Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не само најзначајно, туку и централно место во историјата. Пред него ги броиме годините како „пред наша ера“, а по него како „нова ера“. Или на англиски BC = Before Christ и AD = Anno Domini = Година Господова.
Тоа е само политичка одлука за унифицирано сметање на времето (календарски години).

Исус најзначајна личност во историјата?
Какво образложение, надвор од “духовната логика“ можеш да дадеш за ова твое тврдење...

Јас го ставам Жозеф Фурие (Фуриеова тренасформација на сигнали во фреквенциска форма) како бескрајно позначајна и повлијателна личност, чисто како почетка точка за дискусија.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.969
Што е тоа тролање?
Ако сакаш покажи.
Хе,хе, многу си ти паметен....
Ти реков дека нема да се занимавам со тебе.

m out 5k g
--- надополнето: Oct 20, 2011 6:29 PM ---
Јас го ставам Жозеф Фурие (Фуриеова тренасформација на сигнали во фреквенциска форма) како бескрајно позначајна и повлијателна личност, чисто како почетка точка за дискусија.
А ја можам шо сакам да напишам на форумов.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Хе,хе, многу си ти паметен....
Ти реков дека нема да се занимавам со тебе.

m out 5k g
--- надополнето: Oct 20, 2011 6:29 PM ---

А ја можам шо сакам да напишам на форумов.
Секако дека можеш, благодарејќи на Фурие а не на Исус, но можеш и да образложиш зошто сметаш дека Исус е најзначајна личност во историјата.
Чорбаџија се појави со таква изјава, ти ја поддржуваш а двајцата абер немате зошто...
Ако не знаеш, не се срами, прашај кој бил и што бил Фурие и зошто е влијателен, и со што допринел да постои виртуелната реалност во која секој може да си пишува што сака, па макар и празни и шупливи низови реченици без никаква содржина...
Десет Исуси, петнаесет Мухамеди, дваесет Мојсеи и Абрахами па дури и Ибрахими, двеста дваесет и седум Кришни и Буди нема да се доволни за ти да напишеш еден пост на форумов.
Но затоа еден Фурие беше доволен (заедно со уште неколкумина)...

Неблагодарност ццц...:icon_lol:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Ако е толку високо качен,кој е тој што ќе го симне(можеби орлите),а бидејќи умре и на себе ги зема сите гревови на луѓето,тогаш е најгрешениот човек за да ги оправда другите,кој ќе се симне доле да го извади!
--- надополнето: Oct 20, 2011 5:38 PM ---

Оној што виси на крст.
Celta na negovoto stradanje e spasenieto na svetot....samo tvojata cel ne ja razbiram so vakvi prasanja i svoi licni odgorovi...ocigledno ve nadvladeala nekoja negativna energija sto taka zboruvate drugo nema.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Секако дека можеш, благодарејќи на Фурие а не на Исус, но можеш и да образложиш зошто сметаш дека Исус е најзначајна личност во историјата.
Чорбаџија се појави со таква изјава, ти ја поддржуваш а двајцата абер немате зошто...
Ако не знаеш, не се срами, прашај кој бил и што бил Фурие и зошто е влијателен, и со што допринел да постои виртуелната реалност во која секој може да си пишува што сака, па макар и празни и шупливи низови реченици без никаква содржина...
Десет Исуси, петнаесет Мухамеди, дваесет Мојсеи и Абрахами па дури и Ибрахими, двеста дваесет и седум Кришни и Буди нема да се доволни за ти да напишеш еден пост на форумов.
Но затоа еден Фурие беше доволен (заедно со уште неколкумина)...

Неблагодарност ццц...:icon_lol:
Ama na Furie, Semokjniot mu gi "otvori" ochite da uspee da ni go predade svoeto grandiozno delo.
Taka da sepak vo pozadina stoi Semokjniot, vprocem kako i sekogas.;)

p.s Mene mi e strav samo da ne e ova delo na Rogatiot, i da mozebi Furie ja zdobil idejata pod negovo vlijanie:confused::mad:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не само најзначајно, туку и централно место во историјата. Пред него ги броиме годините како „пред наша ера“, а по него како „нова ера“. Или на англиски BC = Before Christ и AD = Anno Domini = Година Господова.
Тоа што глобално се користи овој календар, се должи на економско-политички, а не на религиозни причини. Впрочем, самото официјализирање на христијанството е политички, а не религиозен потег.

Со самото тоа, Исус е просто референца, никако централна фигура. Особено не денес. Како што и самиот кажуваш, 99,9% од христијаните везе немаат од верата.
--- надополнето: Oct 20, 2011 7:31 PM ---
Na neboto ,sedi od desnata strana na Bog!Sreka sto covekot nemoze da sleta na neboto ,togas i neboto bi go izvalkale kako zemjata.
Ако е Господ насекаде, како тоа некој може да му седи оддесно?

Пробај да замислиш десно одсекаде.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Celta na negovoto stradanje e spasenieto na svetot....samo tvojata cel ne ja razbiram so vakvi prasanja i svoi licni odgorovi...ocigledno ve nadvladeala nekoja negativna energija sto taka zboruvate drugo nema.
Za zhal negativnata energija e sekade okolu nas i ja ima vo izobilstvo, a i nie ja vpivame vo poprilicno golemi razmeri.

Stradanieto na Isus gi izbrisalo site grevovi na covestvoto, minati, segashni i idni, samo nekoi toa ne mozat da go sfatat. Tie se opsednati od negoviot protivnik. Za zhal.
--- надополнето: Oct 20, 2011 7:40 PM ---
Тоа што глобално се користи овој календар, се должи на економско-политички, а не на религиозни причини. Впрочем, самото официјализирање на христијанството е политички, а не религиозен потег.

Со самото тоа, Исус е просто референца, никако централна фигура. Особено не денес. Како што и самиот кажуваш, 99,9% од христијаните везе немаат од верата.
--- надополнето: Oct 20, 2011 7:31 PM ---

Ако е Господ насекаде, како тоа некој може да му седи оддесно?

Пробај да замислиш десно одсекаде.
Se mi se cini deka DESNO e sinonim za VOZVISHENO, TESHKO DOSTIZNO ZA OBICNIOT SMRTNIK - VERNIK, a NEPOIMLIVO ZA SMRTNIK-NEVERNIK.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Vo nikoj slucaj Isus ne bi se narekol patnik kako sto go narekuvat ,tuku toj bil ispraten od BOG za spasenie na covestvoto...BOG NI DADE VECEN ZIVOT I TOJ ZIVOT E NEGOVIOT SIN,KOJ GO IMA SINOT GO IMA TOJ ZIVOT ,KOJ GO NEMA BOZJIOT SIN ,GO NEMA TOJ ZIVOT ...ova e edno svedostvo sto znaci koj veruva vo nego i go sledi negoviot pr.ke ima vecen zivot ...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Vo nikoj slucaj Isus ne bi se narekol patnik kako sto go narekuvat ,tuku toj bil ispraten od BOG za spasenie na covestvoto...BOG NI DADE VECEN ZIVOT I TOJ ZIVOT E NEGOVIOT SIN,KOJ GO IMA SINOT GO IMA TOJ ZIVOT ,KOJ GO NEMA BOZJIOT SIN ,GO NEMA TOJ ZIVOT ...ova e edno svedostvo sto znaci koj veruva vo nego i go sledi negoviot pr.ke ima vecen zivot ...
Од кај знаеш? Кој ти кажал тоа?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Vo nikoj slucaj Isus ne bi se narekol patnik kako sto go narekuvat ,tuku toj bil (1) ispraten od BOG za spasenie na covestvoto... (2) BOG NI DADE VECEN ZIVOT I TOJ ZIVOT E NEGOVIOT SIN,KOJ GO IMA SINOT GO IMA TOJ ZIVOT ,KOJ GO NEMA BOZJIOT SIN ,GO NEMA TOJ ZIVOT ...ova e edno svedostvo sto znaci koj veruva vo nego i go sledi negoviot pr.ke ima vecen zivot ...
1. Како може бог да се испрати себе за да не' спаси од него самиот?

2. Како тоа ни дал син, кога самата викаш дека го земал откога го распнале и сеа седи десно од него?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
1. Како може бог да се испрати себе за да не' спаси од него самиот?

2. Како тоа ни дал син, кога самата викаш дека го земал откога го распнале и сеа седи десно од него?
GO PRATIL NA ZEMJATA DA NI GO POKAZE PATOT DO SPASENIETO!Pravi razlika ...Bog ne da ne spasi od nego ,toj ne e kaznuva tuku nie sami si se kaznuvame so greskite koi gi pravime ...a Isus bese patokazot do praviot pat bidejki ljugeto uste togas skrsnale od toj pat...koj ne vodi kon dobroto!
Pa VOSKRESNAL sto znaci toj e ziv edinstven koi telesno se dignal na neboto so duh i telo,i pretstavuva direktna vrska so Bog kolku poveke veruvas vo nego tolku poblisku si so Bog vo svetoto pismo stoi JAS SE MISLI NA ISUS I BOG SME KAKO EDNO! A toa sto vikam sedi od desnata strana na Bog znaci deka toj e Bozjiot sin i e najblisku do Bog!
--- надополнето: Oct 21, 2011 6:16 AM ---
Se mi se cini deka DESNO e sinonim za VOZVISHENO, TESHKO DOSTIZNO ZA OBICNIOT SMRTNIK - VERNIK, a NEPOIMLIVO ZA SMRTNIK-NEVERNIK.[/quote]Tocno taka MIKI eve koj pravilno gi tumaci rabotite..
--- надополнето: Oct 21, 2011 6:29 AM ---
Од кај знаеш? Кој ти кажал тоа?
Toa stoi vo SVETOTO PISMO a jas veruvam vo toa ,go slavam imeto na Bog i mu blagodaram za negovata zrtva za nas lugeto ,a so toa Bog mi praka blagoslov,taka verbata se zacvrstuva.Blagoslovot e najbitnata rabota ..koga imas blagodet imas sve!

Kajgana Shop

На врв Bottom