Иницијатива за рамноправност во ЈСП, дајте ни поддршка

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Во своја држава да си бараш рамноправност, тоа е исто како да си кај тебе дома и да го прашаш гостинот дали може да преспиеш тука...
--- надополнето: Oct 20, 2011 1:10 PM ---
Е сеа, јас еве 2 години константно се возев со ЈСП, и не ме интересираше колку се крш автобусите, не ме интересираше дали платил или не платил карта некој, едноставно кога имав 30 денари се возев, кога немав, не, и тоа беше се. Сигурно син му на кондуктерот или шоферот, нема да плати карта. Така да, биди си поштен секаде ќе бидиш во право.

Уште еден пример. Во прилепските села кај што живее албанско население, не се плаќаат сметки за струја.Нека појди некој да ја исклучи струјата со пушки го бркаат. Затоа нас по џеб не мава ЕВН, ама па затоа и кај нас се редовно платени сметките. И не ме интересира, колку ќе потрошам ќе платам, битно е да си чист.
Во прилепско нема албански села, има турски и торбешки, босански... А голем дел од нив што изманипулирани, што од интерес се пишани како албанци за да земаат пари од дома седење или да влезат во државни квоти по факултети...

V

Vollstandig

Гостин
Токму Македонците се дискриминирани од страна на Албанците со тоа што ние плаќаме и сме казнети, а вие поминувате без да платите. Само ти продолжи да си правиш бајрам на умот.
Ќе продолжи.Ќе си прави бајрам со умот. Нема да плаќа карта, нема воопшто да придонесе ништо за државата а ќе го јади лебот од неа. И пак никој нема да стори ништо.
A знаеш зошто? Еве ти пример.

Ако појдиш во Саудиска Арабија, ќе ги почитуваш законите што важат и оро ќе играш.Да речиме одиш ти со женскати, која ќе мора да носи хиџаб, и не смее да се открива шетајќи по улица, според нивните прописи.Ти не ќе смееш да пиеш алкохол а ако пиеш ќе бидиш осуден и казнет.
Нема да најдиш свинско па ниту ќе можиш да внесиш, и ќе почитуваш нивни закони. ако не ќе те казнат.

Значи кој е проблемот овде? Проблемот е што, дозволуваат македонците некој дома да им влезе, и тоа да ги истера од дома а потоа истите да молат за да преспијат барем една ноќ внатре.
Кога ќе видам 2-ца македонци да се одбранат на улица, чисто за помош, е тогаш може да се рече менталитетот мрднал напред. А денеска, ако еден го газат, овој ќе дојди ќе пригази уште малце.
Мислиш дека македонци сме 1.700.000 само што не има во македонија?
најголемиот дел се разбегани по странство ама како што забележувам јас, овде во македонија изгледа останати се само старците, па затоа и политиката не дупи како сака валјда ќе остане и така како што ми изгледа.
Се што младо излезе пролета пропеа, замина по странство. Сигурно полесно ќе ќари женска еден тиквар од полска, него ли некој добро ситуиран дечко, кој ќе го сака чупето.

И велам и ќе речам, македонија на сите им треба освен македонците. Али ајде, кротко ко јагне, злобно ко змиа на јазик, тоа ти е денес македонец. Срам за александар и останатите!
--- надополнето: Oct 20, 2011 1:20 PM ---
Во прилепско нема албански села, има турски и торбешки, босански... А голем дел од нив што изманипулирани, што од интерес се пишани како албанци за да земаат пари од дома седење или да влезат во државни квоти по факултети...
Има , како нема, само не си бил:)

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Вчера се случува нешто страшно во автобус...

Контролоров еден горила албанец 2 метри начукал 140 кила влегува у автобус...

У исто време влегува и човек од средна и се упатува накај предна да плати карта.

И овој го стопира и му вика карта ...и човеков вика па сега се качив од задна идам накај предна да платам.

И горилава вика...а јас цело време бев на предна (лага) и не те видов да се качиш. И човеков се буни вика како бе не ме виде...

И горилава вика ај сеа 200 ден, човеков вика немам носи ме у станица и се симнаа заедно веројатно отидоа во станица.

У тој момент толку се накурчив што имав карта искуцано во мене али ако ми дојдеше и побараше намерно немаше да му дадам али ме промаши.

Цц..

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Токму Македонците се дискриминирани од страна на Албанците со тоа што ние плаќаме и сме казнети, а вие поминувате без да платите. Само ти продолжи да си правиш бајрам на умот.
Еве дечкото погоре рече дека имало контрола и од цел автобус имало двајца кои биле казнети.
И јас еднаш кога се возев со 2-ка , од цел автобус (со албанци и македонци) , сите албанци имаа билети , а 1-2 македонки немаа.
Да одам да се жалам и јас сега кај ЈСП , демек македонците не плаќаат ?

Кој не плаќа навремено, ќе плати 7 билети.

Дали албанците плаќаат само 15% , значи од 30 албанци во автобус , само 5 имаат билети ?
Не не , вие тука ширите етничка омраза , демек албанците масовно не плаќале билети , но тоа не е точно.

Темата требаше да служи за друго нешто , да се прати барање до ЈСП , да прекинат со непочитување на Уставот , непочитување на рамонправно процентуално вработување , и официалниот албански јазик.

Еве тука прочитај уживај

http://forum.kajgana.com/threads/Иницијатива-за-рамноправност-во-ЈСП-дајте-ни-поддршка.54871/page-16#post-4494645

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Дајте баталите го Дарданија!
Неговите уфрлувања во ваквите теми се континуиран спам, со еднолична демагошка заднина, чија "логика" може да ја побие и тригодишно дете.
Aпсолутно сите интервенции во сите теми му се сведуваат на тоа дека Албанците се онеправдани по некоја основа и затоа имале право да:
- тепаат не-албанци
- каменуваат цркви
- кршат автобуси
- организираано тепаат деца во задниот дел
(како сега што е случајот) - имаат право да не плаќаат билети

или едноставно да прават што ќе им текне

Секако, тој зборува за онеправданоста на Албанците во една пострамковска Македонија, каде што 50/50 полициските патроли сопираат исклучиво Македонци, каде што медицинските сестри Албанки на породилно во државна им даваат анестезија само на Албанките родилки, а другиве - на сите, каде што македонските навивачи ги тепаат и тресат до гола кожа, а албанските внесуваат топови на стадион и да не набројувам, си знаете вие уште многу примери.

Секогаш оди по глупавиот тертип: Дедо му на Назим не можел порано да се вработи, па сега Назим има право да ги тепа кај ќе стигне Македонците.

Мизернава логика од ваков тип, што како фундамент се провлекува низ сите негови обиди за диверзија на вакви теми е сламка за која која фаќа давеникот лишен од секакви други аргументи во една нормална дискусија, отворено покажувајќи цинично омаловажување на интелектот на соговорниците, но и флагрантно непочитување на општите морално-етички начела.

Затоа, не дозволувајте некоја мува да ви засмета додека го управувате автомобилот кон дестинацијата, праќајте и-мејлови на фотељашите од ЈСП и известувајте за нови настани (или евентуална промена на двојните аршини).

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Добро бе, има модератори администратори незнамкаквиратори на форумов или пак, како и секогаш, ќе се дозволи намерно да се упропасти темава?

V

Vollstandig

Гостин
Темата требаше да служи за друго нешто , да се прати барање до ЈСП , да прекинат со непочитување на Уставот , непочитување на рамонправно процентуално вработување , и официалниот албански јазик.
Албански е официјален на Албанија и Косово.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Еве дечкото погоре рече дека имало контрола и од цел автобус имало двајца кои биле казнети.
И јас еднаш кога се возев со 2-ка , од цел автобус (со албанци и македонци) , сите албанци имаа билети , а 1-2 македонки немаа.
Да одам да се жалам и јас сега кај ЈСП , демек македонците не плаќаат ?

Кој не плаќа навремено, ќе плати 7 билети.

Дали албанците плаќаат само 15% , значи од 30 албанци во автобус , само 5 имаат билети ?
Не не , вие тука ширите етничка омраза , демек албанците масовно не плаќале билети , но тоа не е точно.

Еве тука прочитај уживај

http://forum.kajgana.com/threads/Иницијатива-за-рамноправност-во-ЈСП-дајте-ни-поддршка.54871/page-16#post-4494645
Темата требаше на тебе да ти служи изгледа за тоа, на нас не. Тие 2 Македонки биле казнети, не им било прогледано низ прсти, не се заканувале и не се тепале со контролорите, за разлика од тоа како твоите прават.

Кој не плаќа навремено, да плати 7 билети и тоа да важи и за ВАС! Тоа е поентата на темата, а не да важи само за нас.

Точно е дека Албанците масовно не плаќаат, сто пати сум видел со свои очи и уште една работа, точно е и дека урлаат во бусовите, пуштаат прегласна музика на мобилен само затоа што бараат р`чка, вреѓаат и закачаат и девојки.

Кој Македонец некогаш имаш видено да закача Албанка во бус !? Ај одговори ми на ова !? Или и тоа се должи на тоа што многу малку сте вработени во ЈСП !?

Продолжи си со правењето бајрам на умот, изгледа само за тоа те бива!

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Ме интересира, има ли камери во автобусите?

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Дајте баталите го Дарданија!
Се сложувам. Апел до сите кои реално гледаат на проблемот, ИГНОРИРАЈТЕ ГО ДАРДАНИЈА И НЕГОВИТЕ ПОСТОВИ. Изгледа типот нема да биде ниту баниран, ниту глупавите офтопик мислења ќе му бидат избришани, така да нека не не одтргнува од нашата проблематика.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ме интересира, има ли камери во автобусите?
Има само во новите двокатни и истите не снимаат туку се само live stream на монитор кај возачот.
Во врска со темата и те како им се дозволува на тие што се викаат меѓу себе на Ш ние ги викаме на А да лумпуваат, се возат без билети и редд руги работи додека кај припадниците на друг етхикус истото ем не го прават и ако се случи да го направат одма се казнувани.
Вакви апели до ЈСП верувајте нема да помогнат, како што не помогна и едукација на средношколци за расна и етничка омраза и слично.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Кој Македонец некогаш имаш видено да закача Албанка во бус !? Ај одговори ми на ова !? Или и тоа се должи на тоа што многу малку сте вработени во ЈСП !?
Не. Тоа се должи на 97-ма у Тетово коа Бранко го тепаше Сулејмани*. Ете затоа имаат право да ги закачаат девојките Македонки.

*за да го девалвира денарот најбезболно, одма утре дента

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom