„Тивкиот убиец“ на Велес може да работи – судот ја отфрли тужбата на екологистите

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Тешка работа брат, тој гарант си го прчел на Кнез Михајлова у Београду, мислим дај човече, јел знаш шта ти то причаш, па то је братство и јединство...
;)

Иначе мене и за Макстил ме интересира до кога ќе загадува по Скопјево.
Знам но онака ми звучеше како ultimate revenge работата;)

Член од
24 април 2008
Мислења
11.075
Поени од реакции
12.627
Те молам, доколку не живееш во Велес да не зборуваш вакви работи, ние си знаеме овде како ни е и како беше. Дали знаете колку ретардирани деца се раѓаа по болниците? Дали знаете дека сеуште има последици од неа иако е затворена?
Мене во мојот живот ми е многу поважно да родам здраво дете отколку да имам работа во Топилницата, а верувам и на сите други Велешани. Никој несака да има дете од оние со разни синдроми со монголски фаци.

Додека постои некој што ќе живее во Велес нема да се дозволи да биде отворена!!! Ако сакаат нека имаат и 10 дозволи за рестартирање! Бидете сигурни во ова!
--- надополнето: Oct 28, 2011 3:20 PM ---

!!!!
Од твоја уста во Божји уши.

Јас сум бил само еднаш во животот во Велес, една или две години пред да престане со работа топилницата не носеа на екскурзија таму, и одлично ја помнам смрдеата, како и вртоглавиците кои ги претрпував додека бев таму.

За волја на вистината, тоа време бев слабокрвен и често имав вртоглавици, но никогаш толку силни како кога бев во Велес.

Бог нека ви е на помош и на тебе и на сите велешани.

Се надевам дека ќе успеете заедно да се организирате во уништувањето на тој тивок убиец на Велес.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.310
Поени од реакции
34.899
Тивкиот убиец на Велес смее да заживее. Судот ја отфрли тужбата на граѓаните, екологистите и локалната власт како неоснована. Не даде образложение зошто ги отфрла доказите од бројните истражувања за загадувањата со тешки метали, со кои со децении се алармира на опасноста која ги демне велешани и од воздух и од земја.

„Зелената коалиција“ од Велес и општина Велес го изгубија првиот еколошки судски спор во Македонија. Велешкиот суд попладнето донесе одлука со која ги одби и ги прогласи за неосновани нивните барања, државата да ја дислоцира депонијата со згура и троскот која е веднаш зад Топилница. Да се обврзе да ја исчисти од тешките метали, олово, цинк и кадмиум загадената почва до 60 центиметри длабочина во нејзина близина и државата да се обврзе дека никогаш повеќе нема да дозволи да проработи велешка Топилница.
Треба некој од еколошките организации во Скопје да огранизира протест и да им дадеме поддршка на Велешани. Со малку правилно информирање би требало да има добар одзив.

Не ги следев случувањата окулу тужбата детално ама овака од напишаново ми звучи како премногу барања да ставиле. Мислам дека требало да почнат од нешто единечно и елементарно, нешто што е тешко да се игнорира на суд. (барем не на уставен, што е следниот чекор на овакви акции)

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
А бе ќе дојде некој ко на слепци да ни подаи рака да се испраиме и очоечиме да се отргнеме од беда и сиромаштија, ќе ни понуди парче леб и платичка и ние одма правец на суд!!

Ај нека екологистите вработат бе луѓе, нек екологитите задвижат стопанствиото во Велес, нек му даваат плата, пензиско и здравствено на работниците и семејствата... Екологиоисти порано немаше, не постојеа како категорија али ко се распаѓаше комунистичкио блок тие комунистите напраја свои специјални единици и ги остаја по државите под назив “екологисти“ со цел да прават пометња и немир меѓу народо за да му помогнат на комунистите пак да се вратат на власт. Екологистите само бараат и никогаш не се задоволни, само ја кодошат сопствената власт и татковина, де не чинел воздухо, не чинела водата, почвата, не чинеле фабрики, камиони, автобуси, термоцентрали, состојките во храната, бојата на лебот.... нив ако ги слушаме треба сите да ојме да живееме во пештери и јадеме бобинки за ручек. Само бараат пари за некакви безвезни проекти а всушност со тоа сакаат да ја исцрпат државата за да умри ко шо зацртаа Маркс и Енглез во своето дело Капител дека државата мора да умри и дека религијата е ракија за народот.
Тоа се безбожници, антихристи и комунисти и не треба да се слуша нивната пропаганда.
мојот стан е баш тука близу топилница... ајде друже дојди да живееш ти во него
а јас ќе се преселам таму во твојата куќа или стан.. шо и да имаш не е битно...
еве сосе мебел ти го давам цел стан... само немој после 2 месеца од коа ќе проработи чудово да ми дојдеш на коленици и да плачеш ко мало дете дека сакаш дома...

точно дека нема работа... ама никој не е до толку глуп по цена на здравјето да се радува на отварање на таква фабрика.. ради тие 500 души ќе страдаат 40 - 50 000 ...
џабе ти се парите ако немаш здравје..

М

Мартин`

Гостин
Какво повторно рестартирање на топилницата бе нема шанси да се случи такво нешто, прво народот нема шанси да дозволи добро се сеќавам на последниот протест како беше.. верувајте да има многу невработени ама по цена на здравјето никој нема да ги сака таквите гнасни пари.

Ќе пукне тиквата ако се отвори топилницава, осеќам дека ќе биде нешто големо во Велес.. ќе биде срамнета со земја топилницата ..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
А бе ќе дојде некој ко на слепци да ни подаи рака да се испраиме и очоечиме да се отргнеме од беда и сиромаштија, ќе ни понуди парче леб и платичка и ние одма правец на суд!!

Ај нека екологистите вработат бе луѓе, нек екологитите задвижат стопанствиото во Велес, нек му даваат плата, пензиско и здравствено на работниците и семејствата... Екологиоисти порано немаше, не постојеа како категорија али ко се распаѓаше комунистичкио блок тие комунистите напраја свои специјални единици и ги остаја по државите под назив “екологисти“ со цел да прават пометња и немир меѓу народо за да му помогнат на комунистите пак да се вратат на власт. Екологистите само бараат и никогаш не се задоволни, само ја кодошат сопствената власт и татковина, де не чинел воздухо, не чинела водата, почвата, не чинеле фабрики, камиони, автобуси, термоцентрали, состојките во храната, бојата на лебот.... нив ако ги слушаме треба сите да ојме да живееме во пештери и јадеме бобинки за ручек. Само бараат пари за некакви безвезни проекти а всушност со тоа сакаат да ја исцрпат државата за да умри ко шо зацртаа Маркс и Енглез во своето дело Капител дека државата мора да умри и дека религијата е ракија за народот.
Тоа се безбожници, антихристи и комунисти и не треба да се слуша нивната пропаганда.
Не ти требаше овој пост..не

звучиш како нафатиран олигарх,кој и родена мајка би продал за куп пари

M

Moon Child

Гостин
еве сосе мебел ти го давам цел стан... само немој после 2 месеца од коа ќе проработи чудово да ми дојдеш на коленици и да плачеш ко мало дете дека сакаш дома...

точно дека нема работа... ама никој не е до толку глуп по цена на здравјето да се радува на отварање на таква фабрика.. ради тие 500 души ќе страдаат 40 - 50 000 ...
џабе ти се парите ако немаш здравје..
Точно! Луѓето што живееја во непосредна близина на чудово неможеа прозор да си отворат, наутро не се дишеше, сеуште се сеќавам кога бев дете и наутро кога одев на училиште, како ме гушеше воздухот, наставничките ни препорачуваа кога идеме да си ставаме крпче на устата и носот за да не вдишуваме директно.
Целиот град беше во микс од чад и магла, а тоа посебно се гледаше ако се искачиш на некој рид во градот, ништо одозгора не се гледаше...
Има многу луѓе од таму кои останаа без работа тоа да, но повеќето се снајдоа, работат друго, некои земаа пензии...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Нема друго чаре освен народот со свои раце да ја срамни со земја, друго решение нема и нема да има. Секогаш стрвниците за пари ќе се обидат да праат пари и ги заболе за мене, тебе, вас и нас најбитен е профитот за нив и тоа е тоа. Ако народот стварно сака да никогаш не се рестартира таа топилница која донела неброени штети на тој народ мора да ја срамни со земја.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.075
Поени од реакции
12.627
Какво повторно рестартирање на топилницата бе нема шанси да се случи такво нешто, прво народот нема шанси да дозволи добро се сеќавам на последниот протест како беше.. верувајте да има многу невработени ама по цена на здравјето никој нема да ги сака таквите гнасни пари.

Ќе пукне тиквата ако се отвори топилницава, осеќам дека ќе биде нешто големо во Велес.. ќе биде срамнета со земја топилницата ..
Нема друго чаре освен народот со свои раце да ја срамни со земја, друго решение нема и нема да има. Секогаш стрвниците за пари ќе се обидат да праат пари и ги заболе за мене, тебе, вас и нас најбитен е профитот за нив и тоа е тоа. Ако народот стварно сака да никогаш не се рестартира таа топилница која донела неброени штети на тој народ мора да ја срамни со земја.
Од ваши усти во Божји уши !!!

Рушење на МХК Злетово, тоа е единственото решение на овој биохемиски Холокауст кој му се случува на Велес и покрај тоа што топилницата речиси 10 години не работи.

Точно! Луѓето што живееја во непосредна близина на чудово неможеа прозор да си отворат, наутро не се дишеше, сеуште се сеќавам кога бев дете и наутро кога одев на училиште, како ме гушеше воздухот, наставничките ни препорачуваа кога идеме да си ставаме крпче на устата и носот за да не вдишуваме директно.
Целиот град беше во микс од чад и магла, а тоа посебно се гледаше ако се искачиш на некој рид во градот, ништо одозгора не се гледаше...
Има многу луѓе од таму кои останаа без работа тоа да, но повеќето се снајдоа, работат друго, некои земаа пензии...
Еее, јас живеам во Автокоманда, Скопје, и секојдневно уживам во миризбите кои доаѓаат од Железара и Алкалоид, но се разбира, тоа е ништо во споредба со труењето со тешки метали што ви го прават на вас во Велес.

Редовно се шетам на Водно и баш летово, чисто небо без ама баш ниту еден облак среде јулски и августовски горештини, но од кај Милениумскиот Крст се гледа облак како се издигнува од кај Железара, каде што топат и обработуваат железо.

Ехехех, па дури и ракета лансираа пред некоја година, од време на поранешен СССР, наутро слушам летало, си велам "Што ќе беше ова, почна војна ?", а работава, во Железара топеле се и сешто, па се погодило на ракетата и дошол ред за топење, па поради топлината се лансирала, фала му на Бога не се случи ништо смртоносно, никој не беше повреден, единствено луѓето останаа вознемирени поради неочекуваниот лет на тоа непознато беспилотно и неконтролирано летало.

За Охис велат дека дури и да се сруши, сепак таму ништо не смее ни да се гради ни да се сади, бидејќи почвата е ептен, ама премногу загадена.

Но дефинитивно, ништо од тоа што ни се случува на нас не може да се споредува со биохемискиот Холокауст кој се случува во Велес.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
По никоја цена не смее да се отвори повторно топилницата.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
На третото видео горе од Протестот,учествував јас.Знам тогач бев некаде 6-7 оделение,Не бираа по 5-6 души од клас да одиме на штрајк,ни дадоа дури и пароли..Тогаш бевме во добра бројка,но сега мора да излеземе сите..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Си купил стан одма до топилницата??

М

Мартин`

Гостин
Рестартирање на топилницата ќе биде најголем автогол во историјата на Македонската политика за ВМРО слушајте ми го зборот, ако случајно дозволат да се рестартира ако имаат повеќе од 5% гласови во Велес јас Мартин да не се викам а со добра анти-кампања и на цело ниво. Иако искусни се они не си даваат ваков автогол верувам, ова е само политичка игра зошто го одбија спорот колку да не даваат пари.. а сега нема да дозволат и се ќе заврши како што треба. Нормално предходно ќе има протести против топилницата организирани каде што мора и верувам дека ќе има масовно присуство од сите Велешани ..неможе никој да победи против народот тоа на сите им е јасно.

Од ваши усти во Божји уши !!!
Рушење на МХК Злетово, тоа е единственото решение на овој биохемиски Холокауст кој му се случува на Велес и покрај тоа што топилницата речиси 10 години не работи
5-6 молотови коктели и ќе отиде се кај што треба да заврши..

На третото видео горе од Протестот,учествував јас.Знам тогач бев некаде 6-7 оделение,Не бираа по 5-6 души од клас да одиме на штрајк,ни дадоа дури и пароли..Тогаш бевме во добра бројка,но сега мора да излеземе сите..
Да да и јас памтам убаво првен беше доле во центар кај јаворот главниот протест, па потоа одевме до топилницата а со нас и неколку камиони, багери итн.. на оградата на топилницата остававме црни ружи ако не се лажам ..

B

Black Guard

Гостин
Те молам, доколку не живееш во Велес да не зборуваш вакви работи, ние си знаеме овде како ни е и како беше. Дали знаете колку ретардирани деца се раѓаа по болниците?
Ајде де,па дефектни плодови се раѓаат во СИТЕ болници не само во велес сепак не можам да го оспорам фактот дека топилницата има влијание овде но.......

Мене во мојот живот ми е многу поважно да родам здраво дете отколку да имам работа во Топилницата, а верувам и на сите други Велешани. Никој несака да има дете од оние со разни синдроми со монголски фаци.
Тогаш ќе пазиш при селекцијата на партнер како за прво пази да не е наркоман,лепакодувач бронза дали шибал кока и спидови табли и.т.н

Додека постои некој што ќе живее во Велес нема да се дозволи да биде отворена!!! Ако сакаат нека имаат и 10 дозволи за рестартирање! Бидете сигурни во ова!
Ќе биде отворена бидејќи над 100 милиони долари девизен прилив не е малку ајде па и ХИВ е поврзан со топилница и рудниците транспортот...

Дали знаете дека сеуште има последици од неа иако е затворена?
Токму тука тврдењата на ванаби зелените паѓаат во вода токму затоа и судот ги отфрла,имено концентрацијата на олово и кадиум во велес ќе остане иста минимум 20 години така да ИРЕЛЕВАНТНО дали ќе работи топилница или не damage is done. но од економски аспект НЕ е Ирелевантно-није свеједно.

Туку молите бога капацитетот да се рестартира за да велешани не ги оставаат кутиите цигари дома и да "испаѓаат" со 4 цигари и да прават цигански финти леее пеер немам цигари ииии..те вика на кафе и оп вади кутија:vozbud:

Бог да чува.

Поентата ми е,штетата е направена веќе Велес е Припјат но ова е шанса за нов економски циклус на локално ниво кој ќе повлече со себе низа позитивни ефекти првенствено младината да прекине со ворлд оф варкрафт и тешки и средни наркотици па до фармацевтски медикаменти и да почне да работи и да живее во реалноста,нејсе се надевам ќе исчезне и она Стечајски град како синоним за велес.

Рестартирање на топилницата ќе биде најголем автогол во историјата на Македонската политика за ВМРО
Добро што им укажа.

5-6 молотови коктели и ќе отиде се кај што треба да заврши..
Малку се,другпат во постовите воздржи се од нешто што се третира како јавно повикување на насилство.

П.С а што ако ја запалите еве вака без да мислите и понатаму од резервоарите истечат тони-ТОНИ сулфурна киселина е дури тогаш ќее мутираме-ќе дишиме со трахеи наместо бели дробови.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Да да и јас памтам убаво првен беше доле во центар кај јаворот главниот протест, па потоа одевме до топилницата а со нас и неколку камиони, багери итн.. на оградата на топилницата остававме црни ружи ако не се лажам ..
За црните ружи незнам,знам свеќи палевме....

Kajgana Shop

На врв Bottom