Работа во Германија преку лето.

Член од
16 октомври 2011
Мислења
23
Поени од реакции
2
Заинтересирана сум за работа во Германија преку лето. Се што досега знам е дека треба некој да ме препорача директно со тамошните работодавци. Ако има некој некои сознанија како можам да аплицирам некако за работа во Германија, нека пиши тука! Нормално и тие што веќе биле нека споделат нивни искуства!

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.122
Поени од реакции
3.981
Искрено јас не сум чул за вакво нешто да има... Мислам знам за Америка и некои други што постојат ама за Германија незнам да има...

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Заинтересирана сум за работа во Германија преку лето. Се што досега знам е дека треба некој да ме препорача директно со тамошните работодавци. Ако има некој некои сознанија како можам да аплицирам некако за работа во Германија, нека пиши тука! Нормално и тие што веќе биле нека споделат нивни искуства!
Ако ти е само за летна работа и си студент,зашто да не Америка? Барем секој 2 има отидено во америка по работа преку лето :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Ако ти е само за летна работа и си студент,зашто да не Америка? Барем секој 2 има отидено во америка по работа преку лето :)
За Америка ти требаат 1.500 евра, за Германија 200 до 300 евра... Само што тешко се добива летна работа како студент, посебно ако не знаеш германски. Сум имал другари кои биле во Германија на летна работа ама колку што знам воопшто не е едноставно.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.007
Поени од реакции
2.043
Море и ја би до Германија, ем нема да влезам многу у минус, башка поблиску, други можности ..

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
И јас истото го слушнав, дека е најдобро со работодавците да се договориш, на еден другар брат му беше и така отиде, директно се договорил со газдата. Кога ќе дознаам повеќе информации ако не заборавам ќе ти пишам пак.

Член од
20 октомври 2011
Мислења
59
Поени од реакции
18
ова е агенција преку која се оди во гер преку лето важи само за студенти со познавање задолжително на гер јазик самата агенција ви праќа папири или електронски се симнуваат

zav@arbeitsagentur.de

бирате струка во која ке работите и она ви пронаоѓа работа еве ви мејл

Член од
16 октомври 2011
Мислења
23
Поени од реакции
2
Некој биле без да имаат познавање на германскиот јазик ради то што работеле физичка работа пр. чистачка, собарка итн. Само незнам колку се точни овие информации.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Некој биле без да имаат познавање на германскиот јазик ради то што работеле физичка работа пр. чистачка, собарка итн. Само незнам колку се точни овие информации.
Ова ти е точно. Ама важеше за лани , сега ќе има во ноември интервјуа и рекле дека мора да се знае гермнаски.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.816
Поени од реакции
10.163
Ова ти е точно. Ама важеше за лани , сега ќе има во ноември интервјуа и рекле дека мора да се знае гермнаски.
Kein Problem :icon_lol: Штом е за лето, ќе научите германски до тогаш, и повеќе од доволно. Јас немам појма од јазиков ама барам некоја постојана работа пошто женска ми е Германка, па јбг би сакал да сум таму.

Член од
16 октомври 2011
Мислења
23
Поени од реакции
2
Аееее штета голема за Германија, баш бев загреана. Значи сепак ке ги почестам агенцииве за Америка, aко во меѓувреме не се најде нешто за низ Европа.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Аееее штета голема за Германија, баш бев загреана. Значи сепак ке ги почестам агенцииве за Америка, aко во меѓувреме не се најде нешто за низ Европа.
Еј од тие што отидоа за Америка дали 20% беа задоволни, во однос на финансискиот аспект. Цимерот лани 300евра го кошташе целиот трошок(на агенција, превоз до Дојчалнд), за Америка ќе ти требаат едно 2 000 еврики.

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
немам никакво искуство и незнам некои кои имал искуство од германија, само знам дека две другарки за ова лето што мина аплицираа, беа 90% сигурни дека ќе одат, дадоа многу пари за забрзани курсеви и на крај ништо не биде :(

инаку овој пост го пишувам, бидејќи баш пред некои ден зборев со некои дечки и ми кажаа дека другари на другари им ја препорачале оваа програма (ама на странава јас ништо што ме интересира не најдов):

http://www.kontext.com.mk/?meni=10&jazik=mk

Kajgana Shop

На врв Bottom