Збогум „Чичко Стоилко“ и компанија

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Како и да ќе дојде време кога и Триумфалната капија ќе се руши за да се стави Хотел на Доналд Трамп така е тоа во капиталозмот се тече се менува само животот продолжува.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.268
Поени од реакции
18.240
неможам да верувам дека луѓево си се ситеат и се радуваат на одлука која ке остави луѓе без работа..Во трафиките во Аеродром и Центар работеа луѓе,цели фамилии се издржаваа од нив.Уште биле известени пред 2 години..боже па кој кур ако биле известени кога чаре нема..ех успеаа партиите да ги уништат и оние кој си се држеа настрана и си живеаа без политика и без цицање на туѓа цицка ебате неписмените..Ке те видиме цитро да немаше леб да јадеш дали естецкиот дел на градот ке ти беше битен.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
а ова сендвичариве ке бидат дислоцирани или не??
иначе добра одлука на општина центар да се тргнат од тука

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Мене жал почнува да ме фаќа и за луѓено кои живеат над екс Дал Фуфо, најозбилно, утре ден и нив ќе ги срушат за да стават нешто триумфално.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Нема, нема, па оп ќе никне некој паметен кој ќе каже како тоа 12-15 -100 страници се пишувало за нешто што не требало да се пишува, а и самиот тој со пишување на коментарот учествува во конверзацијата.

Затоа се молат сите хипокрити да застанат од другата страна, веднаш до партиските војници, оти вака не можеме да ги разликуваме. ;)
нема, нема и оп ... пак политика на форумов ... :) прикриена во форма на хамбургер од кај стоилко ...
и то 12+ страници ...

темава е налик .... "го поместија споменикот на Мисирков за цели 10 метри, хорор, ужас, диктатура" ...

он топик во врска со темата и тој што ја отворил:
12 страни јадење бубрези за некоја си таму процедурална работа како дислокација на лименка, а уствари сите лименки ги срушија/дислоцираа во центар
ама стоилко бил незнам каква легенда, па не требало да се чепка, пошо нели ова место е од историско значење за градот и надалеку познат бренд.
дај ако не да го вратиме и Кенан на плоштад кај веќе непостоечките костени пошо и тој нели е бренд ...
времето на стоилко во ваква форма како што го знаеме помина, сватете дека не личи во строг центар да имаш такво гнасно ќоше, тоа е тоа ... мене нема да ми недостасува ... ич

П

Паспарту

Гостин
Какво срце треба да има човек за да се сити на судбината на сопствениците на сендвичариве, страшно... Да му се згади на човек од луѓето со кои е опкружен и ја дели оваа држава.

Колку заработувале не е воопшто важно, најбитно е дека сето тоа го заработиле со СВОЈА МАКА, ПОТ И ТРУД! Додека некои продаваат ветер и магла за милиони евра, луѓево продавале сендвичи за да нахранат фамилија. Не ви сметаа илјадниците промени на дуп-ови, не ви смета тоа што катни гаражи беа претворани во хипер маркети и деловни објекти, а сега ви сметаат сендвичари кои зафаќаат 50м2 од целиот тој простор!?

Само тоа им остана на поединци и пред се "патриотите" во државава, да ги етикетираат другите кои не мислат како нив со зборот комуњари и да се ситат на оние кои чесно си го заработувале лебот, а од утре не ќе бидат во можност да го прават она што го правеле со децении...

Да не даде Господ да сте во нивна кожа или пак слична ситуација!

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Абе уште кога го купиле времениот објект требале да сметаат на тоа дека државата кога ќе посака ќе може да го тргне. Затоа и се вика ВРЕМЕН објект. Што не идат да рушат некоја сендвичара која е на приватно земјиште? Не дека ми е мило што луѓе ќе останат без работа, ама државата не им е крива за тоа.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Само во твојата глава изгледа. Ахахха... да не беа спомениците ќе бевме Бугари !? Ахахаха... ахаххахаа
Те поздрави воинот на коњ, само тоа ќе ти го кажам. ;)
Изгледа нашево другарче не слушнал дека во план се подигање на споменици на еден или двајца чинам беа бугарски чиновници, со што ќе не побугарчат.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
според мене нетреба да ги рушат туку сами да ги преселат на некоја друга локација.
П.С зашто не им текне поред толку споменици една фонтана у близина на плоштад да напраат кај шо ке може човек да се напие вода асално? вака ако ти се припие вода треба да одиш до почеток на трговски ( карши градска ). толку е скапо и неизводливо барем една на плоштад да се направи?

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
нема, нема и оп ... пак политика на форумов ... :) прикриена во форма на хамбургер од кај стоилко ...
и то 12+ страници ...

темава е налик .... "го поместија споменикот на Мисирков за цели 10 метри, хорор, ужас, диктатура" ...

он топик во врска со темата и тој што ја отворил:
12 страни јадење бубрези за некоја си таму процедурална работа како дислокација на лименка, а уствари сите лименки ги срушија/дислоцираа во центар
ама стоилко бил незнам каква легенда, па не требало да се чепка, пошо нели ова место е од историско значење за градот и надалеку познат бренд.
дај ако не да го вратиме и Кенан на плоштад кај веќе непостоечките костени пошо и тој нели е бренд ...
времето на стоилко во ваква форма како што го знаеме помина, сватете дека не личи во строг центар да имаш такво гнасно ќоше, тоа е тоа ... мене нема да ми недостасува ... ич
Очигледно можеме да се натегаме до сто и една и назад, ама нема да ти го пружам тоа задоволство.
Мисли си и залагај се за што сакаш. Јас се залагам за тоа да не се рушат. А тоа дека е процедурална работа, мало морген.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Изгледа нашево другарче не слушнал дека во план се подигање на споменици на еден или двајца чинам беа бугарски чиновници, со што ќе не побугарчат.
Незнаете да ја читате новата историја дозволете да ви ја раскажат. Значи до сега се што учевте заборавете, од утре нова песна. Ванчо Михајлов, Мара Бунева и компанија по еден споменик на плоштад и Борис со Лепа Брена на концерт:)

• Tαммι •

Гостин
Леле .... Најубавите тостови од Кај Нино ќе ми фалат! Боже господе ќе не порушат и нас луѓево... ќе се испогубиме на наша територија........ :tapp:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.268
Поени од реакции
18.240
Абе уште кога го купиле времениот објект требале да сметаат на тоа дека државата кога ќе посака ќе може да го тргне. Затоа и се вика ВРЕМЕН објект. Што не идат да рушат некоја сендвичара која е на приватно земјиште? Не дека ми е мило што луѓе ќе останат без работа, ама државата не им е крива за тоа.
Зашто го руши ондак?Сака државата да помогне или сака луѓето без работа да останат? Како ке го намали тое 30% невработеност..ВАКА?Не сваќате..чичко стоилко е најмал проблем..Многу други ги снајде иста судбина само што не се крена галама..Тие не сметале пошто гледале од ден за ден како цела македонија што прави.Само некој од ден за ден краде а некој работи поштено..Кој го папа на крај?

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Не ме чуди ништо повеќе, кога успеаја шмизлите да ги протнат како споменици (уште ги имате на плоштад, о вие поборници за македонска култура и наследство), за се друго ми е како мачја кашлица.
Ако, ако, ќе пројде и ова, ќе ги урнат, ама после коа Тинекс ќе си направи ресторанче таму, е тогаш изледа ептен ќе се слага со капијата. ;)

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Очигледно можеме да се натегаме до сто и една и назад, ама нема да ти го пружам тоа задоволство.
Мисли си и залагај се за што сакаш. Јас се залагам за тоа да не се рушат. А тоа дека е процедурална работа, мало морген.
Демек нема да се натегаш, пошо нели ...
Аргументација за да останат таму каде што се во таква форма нема никој па ни ти ... зато ... нема натегање ...
Процерура е, најава за ова имаше одамна ... 5-6 години, тие со времени објекти требале да си мислат на време ...

Kajgana Shop

На врв Bottom