T
Tetro
Гостин
Само верувањето остана. Ништо друго.dali " bog postoi "?
Jas velam DA.
Sekoj covek treba sam da si osluci vo sto ke veruva a vo sto ne.
А, кој беше вистинскиот Бог?
Само верувањето остана. Ништо друго.dali " bog postoi "?
Jas velam DA.
Sekoj covek treba sam da si osluci vo sto ke veruva a vo sto ne.
Како може да го пцујат тој кој не го знаат? Пцуеш ли и ти така, па што ни кажуваш од искуство?......zatoa sto kopneat da go doznaat KOJ E vistinskiot,ama ne mozat,pa nema sto drugo da pravat osven da go navreduvat,i pcujat,kako on da im e kriv za nivnata situacija vo koja se naogaat.. HEHHEHE
Moже ли некој ве молам да ме просветли зошто христијаните се толку желни цело време да ги исмејуваат или да ги негираат атеистите. Дали е тоа можеби затоа што верувањето ти дава лажа исполнетост која треба да биде испразнета со симпатија кон нешто? Помогнете ми да не разберам.Moже ли некој ве молам да ме просветли зошто атеистите се толку желни цело време да ги исмејуваат или да ги негираат верувањата на другите луѓе. Дали е тоа можеби затоа што неверувањето остава празнина која треба да биде исполнета со антипатија кон нешто? Помогнете ми да разберам.
Си ја утнал(а) тематаMoже ли некој ве молам да ме просветли зошто христијаните се толку желни цело време да ги исмејуваат или да ги негираат атеистите. Дали е тоа можеби затоа што верувањето ти дава лажа исполнетост која треба да биде испразнета со симпатија кон нешто? Помогнете ми да не разберам.
Општа е темата.А и секоја тема завршува со истата бесполезна дебата.Си ја утнал(а) темата
Отвори една друга, контра на оваа....може доста аргументи
да се најдат....можеби....а можеби и не...кој да знае.
Завржува бесполезно заради тоа што нема магија.Општа е темата.А и секоја тема завршува со истата бесполезна дебата.
Како го заклучи тоа? Ај дај некој пример на толеранција од верници. Дали кажале, добро не верувајте во Бог, правете како вам ви е убаво, или кажале ако не верувате во Бог ќе горите во пеколот!Завржува бесполезно заради тоа што нема магија.
Никој никого не сака да разбере, секој е најпаметен и т.н.
Рака на срце тие што се прокламираат како верници се
далеку потолерантни........ова од објективна, непристрасна страна би го заклучил.
Од друга страна не ми е јасен мотивот на атеистите.
Нема афтерлајф.......што кур се замараат.
Демек дела некои ќе оставеле
Свашта п****а раѓа.....а богами и к*р прави.
Ne si svesen kolku tvoeto egzistiranje go potvrduva boldotЗавржува бесполезно заради тоа што нема магија.
далеку потолерантни........ова од објективна, непристрасна страна би го заклучил.
Атеистите одговараат! Имаш 40 страници од темата седи и читај ќе ти стане јасно!PRASANJETO E MNOGU INTERENO!!!
ATEISTITE TREBA DA ODGOVORAT- "ZOSTO"?
Дали навистина е така? Самава тема, и онаа наречена Што бараат атеисти во форум религија? слободно можат да се земат аргумент про тврдењето дека припадниците на организираните религии и не се толку толерантни, иако нивното учење наводно токму тој став го поттикнува.Завржува бесполезно заради тоа што нема магија.