Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 октомври 2011
Мислења
6
Поени од реакции
2
Se istepa 2 clenovi on sverceri i balisiti ali sea makedonija - albania ke bidad pak zaedno ;)

Член од
6 август 2010
Мислења
461
Поени од реакции
79
Војводи и Комити се збратимени групи, па држи вода што наши членови идат на некои утакмици на Вардар, а Комити доаѓаат на утакмици на Тетекс.
За шверцери и балисти, немам слушнато дека се збратимени и затоа ми е чудно. Башка тоа, кога излезе маица на балисти во рацете на Комити, ве обвинија вас...као наводно ваш член им ја дал на Комити.
Во тоа е разликата, а сега ти како сакаш сфати ме.
Shvercerat i Ballistet od dalecnata 1992 godina se zbratimeni, nasi clenovi odea na nivni natprevari, i na nekoi i bile vodzi se dodeka oni ne go "fatija" navivackiot ritam.
Sekoj svesto moze da pisuva niz forumi, sega mozam jas da otvoram uzer SHVERCERAT ZAKON i da pocnam da gi pcujam balisti sve zivo i divo, ali grupno nikogas nemalo nisto loso megu nas !

Posto epten sakate da znaete za frkata u Tirana, taa frka bese od personalni pricini pomegu 2-3 nasi i nivni clenovi, znaci nemase "grupno tepanje" tuku individualno ali celiot incident bese vednas zapren i nikomu nisto :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.059
Shvercerat i Ballistet od dalecnata 1992 godina se zbratimeni, nasi clenovi odea na nivni natprevari, i na nekoi i bile vodzi se dodeka oni ne go "fatija" navivackiot ritam.
Sekoj svesto moze da pisuva niz forumi, sega mozam jas da otvoram uzer SHVERCERAT ZAKON i da pocnam da gi pcujam balisti sve zivo i divo, ali grupno nikogas nemalo nisto loso megu nas !

Posto epten sakate da znaete za frkata u Tirana, taa frka bese od personalni pricini pomegu 2-3 nasi i nivni clenovi, znaci nemase "grupno tepanje" tuku individualno ali celiot incident bese vednas zapren i nikomu nisto :)
Ондак ти си еден од тие што отвориле таков јузер, еве што ми прати по паднатата мајца на балисти, преку кур ти е од нив а?

Член од
6 август 2010
Мислења
461
Поени од реакции
79
Ондак ти си еден од тие што отвориле таков јузер, еве што ми прати по паднатата мајца на балисти, преку кур ти е од нив а?
Ondak ti si mnogu glup ili se pravis glup :D

preku kur mi e veke od BALLISTI KOI MISLAT DEKA SME VI JA PRODAVALE !

Член од
6 август 2010
Мислења
461
Поени од реакции
79
А сите балисти тоа на форумов го рекоа, преку кур ти е од сите значи така ?
Daj be ne se prai glup so sila, me mrzi da pisuvam !
Ne lazi deka site clenovi na ballisti go rekoa toa, toa go rece goal i negovite klinci koi otvaraat juzeri samo da gi prodolzat glupostite na goal :D

Primer ni Toni, ni Beck's ne go pisuvaa toa, a dvete od koga sum na ovoj forum mi izgledaat kako naj "vaznite" i naj pametnite clenovi na Ballistet tuka na forumot :)

A

Ali Pasha

Гостин
Како прво многу некоректно од твоја страна, (да не речам педерски) да искористиш приватни мухабети за јавни дебати.
Како друго, дечкото сосема коректно сака да знае дали случајно некој од своите има напраено таков срамотилак, па да исчисти некои работи со своите, а ако не, со право тогаш може да смета дека преку таквото му е од некои што пишуваат за тој настан.
И трето, бидејќи немаш етика на почитување на приватни разговори, зошто не го објави и твојот одговор, како стигнавте до таа маица?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.059
Како прво многу некоректно од твоја страна, (да не речам педерски) да искористиш приватни мухабети за јавни дебати.
Како друго, дечкото сосема коректно сака да знае дали случајно некој од своите има напраено таков срамотилак, па да исчисти некои работи со своите, а ако не, со право тогаш може да смета дека преку таквото му е од некои што пишуваат за тој настан.
И трето, бидејќи немаш етика на почитување на приватни разговори, зошто не го објави и твојот одговор, како стигнавте до таа маица?
Беше пишано и јавно како е земена не е проблем и слика, некоректно, некоректно е да лажеш т.е. да се правиш "пријател" јавно, а приватно да плукаш по истите...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.155
Поени од реакции
83.904
Околу јавниот проглас на Балисти (а во контекст на форумските правила), во кој тие конечно се изјаснија дека
неќат Славо-македонци во тимот:

Ова е исклучиво моја презентација на факти, која нема врска со ставот на форумските власти и кои факти нема да го решат проблемот.

Да. На форумов постојат членови кои се дел од навивачка група Балисти. Официјално, групата го користи називот Славо-македонци (инспирирани од Грците, кои први го измислија).
На форумов не е дозволена употреба на зборот Ши.тари. Затоа што е навредлив за Албанците.А не се сите Албанци, членови на навивачката група Балисти.
Исто така, сигурен сум дека и доколку некој го употреби (исто така навредливиот) Славо-македонци, ќе биде санкциониран.

Значи, факт е дека тука имаме група на форумџии кои надвор од форумот милуваат да не викаат Славо-македонци, но исто така има и група на форумџии кои надвор од форумот милуваат да го употребуваат зборот Ши.тар.
Разликата е таа што првата група, надвор од форумот, официјално и јавно се огласи дека "не сака Славо-македонци во нивниот тим". Значи имаме тука луѓе кои официјално и јавно се декларираат како поборници на негаторските ставовите на грчките национал-шовинисти.
Ме интересира дали на пример Комитите имаат некој свој официјален проглас во кој Албанците ги именуваат како Ши.тари.

Но, едно е кој што прави надвор од форумот, а друго е што се прави на форумов. Форумското редарство и правила не постојат за да ги регулираат постапките на членовите надвор од него.

Верувам дека доколку форумскиот дел од таа група Балисти го употреби зборот Славо-македонци, ќе биде санкционирана (како и секој друг). Но, од друга страна ако не нарекуваат Македонци, пак нема да бидат искрени кон своето навивачко братство и ќе покажат дволичност, во најмала рака.

Епа Балисти, што ќе биде? Славо-македонци или Македонци?

A

Ali Pasha

Гостин
Беше пишано и јавно како е земена не е проблем и слика, некоректно, некоректно е да лажеш т.е. да се правиш "пријател" јавно, а приватно да плукаш по истите...
Некоректно е да лажеш??!!?!?....1 на 1 е земена на Битпазар, кај зегин....:ROFLMAO:

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Аууу, тешко.

На друго место ќе поверував, ама таму ..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.032
А како лажат за тоа дека се во добри односи сега....:D
На ФБ очи ќе си извадат. Овие им пишуваат Балисти закон на страната, па се пцујат после тоа :D
Постои google translate морееее:D
Да бевте и сега во добри односи, Шверцери ќе дојдеа на последниот дуел во Скопје. Ама нема веќе братство. Ниту во тетово не ви додоа на помош.
А тоа во Тирана било нешто повеќе од лична пресметка и колку што знам јас Балисти изеле тежок ќотек од Шверцери тогаш.
ДСа не почнам и јас да ставам ПП од членови на Балисти :D
--- надополнето: Oct 19, 2011 3:18 PM ---
Некоректно е да лажеш??!!?!?....1 на 1 е земена на Битпазар, кај зегин....:ROFLMAO:
Одма до Бит Пазар има едно пролазче и таму има аптека Зегин. Позади пролазчето има пат за накај Мавровка :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom