Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Секој што е над 18 год може да работи, да гласа и да донесува одлуки за својот живот и за случувањата во државата.
Твоето прашање не заслужува да ти одговорам зошто гледам дека сите ти се криви, па дури најде и моите дома да ги вмешаш во оваа дискусија - се гледа колкав маж си за тоа.
Ако нешто не ти чини слободно земи побуни се и преку системот на државата земи смени го тоа (доколку пак повторувам ти и другите што мислат како тебе се мнозинство во државава) Доколку не сте мнозинство имате право само да си лаете а караванот и без вас ќе си врви.
Изборни резултати - 438.138 гласале за ВМРО-ДПМНЕ, 449.301 не гласале за ВМРО-ДПМНЕ...
Не се вади на мнозинството ;).

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ете, гледаш како погоди.:pos: Да не треба да те прашам тебе како ќе го поминувам времето.
43 вработени x 8к плата(се надевам минималец им даваш) = 344.000денари за плата + за тебе уште 60к = 400к месечно издатоци само за плата плус данок уште 100к = 500к даваш месечно за плата и данок и губиш време на форумов.
Абе ој легни си ти викам, одмори се, утре можда ќе те станат на табла.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Сите што не гласале за ВМРО-ДПМНЕ се против проектот?
Не го реков тоа.
Ама членот на кој му реплицирав многу слободно си кажа дека мнозинството го подржува проектот. Иако за такво нешто нема никакви аргументи.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.299
Поени од реакции
26.190
43 вработени x 8к плата(се надевам минималец им даваш) = 344.000денари за плата + за тебе уште 60к = 400к месечно издатоци само за плата плус данок уште 100к = 500к даваш месечно за плата и данок и губиш време на форумов.
Абе ој легни си ти викам, одмори се, утре можда ќе те станат на табла.
Ако ти е тоа битно, просечна плата им е околу 16000, сите се шофери. Данокот зголеми го малку, многу над тоа е. Инаку има уште неколкумина со бизнис што губат време на форумов. Не се сите пропаднати приказни како тебе. Не им се на сите спомениците криви што не успеале во животот.
--- надополнето: Oct 27, 2011 10:56 PM ---
Не го реков тоа.
Ама членот на кој му реплицирав многу слободно си кажа дека мнозинството го подржува проектот. Иако за такво нешто нема никакви аргументи.
Според некои анкети мнозинството од граѓаните во РМ го поддржуваат проектот, според некои не. Но доколку мнозинството беше против, ќе собереа потписи за референдум и овој муабет немаше ни да го правиме. Инаку, владата апсолутно има легитимитет да го заврши проектов, бидејќи го вети пред избори и ги доби изборите со тоа ветување, не беше отпосле наметнато.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Според некои анкети мнозинството од граѓаните во РМ го поддржуваат проектот, според некои не. Но доколку мнозинството беше против, ќе собереа потписи за референдум и овој муабет немаше ни да го правиме. Инаку, владата апсолутно има легитимитет да го заврши проектов, бидејќи го вети пред избори и ги доби изборите со тоа ветување, не беше отпосле наметнато.
Затоа полека со „фактите“ од типот „мнозинството го поддржува проектот“.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ако ти е тоа битно, просечна плата им е околу 16000, сите се шофери. Данокот зголеми го малку, многу над тоа е. Инаку има уште неколкумина со бизнис што губат време на форумов. Не се сите пропаднати приказни како тебе. Не им се на сите спомениците криви што не успеале во животот.
--- надополнето: Oct 27, 2011 10:56 PM ---

Ахахаха, да имав јас 50 работници под мене со просечна плата од 300еура, немаше да седам на форумов да трескам зелени, fakin idjit.
Утре, школо те чека, хелооооууу!!! Остај го татко ти да работи со шоферите.
Изгледа не те информирале колку пари зема еден шофер.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.299
Поени од реакции
26.190
Поточната дефиниција би била дека мнозинството му дава легитимитет на проектов.
Ахахаха, да имав јас 50 работници под мене со просечна плата од 300еура, немаше да седам на форумов да трескам зелени, fakin idjit.
Утре, школо те чека, хелооооууу!!! Остај го татко ти да работи со шоферите.
Работел татко ми пред 15 години, кога ја основаше фирмата. Сега е на заслужена пензија.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Поточната дефиниција би била дека мнозинството му дава легитимитет на проектов.

Работел татко ми пред 15 години, кога ја основаше фирмата. Сега е на заслужена пензија.
Значи богаташко дете, а? Епа, остави не нас лузерите со нашите земни проблеми, касни си кавијар, напиј се шампањско и расмислувај за паралелите и хиперболите на Бертолд Брехт.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Член од
24 март 2010
Мислења
15.299
Поени од реакции
26.190
Парламентарното мнозинство - се разбира.
За другото мнозинство, не баш:
Анкета Дневник
Истражувањето
Па парламентарното мнозинство го носи легитимитетот. За другото мнозинство секогаш постои референдум како опција, но за жал не сакаат да се одлучат за тоа.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Па парламентарното мнозинство го носи легитимитетот. За другото мнозинство секогаш постои референдум како опција, но за жал не сакаат да се одлучат за тоа.
Јебига, за локален проект неможе референдум, иако се трошат седржавни пари.
Правно неможе да се изведе.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.299
Поени од реакции
26.190
Јебига, за локален проект неможе референдум, иако се трошат седржавни пари.
Правно неможе да се изведе.
Не мора за проектот. Владата префрла пари од Буџет на Општина Центар. Буџетот се носи во Собрание. Може референдум со прашање дали се согласувате Владата да ја помага финансиски Општина Центар. Тоа е правно издржано прашање во надлежност на Собранието, како што бара Уставот. Нема пари, нема СК 2014.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Значи богаташко дете, а? Епа, остави не нас лузерите со нашите земни проблеми, касни си кавијар, напиј се шампањско и расмислувај за паралелите и хиперболите на Бертолд Брехт.
Јас не сум богаташко дете и моите немаат фирми.
Сепак ми се допаѓа проекотот, кој исто така, се гради со данокот кој го плаќаат и моите родители.
--- надополнето: Oct 28, 2011 12:17 AM ---
Мнозинството го изгласа проектот.
Проектот постоеше и пред избори.
Луѓето си го кажаа зборот.

Kajgana Shop

На врв Bottom