Збогум „Чичко Стоилко“ и компанија

• Креатор на темата Креатор на темата Таруно
  • Време на започнување Време на започнување
Како и да ќе дојде време кога и Триумфалната капија ќе се руши за да се стави Хотел на Доналд Трамп така е тоа во капиталозмот се тече се менува само животот продолжува.

неможам да верувам дека луѓево си се ситеат и се радуваат на одлука која ке остави луѓе без работа..Во трафиките во Аеродром и Центар работеа луѓе,цели фамилии се издржаваа од нив.Уште биле известени пред 2 години..боже па кој кур ако биле известени кога чаре нема..ех успеаа партиите да ги уништат и оние кој си се држеа настрана и си живеаа без политика и без цицање на туѓа цицка ебате неписмените..Ке те видиме цитро да немаше леб да јадеш дали естецкиот дел на градот ке ти беше битен.

а ова сендвичариве ке бидат дислоцирани или не??
иначе добра одлука на општина центар да се тргнат од тука

Мене жал почнува да ме фаќа и за луѓено кои живеат над екс Дал Фуфо, најозбилно, утре ден и нив ќе ги срушат за да стават нешто триумфално.

Нема, нема, па оп ќе никне некој паметен кој ќе каже како тоа 12-15 -100 страници се пишувало за нешто што не требало да се пишува, а и самиот тој со пишување на коментарот учествува во конверзацијата.

Затоа се молат сите хипокрити да застанат од другата страна, веднаш до партиските војници, оти вака не можеме да ги разликуваме. ;)

нема, нема и оп ... пак политика на форумов ... :) прикриена во форма на хамбургер од кај стоилко ...
и то 12+ страници ...

темава е налик .... "го поместија споменикот на Мисирков за цели 10 метри, хорор, ужас, диктатура" ...

он топик во врска со темата и тој што ја отворил:
12 страни јадење бубрези за некоја си таму процедурална работа како дислокација на лименка, а уствари сите лименки ги срушија/дислоцираа во центар
ама стоилко бил незнам каква легенда, па не требало да се чепка, пошо нели ова место е од историско значење за градот и надалеку познат бренд.
дај ако не да го вратиме и Кенан на плоштад кај веќе непостоечките костени пошо и тој нели е бренд ...
времето на стоилко во ваква форма како што го знаеме помина, сватете дека не личи во строг центар да имаш такво гнасно ќоше, тоа е тоа ... мене нема да ми недостасува ... ич

Какво срце треба да има човек за да се сити на судбината на сопствениците на сендвичариве, страшно... Да му се згади на човек од луѓето со кои е опкружен и ја дели оваа држава.

Колку заработувале не е воопшто важно, најбитно е дека сето тоа го заработиле со СВОЈА МАКА, ПОТ И ТРУД! Додека некои продаваат ветер и магла за милиони евра, луѓево продавале сендвичи за да нахранат фамилија. Не ви сметаа илјадниците промени на дуп-ови, не ви смета тоа што катни гаражи беа претворани во хипер маркети и деловни објекти, а сега ви сметаат сендвичари кои зафаќаат 50м2 од целиот тој простор!?

Само тоа им остана на поединци и пред се "патриотите" во државава, да ги етикетираат другите кои не мислат како нив со зборот комуњари и да се ситат на оние кои чесно си го заработувале лебот, а од утре не ќе бидат во можност да го прават она што го правеле со децении...

Да не даде Господ да сте во нивна кожа или пак слична ситуација!

Абе уште кога го купиле времениот објект требале да сметаат на тоа дека државата кога ќе посака ќе може да го тргне. Затоа и се вика ВРЕМЕН објект. Што не идат да рушат некоја сендвичара која е на приватно земјиште? Не дека ми е мило што луѓе ќе останат без работа, ама државата не им е крива за тоа.

Само во твојата глава изгледа. Ахахха... да не беа спомениците ќе бевме Бугари !? Ахахаха... ахаххахаа
Те поздрави воинот на коњ, само тоа ќе ти го кажам. ;)

Изгледа нашево другарче не слушнал дека во план се подигање на споменици на еден или двајца чинам беа бугарски чиновници, со што ќе не побугарчат.

според мене нетреба да ги рушат туку сами да ги преселат на некоја друга локација.
П.С зашто не им текне поред толку споменици една фонтана у близина на плоштад да напраат кај шо ке може човек да се напие вода асално? вака ако ти се припие вода треба да одиш до почеток на трговски ( карши градска ). толку е скапо и неизводливо барем една на плоштад да се направи?

нема, нема и оп ... пак политика на форумов ... :) прикриена во форма на хамбургер од кај стоилко ...
и то 12+ страници ...

темава е налик .... "го поместија споменикот на Мисирков за цели 10 метри, хорор, ужас, диктатура" ...

он топик во врска со темата и тој што ја отворил:
12 страни јадење бубрези за некоја си таму процедурална работа како дислокација на лименка, а уствари сите лименки ги срушија/дислоцираа во центар
ама стоилко бил незнам каква легенда, па не требало да се чепка, пошо нели ова место е од историско значење за градот и надалеку познат бренд.
дај ако не да го вратиме и Кенан на плоштад кај веќе непостоечките костени пошо и тој нели е бренд ...
времето на стоилко во ваква форма како што го знаеме помина, сватете дека не личи во строг центар да имаш такво гнасно ќоше, тоа е тоа ... мене нема да ми недостасува ... ич

Очигледно можеме да се натегаме до сто и една и назад, ама нема да ти го пружам тоа задоволство.
Мисли си и залагај се за што сакаш. Јас се залагам за тоа да не се рушат. А тоа дека е процедурална работа, мало морген.

Изгледа нашево другарче не слушнал дека во план се подигање на споменици на еден или двајца чинам беа бугарски чиновници, со што ќе не побугарчат.

Незнаете да ја читате новата историја дозволете да ви ја раскажат. Значи до сега се што учевте заборавете, од утре нова песна. Ванчо Михајлов, Мара Бунева и компанија по еден споменик на плоштад и Борис со Лепа Брена на концерт:)

Леле .... Најубавите тостови од Кај Нино ќе ми фалат! Боже господе ќе не порушат и нас луѓево... ќе се испогубиме на наша територија........ :tapp:

Абе уште кога го купиле времениот објект требале да сметаат на тоа дека државата кога ќе посака ќе може да го тргне. Затоа и се вика ВРЕМЕН објект. Што не идат да рушат некоја сендвичара која е на приватно земјиште? Не дека ми е мило што луѓе ќе останат без работа, ама државата не им е крива за тоа.
Зашто го руши ондак?Сака државата да помогне или сака луѓето без работа да останат? Како ке го намали тое 30% невработеност..ВАКА?Не сваќате..чичко стоилко е најмал проблем..Многу други ги снајде иста судбина само што не се крена галама..Тие не сметале пошто гледале од ден за ден како цела македонија што прави.Само некој од ден за ден краде а некој работи поштено..Кој го папа на крај?

Не ме чуди ништо повеќе, кога успеаја шмизлите да ги протнат како споменици (уште ги имате на плоштад, о вие поборници за македонска култура и наследство), за се друго ми е како мачја кашлица.
Ако, ако, ќе пројде и ова, ќе ги урнат, ама после коа Тинекс ќе си направи ресторанче таму, е тогаш изледа ептен ќе се слага со капијата. ;)

Очигледно можеме да се натегаме до сто и една и назад, ама нема да ти го пружам тоа задоволство.
Мисли си и залагај се за што сакаш. Јас се залагам за тоа да не се рушат. А тоа дека е процедурална работа, мало морген.

Демек нема да се натегаш, пошо нели ...
Аргументација за да останат таму каде што се во таква форма нема никој па ни ти ... зато ... нема натегање ...
Процерура е, најава за ова имаше одамна ... 5-6 години, тие со времени објекти требале да си мислат на време ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom