Голема офанзива на турската армија откако Курдите убија 13 војници и прогласија автономија

Статус
Затворена за нови мислења.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Не бре нема врска..

Јас реков дека Турција не треба да се замеша на преговорите за името, затоа што неможе да се постигне компромис, овој Ердоган ги подржува Вмровците околу спорот за името со Грција.
види го овој за компромис ми збори ти нормален ли си бе за курдистан е темава не за грчко-македонскиот спор и дали ердоган ни давал подршка или не -.-

M

.:makedonec:.

Гостин
Polaris и ти се понашаш како да не си од Македонија... па нели гледаш што се случува во нашата земја а и на форумов. Албанци, Бугари и шугавиов "реален грк" над мене си тролаат колку сакаат против Македонија и никому ништо, не па за Турција ти се засекира некој тебе.... жал ми е ама работите се отидени ептен и не очекувај некој на форумов да ја брани нашата позиција сите се веќе избегани од тука а тие од нас што се останати поради некоја носталгија веќе и немаат волја да ги објаснуваат работите по кој знае кој пат. Да, во нормални услови би требало да се избришат мислењата на сите оние кои се против оваа држава и интересите на нејзините сојузници особено таков сојузник како Турција.
Ама не е човече Турција никаков сојузник бе тоа е мачкање очи ....500 години тепале и колеле и сеа сујузник ..... а тие што не ја сакаат државата може комотно да прошетаат до Грчка .... Турска или Кипар па да видат како се живее таму под нишан !
--- надополнето: Oct 23, 2011 12:31 AM ---
Поларис,прв пат да се сложувам со тебе во нешто..

И уште нешто,Античките лепотани на ВМРО-ДПМНЕ секогаш ќе играт вакви игри позади грб на Турција,Грција и САД..
Заради тоа Турција не треба да се замеша на преговорите за името, затоа што неможе да се постигне компромис, овој Ердоган ги подржува Вмровците околу спорот за името со Грција.
Епа или и ти си турчага како него или нешто ти згрешила сопствената држава па ја дупиш заедно со поларисот !

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Е за овоа се добива БАН бе младо момче како прво пошто ми ја навредуваш верата и кењаш со ти твој вехабистички идеи за тоа кој чира вера признавал а кој не признавал ти да си живееш во Турција ако толку си ја сакаш шо мајка бараш тука или си лижач по улиците и се понашаш во живо као пизда а на интернет си командос ....остај ти тоа дали нас србите црква не ни признавале или незнам што ние сме христијани и такви ќе останеме а шо се однесува до темата ако Турција има 72 000 000 народ од кои 15 000 000 се курди нема теорија да ги задржи тие 15 М да не си добијат или автономија или крај краева да бидат у федерација со Турција во спротивно тоа ќе биде кланица ....јес дека се 4 спрема 1 али неможеш дака лесно да уништиш и да одвикнеш од нешто 15 милиони истомисленици , може испоубија 1 и пол милион ерменци ама за со курдите ќе ги боли глава ...ерменците се по мирен народ барем од мое персонално знаење ....може се борбени ама не се агресивни а курдите се бетер и од турците по лудории (додуша денешниве турци повеќе ми личат на луксембуржани али нема везе ) ..и дај не бити толку агресивен и не се прај паметен ...и ја можда сакам Македонија да биди од дебар до Благоевград и од Крива Паланка па до Јанина ама нема ете си живееме на 25 000 км2 и толку нема појќе .... и така и турците ќе си зборат ќе си праат ама ќе дојде ден кога ќе нема да смеат ни да погледнат на курдска територија !
федерација :D :D турција ??? :S :S биди реален попрво ќе има сецесија(а нема да има) него федерација значи убедливо најлош систем е тој систем на консоцијативна демократија таков модел на живеење може само глупаци од европа да прифатат турција не ;)

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Ама не е човече Турција никаков сојузник бе тоа е мачкање очи ....500 години тепале и колеле и сеа сујузник ..... а тие што не ја сакаат државата може комотно да прошетаат до Грчка .... Турска или Кипар па да видат како се живее таму под нишан !
--- надополнето: Oct 23, 2011 12:31 AM ---

Епа или и ти си турчага како него или нешто ти згрешила сопствената држава па ја дупиш заедно со поларисот !
хахахах не бре Антички лепотану еден и јас сум како тебе,ама разликата е што јас не сум лажен патриот.., кога ќе сфатиш дека ние не сме Антички Македонци, на што ти личи аватарот??

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
хахахах не бре Антички лепотану еден и јас сум како тебе,ама разликата е што јас не сум лажен патриот.., кога ќе сфатиш дека ние не сме Антички Македонци, на што ти личи аватарот??
а ти кога ќе сфатиш дека темава е за турција и курдите во неа а не за историја ??

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Интерес ни е да не боли ку*от за Курдите,мада историјата докажала дека угнетување на големи народни маси тешко успева,така и за Курдите,кога тогаш ке им се појави шанса за сопствена држава...инаку Курдите се во многу слична положба како нас,историјата направила така и кај нив да ниеден од соседите не постел кога се кроеле границите.

M

Гостин
федерација :D :D турција ??? :S :S биди реален попрво ќе има сецесија(а нема да има) него федерација значи убедливо најлош систем е тој систем на консоцијативна демократија таков модел на живеење може само глупаци од европа да прифатат турција не ;)
Епа како друго ајде кажи еве ти давам точни податоци ....државата има 72 000 000 од кои 15 000 000 се курди и има 6 000 000 останати народи ....ајде со тие 6 000 000 ќе се справат некако (башка останати се значи : абхазијци,арапи,грузијци,лазијци,сиријци,ерменци) значи разделени се овие по етнички и по верски состав ама како ќе се справат со 15 000 000 истомисленици со иста вера ист јазик ист стил на живот исти навики ....најмалку автономна покраина ....... !!?
--- надополнето: Oct 23, 2011 12:44 AM ---
Не ја не сум лажен патриот како тебе и НИКОГАШ во било кој прилика нема да кажам ништо против мојата држава ..... ние имаме гени од антички македонци (кога сме веќе на тоа ) но сепак не сме 100 % како нив ....времето направило да се изменеме но сепак имаме гени од нашите предци тоа е исто така факт !

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Епа како друго ајде кажи еве да давам точни податоци ....државата има 72 000 000 од кои 15 000 000 се курди и има 6 000 000 останати народи ....ајде со тие 6 000 000 ќе се справат некако (башка останати се значи : абхазијци,арапи,грузијци,лазијци,сиријци,ерменци) значи разделени се ови по етнички и по верски состав ама како ќе се справат со 15 000 000 истомисленици со иста вера ист јазик ист стил на живот исти навики ....најмалку автономна покраина ....... !!?
епа тоа е автономна покраина толку и мислам дека ќе добијат , а федерална држава е епик феил меѓу политичките системи единствено што прави е етничка нетрпеливост

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Па после таков пријателски однос на Турците кон Македонија од нашето осамостојување до денес ама треба да си стварно глуп ко овој ново-грков реален и да си ја сечеш гранката на која седиш и да плукаш по сојузникот, нешто слично како тие што ги плукаат Германците кои ги ранат со векови.
Точно е, не треба да се заборави дека сме виделе мака од Турците но тоа било многу оддамна и ако гледаме така не треба да имаме ниеден пријател зашто сите во еден период од историјата се огрешиле према нас. Тоа важи за сите земји на светов и нивните соседи не само за нас. Нас воопшто не треба да не засега курдското прашање, тоа си е борба на Курдите и Турците. Ние си имаме друга битка и во која верувајте ги сакаме Турците на наша страна.

M

Гостин
епа тоа е автономна покраина толку и мислам дека ќе добијат , а федерална држава е епик феил меѓу политичките системи единствено што прави е етничка нетрпеливост
Незнам ќе видиме кој и што ќе добијат и ќе добиеме општо за сите во овој нашиов регион ...некој ќе добие некој ќе изгуби а што ...времето ќе каже !
--- надополнето: Oct 23, 2011 1:01 AM ---
Па после таков пријателски однос на Турците кон Македонија од нашето осамостојување до денес ама треба да си стварно глуп ко овој ново-грков реален и да си ја сечеш гранката на која седиш и да плукаш по сојузникот, нешто слично како тие што ги плукаат Германците кои ги ранат со векови.
Точно е, не треба да се заборави дека сме виделе мака од Турците но тоа било многу оддамна и ако гледаме така не треба да имаме ниеден пријател зашто сите во еден период од историјата се огрешиле према нас. Тоа важи за сите земји на светов и нивните соседи не само за нас. Нас воопшто не треба да не засега курдското прашање, тоа си е борба на Курдите и Турците. Ние си имаме друга битка и во која верувајте ги сакаме Турците на наша страна.
Шо сакаш да кажеш дека русите, кинезите, украинците (кои толку многу ни помогнаа пред 10 години кога ни беше најтешко......... половина ќе купиме половина бакшиш ни даваат колку оружје ни имаат дадено ни они незнаат ......тое е делото што треба да го покажат турците а не нешто друго) не ни помагаат ....хахаха тоа е сосема погрешно ...помош можеш да очекуваш од твојот не од спротивниот како може турчин арно да ти мисли....логички е дека русинот кој го имаш и те има како свој ќе ти помогне ...а кинезите не ни се блиски по вера и јазик ама незнам едноставно не обожаваат ,не подржуваат баш во се што ќе кажеме,инвестираат огромни пари во државава ...!

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Полека,полека завршува ерата на империите.....за 100 години светот ќе претставува мапа со етнички чисти држави.

Земете во предвид,дека низ целата историја,сите империи пропаѓале,границите на државите се менувале....значи тој систем не е одржлив на долг период.....затоа сметам дека во иднина при првата голема светска финансиска криза,дека ќе се прекројат сите постоечки гранци,на секоја една држава.

п.с Кога во една Шпанија,која претставува поим за демократска и европска земја,имате терористичка организација која во 21век покрај сите права бара отцепување...повеќе муабет не ви треба.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Шо сакаш да кажеш дека русите, кинезите, украинците (кои толку многу ни помогнаа пред 10 години кога ни беше најтешко......... половина ќе купиме половина бакшиш ни даваат колку оружје ни имаат дадено ни они незнаат ......тое е делото што треба да го покажат турците а не нешто друго) не ни помагаат ....хахаха тоа е сосема погрешно ...помош можеш да очекуваш од твојот не од спротивниот како може турчин арно да ти мисли....логички е дека русинот кој го имаш и те има како свој ќе ти помогне ...а кинезите не ни се блиски по вера и јазик ама незнам едноставно не обожаваат ,не подржуваат баш во се што ќе кажеме,инвестираат огромни пари во државава ...!
Добро, во право си до негде но сепак не треба да се забораваат пријателските гестови на Турција, а ги има многу во нашата понова историја и тоа кога ни било најбитно. Инаку еве и Србија и Бугарија ги сметаш за наши до негде ама тие не само што не ни помагаат туку и се сојузат со античките грдотии од југ на овој реалниов трол со точка.
А за Украина се согласувам, тоа што го направија за нас 2001 не може да им се заборави.

M

Гостин
Добро, во право си до негде но сепак не треба да се забораваат пријателските гестови на Турција, а ги има многу во нашата понова историја и тоа кога ни било најбитно. Инаку еве и Србија и Бугарија ги сметаш за наши до негде ама тие не само што не ни помагаат туку и се сојузат со античките грдотии од југ на овој реалниов трол со точка.
А за Украина се согласувам, тоа што го направија за нас 2001 не може да им се заборави.
Не не дека ги сметам за наши само разлика е што од нашите 4 соседи сите ни грешиле само што грците, шќиптарите и бугарите ни грешиле и ни грешат а србите некогаш ни грешеле ама денеска некако се обидуваат колку толку да бидат братски настроени према нас посебно бидејки имаме заеднички ставови за шќиптарите ..... иако морам да напоменам дека односите ни беа многу подобри до пред да ја признаеме таа проклета покраина косово ...али ете со тоа личните карти што направија да се минува границата може ќе си ја исправиме грешката колку толку и ние а ете им и на нив шанса да не ќарат како соузници (какви такви може ќе си помогниме некогаш ) ......

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.450
Поени од реакции
5.138
Македонија треба да се варди од една Турција која за башбакан има дволичен исламист кој повикува на формирање на палестинска држава, а е против курдска.
Она што јас го зборувам постојано. :)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Odi be setaj, po glupo od ova nemam citano do sega, koi hristijani?? Katolici ili Pravoslavni?? Ako e za pravoslavni, ne ve priznavaat u opste kako zemja i kako nacija, so Srbija imate problemi zaradi crkvata, so Grcija imate problemi zaradi identitetot,so Bugarija da ne gi naveduvam koi problemi si gi imate//... Dosta ne me vagaj od kontakt, si tresis ko zelen..
А ти бе дечко, што фино лепо не си заминеш во Турска, вака ко голем патриот, да ги браниш од Курдите?
Кој не не признава бе ко земја и нација, што ондак идеше Ердоган вчера и викаше ,,се осеќам ко дома'' ако не не` признава? Ако Грција не ни признава идентитет не значи дека цел свет го оспорува тоа, а ако Турција е толку моќна ко што ја мислиш зошто не го реши прашањето на Турците во северен Кипар?
Македонија има потреба од пријатели, исто како што Турција има потреба од пријатели. Македонија го има најголемиот сојузник во САД, а не во вас.

Едно единствено мислење кое имаше мапа каде живеат Курдите тебе ти го откри вистинскиот образ, за тоа колку ја цениш државата во која што живееш. Треба да се засрамиш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom