Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Како го заклучи тоа? Ај дај некој пример на толеранција од верници. Дали кажале, добро не верувајте во Бог, правете како вам ви е убаво, или кажале ако не верувате во Бог ќе горите во пеколот!

Како заклучив? :)
Перспектива.....тоа е одговорот.
x cos(φ).....ако гледаш одозгора се е со правите димензии.
Со други зборови....непристрастност
--- надополнето: Oct 23, 2011 1:08 AM ---
@Bodixdhhdgfdht: Kje ostane samo toa sto kje te nadztivee. 'Sve drugo e iluzija', Igorce.
Тоа што ќе те надживее има нешто друго што ќе го надживее. Не се просеравај......не е само да пишеш нешто.
--- надополнето: Oct 23, 2011 1:12 AM ---
Дали навистина е така? Самава тема, и онаа наречена Што бараат атеисти во форум религија? слободно можат да се земат аргумент про тврдењето дека припадниците на организираните религии и не се толку толерантни, иако нивното учење наводно токму тој став го поттикнува.
Не се толку...да.
Ама од две зла едното секогаш е поголемо.

Со други зборови....непристрастност
Не Боди, тоа ти се вика „Перспектива со затворени очи“. Ти така си ја сфатил целата идеја за верниците и за тебе таа илузија е точна. Па ние и на глава да застанеме докажувајќи ти пак нема ни да не слушнеш ни да не прочиташ. Терај си така Боди, ако ти е убаво... Па дали си верувал во 1 или во 1000 богови тоа си е твое.

П.С И остани во училиште, научи нешто, па ќе ти стане јасно и за синус и за косинус :)

Не се толку...да.
Ама од две зла едното секогаш е поголемо.

Тоа се две страни од една паричка.Едната страна никогаш не е поголема од другата.
--- надополнето: Oct 23, 2011 8:11 AM ---
Зошто знаат дека ќе горат во пеколот и не можат да се помират со тоа.

А оние што не веруваат во вампири се плашат од вампири.Логиката треба да ти е јака страна ако си програмер.:X3:

П.С И остани во училиште, научи нешто, па ќе ти стане јасно и за синус и за косинус :)

Добро е ова за синус и косинус :)
Уште да знаеше дека тригонометриска функција може да се престави како ред, и да се видат поединечно различните искуства на неговата перцеппција и се ќе беше во ред... :)
И таа перцепција со минување од параметарски во сферични равенки па и стандардни форумули, секако ќе даде други подобри перспективи :)
Ама добро, за вакви работи е ок да се додаде малку „наука“, да се потврди со „доказ“ ставот... :)

П.С. Боди, земи си Mathlab и среди ова со перспективите... има таму матрици нешто, готови програмски кодови... не вака, перспектива преку cos(t) :)

Бараат утеха за своето неверство.;)

Тука некаде си грешка бааги... некој ново печен форумџија кој што одговори експресно, без да види кои се имаат тука пишувано :)
Браво... ајде сега наазад 40 страници и по ред да прочиташ се ако сакаш овде да се чаталиш како тинејџер :)

Добро е ова за синус и косинус :)
Уште да знаеше дека тригонометриска функција може да се престави како ред, и да се видат поединечно различните искуства на неговата перцеппција и се ќе беше во ред... :)
И таа перцепција со минување од параметарски во сферични равенки па и стандардни форумули, секако ќе даде други подобри перспективи :)
Ама добро, за вакви работи е ок да се додаде малку „наука“, да се потврди со „доказ“ ставот... :)

П.С. Боди, земи си Mathlab и среди ова со перспективите... има таму матрици нешто, готови програмски кодови... не вака, перспектива преку cos(t) :)
Матлаб за синус и косинус? :)
Инаку перспективите и проекциите ми се работа ;)
Така да на бојаџија боја не му продавај. :D
Не ми беше до доказот, туку до перцепцијата.
Тоа со гледање одозгора беше "сликовито" :)
објаснето преку косинусот од фи. :)
Проекцијата е секогаш намалена(сменета, различна) од
оргиналната работа која се набљудува.
Во основа нашиот ум "работи" на ортогонална проекција.
А ја добива сликата во перспектива, дисторзирана заради
точката на гледање.
Како и да е не се уструќавај толку ти :)
--- надополнето: Oct 23, 2011 6:28 PM ---
Не Боди, тоа ти се вика „Перспектива со затворени очи“. Ти така си ја сфатил целата идеја за верниците и за тебе таа илузија е точна. Па ние и на глава да застанеме докажувајќи ти пак нема ни да не слушнеш ни да не прочиташ. Терај си така Боди, ако ти е убаво... Па дали си верувал во 1 или во 1000 богови тоа си е твое.

Абе кој Бог?
Треба ли со кофа да сипувам во глава? :)
Не се секирај за училиштата, ги поминав сите школи
што важеле за најдобри на време.
Ништо посебно можам да ти кажам.....не за друго
не мора и ти тој пат да го поминуваш.
--- надополнето: Oct 23, 2011 6:32 PM ---
Тоа се две страни од една паричка.Едната страна никогаш не е поголема од другата.
Станува збор за групи на луѓе, тука нема дијалектика.
Инаку како "принципи" атеизмот и теизмот се комплементарни.
На прв поглед тотално различни, а во основа се едно.

Тука некаде си грешка бааги... некој ново печен форумџија кој што одговори експресно, без да види кои се имаат тука пишувано :)
Браво... ајде сега наазад 40 страници и по ред да прочиташ се ако сакаш овде да се чаталиш како тинејџер :)

Има време, ќе се запознаеме кои сме и што сме.:) Инаку лично ти, зошто пишуваш на подфорумот за религија, зошто си толку опседнат со Бога и религијата, поради лечење на сопствените фрустрации и его, или поради ширење на рекламно - пропагандни атеистички материјали?

Има време, ќе се запознаеме кои сме и што сме.:) Инаку лично ти, зошто пишуваш на подфорумот за религија, зошто си толку опседнат со Бога и религијата, поради лечење на сопствените фрустрации и его, или поради ширење на рекламно - пропагандни атеистички материјали?

Бидејќи си ги завршам дневните обврски и ми се игра шах со бедни по дух... таканаречени рисјани...
Ти, зошто си тука? :)

Бидејќи си ги завршам дневните обврски и ми се игра шах со бедни по дух... таканаречени рисјани...
Ти, зошто си тука? :)

За да им укажам на таквите како тебе дека првин треба да си го изметат сопствениот двор па после да влегуваат во туѓиот.;)

Уште ти се игра шах?:)

Матлаб за синус и косинус? :)
Инаку перспективите и проекциите ми се работа ;)
Така да на бојаџија боја не му продавај. :D
Не ми беше до доказот, туку до перцепцијата.

Гледам колку ти е работа...
Да го разбиеме тој твој косинус на редови, и да видиме за секој твој настан колку е косинусот или синусот, без разлика... :)
Перцепцијата веднаш ќе ја разбиеме и временски и аголно секако и по интензитет :)
Кај тебе има секако големи дупки во тие редови... ти фали n на многу места... по она што читам...

На математичар му продаваш ти проекции... Тоа на уметност факултетот :) Не на мене :)
--- надополнето: Oct 23, 2011 8:14 PM ---
За да им укажам на таквите како тебе дека првин треба да си го изметат сопствениот двор па после да влегуваат во туѓиот.;)

Уште ти се игра шах?:)
Зошто да си го метам дворот кога другиот ми е подобар за играње?
Ако туѓата жена ми е подобра и нејзе и шета гзот... јас не велам не...
Тоа рисјаните нека му ја мислат со нивните гревови! :)

Сме за шах, секогаш, посебно кога еврејскиот бог го бранат македонци кои се чукаат во гради како евреинот дошол и им рекол: Од сека македонци ќе сте христијани!
И ние сме сега, горди македоцни христијани!
Абе што да ти зборам... :)
П.С: Ќе продолжиме можеби вечерва покасно или утре, сега одам на вечера во град... :)

ZG_SD_71.jpg

Гледам колку ти е работа...
Да го разбиеме тој твој косинус на редови, и да видиме за секој твој настан колку е косинусот или синусот, без разлика... :)
Перцепцијата веднаш ќе ја разбиеме и временски и аголно секако и по интензитет :)
Кај тебе има секако големи дупки во тие редови... ти фали n на многу места... по она што читам...

На математичар му продаваш ти проекции... Тоа на уметност факултетот :) Не на мене :)

Ајде сега ќе ги мериме кој колку знаел.
Не се фали, нели тоа ти беше врлина...скромноста.
Инаку за n не е лошо да дефинираш што е.....вака можеби
си во право а може и не.
Бараташ со недефинирани поими цело време.
По примерот со атеистите и Бог.

Ајде сега ќе ги мериме кој колку знаел.
Не се фали, нели тоа ти беше врлина...скромноста.
Инаку за n не е лошо да дефинираш што е.....вака можеби
си во право а може и не.
Бараташ со недефинирани поими цело време.
По примерот со атеистите и Бог.

Не не, не мериме колку знаеме, туку јас покажувам колку ти не знаеш и како само дофрлуваш криви топки во муабетот... има разлика...

Да ти дефинирам n што... дефинирај косинус што е ќе знаеш и n што е... ти нафрлаш именки од кај што стигнеш, и кога се најде некој што знае, ти го напаѓаш демек не е скромен и се џитка со знаење... Извини, ете се погодило да знам :)
Поимите се дефинирани, само ти не ги знаеш дефинициите, само некои перспективи си запознал и ништо повеќе...
Ти велам намали со наркоманските изрази, и сецкање на мислата и ќе се разбериме подобро!
Или смени дрогата... а ако некој те плаќа вака да забегуваш, да ти јади ушите :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom