ? Ако знаеш да пееш, пеј си пред друштвото твое ... - Што пишуваш тука ? Твоето размислување довери го на друштвото твое ...
Не ме сфаќај погрешно, ништо лично. Ама ме буни цитираново ...
btw дечкото пред се е актер ...

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Па нека спрема и тој ако сака да го биде тој и кој знае што да кажува на секој 3-ти ден ако изваѓа видеа џабе му е,во сите 11 3,4 работи смешни дали има.Овде само во овој клип се помокчав од смеење.А и финтите нека си ги преработа малку, добар е се тоа,ама станува монотонен со тоа Битолските тегнења дај смени малце дијалекти.
Да Ок нема везе, заборавив да кажам дека во таа екипа од Бубамара се и тројцава од К-15

V

Vollstandig

Гостин
Интересно, јас мислам отприлика обратно.Можда дека ти си од Бт,а јас од Ох.:D
Е може и тоа да е. Хуморот од град до град се разликува. Исто како што битолчанец никогаш нема да биде интересен на скопјанец и обратно. Во смисла на локалниот хумор:)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Да не ја барам темата Станд ап комеди, нека стои тука како ИСТОРИСКО видео.:cuc:
Овој ми е антипатичен.Поради него престанав да гледам буба мара.Кажува некоја шега и потоа 2-3 пати и сугестира на публиката дека кажал шега и добива аплауз.

Kajgana Shop

На врв Bottom