Tип на денот (Читај правила во прв пост)

• Креатор на темата Креатор на темата tufekciev
  • Време на започнување Време на започнување
Голем ден за WTA тенисот денес. Почнува финалниот турнир во Истамбул каде најдобрите 8 тенисерки за оваа година ќе одлучат кој ќе биде овогодишниот шампион.
8 тенисерки се поделени во 2 групи ( црвена и бела ) , од каде 2-те најдобро пласирани од секоја група ќе поминат во 1/2 финалето.
Моментално Вожниачќи и Шарапова се борат за првото место , додека другите тенисерки се борат за пласман од 2-то до 8-то место. Вожниачќи има вкупно 7115 бодови собрано оваа сезона , додека Шарапова има 6370 бодови. Останатите тенисерки немаат ни математичка шанса за освојување на 1-то место, бидејќи 3-то пласирана со 5870 добови е Квитова што е премногу малце за достигнување на Вожниачќи.
Денес на програмата се закажани 3 дуела :
16:00 Квитова - Ѕвонарева
17:30 Вожниачќи - Радванска
19:00 Шарапова -Штосур
На прв поглед , сите дуели се тешки , нема големи фаворити.
За денес мислам дека Вожниачќи ќе почне со победа и тоа победа во 2 сета , очекувам турболенции на мечот Квитова- Ѕвонарева , најверојатно овде ќе има 3 сета , бидејќи и двете тенисерки имаат доста квалитет , ко за пример Квитова има јак сервис , додека Ѕвонарева е брза ,подвижна и доста лукава.
Шарапова - Штосур изгледа како победа на Шарапова , всушност досега овие две се имат сретнато 9 пати , и Шарапова победила на сите 9 дуели. Меѓутоа Шарапова влече мала повреда на зглобот ,па не сум сигурен колку ќе влијае тоа врз нејзиниот перформанс денес. Штосур е доста добра на тврда подлога , оваа сезона го освои US OPEN против Серена Вилијамс, тоа кажува за нејзиниот квалитет.
Значи да издвојам , од дамите денес мислам дека Вожниачќи е најдобар избор и одам со 3 типа , сите сингл , на младата Данќиња која има H2H баланс против Радванска 4-1 , 4 победи во серија и веќе ја победи со 2:0 во полуфиналето на турнирот во Штутгарт оваа сезона :
Wozniacki -1,5 @ 2.35 4/10 Oaza
Wozniacki - 3,5 games @ 1.90 7/10 Sportlife
Wozniacki @ 1.60 10/10 Sportlife
GL !!
Redvanska tepa ovde

Нека тепа ;)
нема да ми биде прв пат да загубам пари
Редванска е во многу добра форма и доста агресивна од кога го смени тренерот осво ако не се лажам некој турнир ја гледав стварно страшно игра ако не 2 тогаш гемови Плус Сигурно

Редванска е во многу добра форма и доста агресивна од кога го смени тренерот осво ако не се лажам некој турнир ја гледав стварно страшно игра ако не 2 тогаш гемови Плус Сигурно

Она освои 2 турнира на тврда подлога овој месец , Токио и Бежинг , ама во Москва загуби од Сафарова и делуваше многу нервозно и неприсутно на тој меч . Мислам дека и денес ќе биде така.

Она освои 2 турнира на тврда подлога овој месец , Токио и Бежинг , ама во Москва загуби од Сафарова и делуваше многу нервозно и неприсутно на тој меч . Мислам дека и денес ќе биде така.
точно но Возниацки игра под притисок бидејки мора да победи како би ја задржала 1 позиција додека Редванска игра за престиж зато и и давам некоја предност што не мора да значи ;)

точно но Возниацки игра под притисок бидејки мора да победи како би ја задржала 1 позиција додека Редванска игра за престиж зато и и давам некоја предност што не мора да значи ;)

Ама Вожниачќи многу пати покажа дема може да се носи со протисокот , додека Радванска не ;)

A.Radwanska - 2 (2.20)
P.Kvitova - 1 (1.80)
Tursunov D. - 1 (1.50)
Robredo T. - 1 (1.65)

Dinamo Z. - NG (1.70)
Manchester Utd. - NG (1.70)
Velez S. - 1 (2.10)

ми ја нема златната Ивановиќка да ставам пари да губи да се обогатам на неа : D

овој последниов турнир на кој играше мислев да ја играм 2 сингл и се размислував викам ај најверојатно ќе прогура некако и ова коло па следно ќе ја играм и ете изгуби како последна коза а преку 5 беше коеф. :tapp:

Типсаревиќ мислам ќе оди во плус ќе се помачи малку претходниот турнир освои мислам заморот ќе си го направи своето ама ќе прогура некако во 3 сета

од жениве Балтача ми е многу јак 1 ќе ја играм неа сигурно а дамиве што се во Истанбул овој ден ќе ги прескокнам бидејќи повеќе шанси имам лото да погодам

фудбал

Фредерициа Т1 2+
Шефилд Јунајтед 1
Севиља сигурна победа (ако примат сега гол ќе му ебам матер на тој болниот голман што фати се и сешто против Барса)
Марсељ НГ

женски тенис не пишам се дури не направат табела со топ 250 тенисерки со деновите кога имаат менструација. доста ми беше од паѓање на 1.1-1.3 коефициент . и повеќе гемови освојуваат кога не се на сервис , брејкот ја губи секоја смисла. не дај боже да го следиш резултатот , 2 инфаркта минимум ќе доживееш. сум губел при скор 1-0 во сетови и 5-2 во гемови , и 40-0 на свој сервис. Enough said!

инаку за денес ако пишам ќе ја мавнам :
Juventus - Fio GG . околу 1.95 квота дури , фиорентина почнаа да дават голови , мислам дека ќе погодат вечерва.

ми ја нема златната Ивановиќка да ставам пари да губи да се обогатам на неа : D

овој последниов турнир на кој играше мислев да ја играм 2 сингл и се размислував викам ај најверојатно ќе прогура некако и ова коло па следно ќе ја играм и ете изгуби како последна коза а преку 5 беше коеф. :tapp:

Типсаревиќ мислам ќе оди во плус ќе се помачи малку претходниот турнир освои мислам заморот ќе си го направи своето ама ќе прогура некако во 3 сета

од жениве Балтача ми е многу јак 1 ќе ја играм неа сигурно а дамиве што се во Истанбул овој ден ќе ги прескокнам бидејќи повеќе шанси имам лото да погодам

фудбал

Фредерициа Т1 2+
Шефилд Јунајтед 1
Севиља сигурна победа (ако примат сега гол ќе му ебам матер на тој болниот голман што фати се и сешто против Барса)
Марсељ НГ

На Типсаревич му требаат поени за влез на завршниот Мастерс може ќе се помачи но мора да победува ако сака да влезе а е во одлична форма.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom