- Член од
- 5 февруари 2011
- Мислења
- 234
- Поени од реакции
- 28
Moze li nekoj da mi dade Esej za Tvrodglavi od Slavko Janevski ?
na bobi_pkv@yahoo.com
na bobi_pkv@yahoo.com
ја мислам дека е под б XdЕве да сефтосам, задачава е од веројатност ама никако да ми текне како треба:
[задача 6 од К-5, збирка задачи од Драге Јанев]
Во една кутија има 11 црвени, 14 црни и 16 бели куглички. Ако одеднаш се извлечат три куглички колкава е веројатноста барем една кугличка да биде
а) бела
б) црна ?
Фала однапред
Зошто не ги дадеш :"хумано" како што правеа и прават некои членови-џаст ду ит фор фри!Продавам 50 семинарски од економски области за цена од 1000 денари
(ова ако некој се, или планира да се, занивава со продажба на семинарски)
Има луѓе кои работат со препродажба на семинарски, изработка и сл. ( и јас активно се занимавам со таа работа) и највеќе на ним им требаат готови семинарски за да можат да ги користат во нивната работа.Зошто не ги дадеш :"хумано" како што правеа и прават некои членови-џаст ду ит фор фри!
ај ако може прати ми ја бидејќи уште ми треба )Дали може да почекаш до утре, зошто и јас имам писмена ???
--- надополнето: Oct 4, 2011 9:17 PM ---
Делото Боженствена комедија е комбинација на хтистијанската мисла и рицарскиот идеализам. Иако има влијание од класичната антика, делото е уредно структурирано и го петставува затворениот свет на средноцековната теологија.
--- надополнето: Oct 4, 2011 9:18 PM ---
имам уште пет страни но имам писмена утре