L
Lu
Гостин
Значи кој преварант е тој човекот од кај што си го зел кученцето.Здраво, сакам да ми дадете совет како да му помогнам на кученцево. Значи ќе ви објаснам од почеток.
Кученцето го купив пред 4 дена уште кога го носев по колата повраќаше 2-3 пати (повраќаше глисти) , пошто прв пат земам кученце незнаев за што станува збор и одма го однесо на ветеринар му дадоа апче и мислам дека за 2 дена се среди тој проблем. Другиот проблем е што кученцето нејќе да јаде веќе 2 дена односно јас му давам со шприц млекце и водичка но после 10 минути кученцето повраќа се што конзумирало. Го однесов на ветеринар му дадоа витаминска инекција и уште една инекција незнам точно, но истото се случува и 4 ден по ред. Се јавив кај газдата откај што го купив ми беше посочено дека сум му направил јас проблем со млекото што му го давав но тоа беа 4-5 шптица по 10мл. , млекото било премногу јако за него да сум купел млеко со помала масленост. Кученцето е 35-40 дена ве молам да ме посоветувате како да му помогнам жал ми е да го гледам тажно и да не јаде![]()
Колку покварен човек, вината ја префрла на тебе дека си му дал млекце на кученцето, а уствари тој човекот е крив за ваквта состојба во која што се наоѓа кученцето бидејќи не му има дадено апче против глисти.
Срам да му е, колку скржав човек, несакал да даде ни 40 денари за едно апче против глисти , а и плус ти го продал премалечко само колку да си земе пари.
Ич не сакам вакви луѓе кои што се неодговорни и кои што само гледаат што побрзо да го продадат кученцето колку да си земат пари.
Кученцето ти е преполно со глисти и прашање е дали ќе остане живо.
Кучињата глистите ги исфрлаат преку изметот, а штом твоето кученце повраќало глисти, тоа значи дека е преполно во организмот со глисти и работатае многу серијозна.
Тој од кај што си го зел кученцето штом не му дал апче против глисти, тогаш сигурно не е ни вакцинирано кученцето.
Како прво треба да го вакцинираш кученцето, ако си од Скопје би ти препорачала да одиш кај Диме во Капиштец, тој е најдобар ветеринар во Скопје.
И додека не се вакцинира кученцето немој да го шеташ бидејќи нема имунитет и може да фати смртоносна болест.
Млекото нема многу да го нахрани.
Купи му сува кучешка КВАЛИТЕТНА храна со висок процент на месо и протеини во составот (Ројак Канин, Еукануба, Пурина ПроПлан, Фармина Натурал & Делишиус, Брит ...) и сувата храна потопија со ЈОГУРТ за да му биде мека, напрај му ја како кашичка и ако несака да јаде тогаш со сила бутај му во уста но кученцето мора да почне да јаде макар и насила да му даваш бидејќи ќе ти умре ако не јаде.
Исто така штом не јаде би ти препорачала да го однесеш на инфузија, малку да го опраиш кученцето.
Исто можеш да му свариш (без зачини) ориз со варено пилешко месо да му дадеш.