Терористички напад на амбасадата на САД во Сараево

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
С. Арабија е главниот финансиер на вехабизмот и на исламските екстремистички организации.
Или поточно, тоа се организации кои преку разни начини финансираат вакви терористички организации со една цел - ширење на исламот.
Tokmu taka. USA mnogu dobro im e poznato otkaj doagjaat site sranja, no strateshko-finansiski se vrzani so Saudijcite. Saudiska Arabija ima mnogu golem kapital vo klucnite sferi od amerikanskata ekonomija. Prasanje na vreme e samo koga Amerikancite kje reagiraat da gi promenat rabotite na teren i gi dovedat vo red, onakov kakov sto niv kje im odgovara.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
С. Арабија е главниот финансиер на вехабизмот и на исламските екстремистички организации.
Или поточно, тоа се организации кои преку разни начини финансираат вакви терористички организации со една цел - ширење на исламот.
Nema nikakva vrska, tie grupi se slugi na Amerikancite so cel sekogas da ima povod za vojni..
Eh sega ti ako ne sakas da sfatis toa e drug problem..

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.135
Nema nikakva vrska, tie grupi se slugi na Amerikancite so cel sekogas da ima povod za vojni..
Eh sega ti ako ne sakas da sfatis toa e drug problem..
Сосем спротивно. Вехабиите се борат против САД. Против се што не е исламистичко? Па дури и против некои муслимани.... Damn, се борат против сите.

Бидејќи геополитиката на големите земји е доста сложена работа, за остварувањето на интересите се користат и вехабиите.
--- надополнето: Oct 28, 2011 6:54 PM ---
Tokmu taka. USA mnogu dobro im e poznato otkaj doagjaat site sranja, no strateshko-finansiski se vrzani so Saudijcite. Saudiska Arabija ima mnogu golem kapital vo klucnite sferi od amerikanskata ekonomija. Prasanje na vreme e samo koga Amerikancite kje reagiraat da gi promenat rabotite na teren i gi dovedat vo red, onakov kakov sto niv kje im odgovara.
Веднаш кога на С.Арабија ќе им снема нафта. :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Од каде па сега Саудиска Арабија во муабетов.Ако мислиш дека финансираа изградба на џамии,ок се разбираме.
Инаку ако се сеќава некој на акцијата пре 2-3годин.Се виде дека еден дел од територијата на БиХ е под контрола на вахабисти.Тие си се таму од почетокот на 90тите,за време на војната. Е сега дали некој ги испровоцирал за нападов,или се спрема нешто во позадина,ќе видиме деновиве.
Вехабизмот е државна религија таму и грубо кажано они се трудат со своите пари да го истиснат по светов, таканаречениот традиционален Ислам (како што тоа и го прават меѓу Албанците, Босанците....).

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.135
Taka bi trebalo, ama ne kje da imaat Amerive tolku trpenie, za da cekaat da ja snema naftata. :cool:

Kje gi fati sega zakasneto arapsko leto.
Брзо ќе биди.... немаат повеќе од 10 години пред да им снема нафта... после тоа, пак во камено време.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Сосем спротивно. Вехабиите се борат против САД. Против се што не е исламистичко? Па дури и против некои муслимани.... Damn, се борат против сите.

Бидејќи геополитиката на големите земји е доста сложена работа, за остварувањето на интересите се користат и вехабиите.
Tie se finansiraat tokmu bas od CIA, isto bese i za vreme na studenata vojna, Al-Kaida se finansirase protiv Rusija, tokmu bas od Amerikancite, i uste nesto, zosto togas ne bese aktuelno islamskiot radikalizam? Ednostavno se znae,zatoa sto komunizmot bese meta i povod so cel da se raspadne SSSR,pa znam togas duri i filmovi gledavme kako bea Rusite prikazani deka bile naj los narod vo svetot,kako sto e sega so arapskite zemji kade sto ima nafta..
Pa posle raspadot na SSSR, nova alatka za amerikancite izleze Al-Kaida i drugi sranja, Amerikancite se naj sposoben narod da gi ubedat drugite zemji za nesto deka e taka.. Bez Al-Kaida i bez lazni izmislici od tipot na tie muabeti deka Sadam Husein imase oruzje za masovno unstuvanje itn, kako ke uspeaa Amerikancite da cicaat od Naftata???

Al-Kaida= SAD i nikoj nemoze da me ubedi deka e sprotivno,

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Не е тајна дека во Босна се тренираат терористи. Ама тоа друга приказна!
А ова сега се вахабисти што дојдоа уште кога беше војната во Југославија. Платеници!

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.135
Tie se finansiraat tokmu bas od CIA, isto bese i za vreme na studenata vojna, Al-Kaida se finansirase protiv Rusija, tokmu bas od Amerikancite, i uste nesto, zosto togas ne bese aktuelno islamskiot radikalizam? Ednostavno se znae,zatoa sto komunizmot bese meta i povod so cel da se raspadne SSSR,pa znam togas duri i filmovi gledavme kako bea Rusite prikazani deka bile naj los narod vo svetot,kako sto e sega so arapskite zemji kade sto ima nafta..
Pa posle raspadot na SSSR, nova alatka za amerikancite izleze Al-Kaida i drugi sranja, Amerikancite se naj sposoben narod da gi ubedat drugite zemji za nesto deka e taka.. Bez Al-Kaida i bez lazni izmislici od tipot na tie muabeti deka Sadam Husein imase oruzje za masovno unstuvanje itn, kako ke uspeaa Amerikancite da cicaat od Naftata???

Ak-Kaida= SAD i nikoj nemoze da me ubedi deka e sprotivno,
Не бе Поларис... не се Американците.
С. Арабија е главниот финансиер.
САД ги помагаа муџахедините против Русија. Ал Каеда се сосем друго срање...
Се е испреплеткано во борбата за интереси.
Точно, СССР беше земја на злото според САД, но и обратно. Само медиумите беа криви зошто не ја гледавме втората слика.
Затоа, најпаметно е секогаш да се проверат и двете страни или колку и да се.
--- надополнето: Oct 28, 2011 7:13 PM ---
Не е тајна дека во Босна се тренираат терористи. Ама тоа друга приказна!
А ова сега се вахабисти што дојдоа уште кога беше војната во Југославија. Платеници!
Точно... и финансиите главно доаѓаат од С.Арабија и околината....

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Точно... и финансиите главно доаѓаат од С.Арабија и околината....
Мислам дека се уште држат некој Скопски џамии под нивна контрола, и да присутни се во Македонија.
Имаат организација, која прима пари од Саудиска Арабија, и локацијата им е некаде во Чаршија.
( Малце историја) Мал дел се префрлија на Косово 2001, и во мал број дојдоа во Тетово и околината истата година.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970

Al-Kaida= SAD i nikoj nemoze da me ubedi deka e sprotivno,
Се согласувам со тебе .
На американците му одговараше што постоеше бин ладен затоа што со тоа му го переа мозокот на американките грагани за вонјната да биде легитимна .
На сите ни е јасно зошто ирак и либија падна .
Сега кога ги гледам снимките со гадафи каде е прегрнат со обама,саркози,берлускони се ми е јасно .Не моѓе тој преку нок да биде диктатор хаххаха
На пример уште не ја нападнале северна кореја ,бидејки таму осбен чист воздух нема ништо друго .

Kajgana Shop

На врв Bottom