Брак без секс

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Деца (и сите останати што се однесуваат како деца),
Едноставно е - ако не ви се дискутира (или немате што повеќе да кажете на темава), не дискутирајте и не забегувајте го глупи муабети.

Избришав преку 15 дебилни мислења.
На дното на 10 страна, напишав дека нешто ми е сомнително.. Во ова ме убеди еден пост, - па ајде сега опишете како било тоа во Вашиот случај...Инаку темата „ брачно неверство “ е многу интересна тема и бара сериозна дискусија. Но тоа можат да го прават само тие, што се искусни, што се во брак и тоа повеќе години. А, забележав дека овде учествуваа и деца - „ се сакаме до крајот на животот, ако не се сакаме тогаш се разведуваме “. Овде не знаеш со кого дискутираш, па сметам дека дискусија за вакви теми не е ни можна.
Но еве нешто за што може секој да дискутира, На страницата - автомобилизам мотоциклизам - зонско паркирање револтирани граѓани, ставив еден пост што мене ме итересира околу употреба на „ лисици “ на зонските паркиралишта. Па би замолил да го погледнете и по желба да дадете некој предлог.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
Кој од вас има користено бубици за прислушкување нека пише овде или ПП. Колку може да дсе сними со нив?
Не ако сте чуле дека има и може да се најде И ЈАС СУМ ЧУЛ, туку кој има вистинско искуство. Фала,мн.

Phone_girl

Barbika
Член од
15 октомври 2011
Мислења
22
Поени од реакции
7
Кој од вас има користено бубици за прислушкување нека пише овде или ПП. Колку може да дсе сними со нив?
Не ако сте чуле дека има и може да се најде И ЈАС СУМ ЧУЛ, туку кој има вистинско искуство. Фала,мн.
Jas imam koristeno za prepisuvanje i e mnogu korisno mislam deka taka ke moze da ja otkries zena ti

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
за препишување? значи ли ддека директно слушаш што се случува?

Член од
16 октомври 2011
Мислења
2
Поени од реакции
1
Друже, јас се согласувам со погорните коментари дека таа има некој друг или дека можеби е преамбициозна за се освен за бракот и сексот! Мој совет покрај разговор очи во очи на маса само вие двајца без публика е и малку следење и добивање на конкрени докази и факти! Немој да чепкаш ништо од страна бидејќи ти ќе бидеш крив после и ќе биде дека ти си го уништил бракот!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Гледам во детективски води навлеговте.
И конечно, успеавте да скршнете од правилниот пат на решавањето на проблемот.
Навистина се прашувам зошто некои луѓе склучуваат брак?

И Квадрос, да те прашам, што би мислело твоето дете да знае дека родителите се шпионираат на ваков начин?
Мислам, дали сте свесни дека секоја постапка ваша, е начин на кој си го воспитувате детето?
Или сте крајно себични, или од некои ваши за мене незнани причини, се однесувате како адолесценти.

Што е следно? Читање пораки на фб? Може развод на фб ќе и дадеш?

Дај размисли малку, ова детективсково е најголемата глупост која можеш да ја направиш моментално.

И замисли, ја ,,фатиш,, на дело. Што бидува?
Идеш дома, се дереш, се мавате од земја, урлате, трошите огромни пари на адвокати, терате парници за делење на имот и старателство?
Баш фино. Мора да е ова правилниот пат.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Гледам во детективски води навлеговте.
И конечно, успеавте да скршнете од правилниот пат на решавањето на проблемот.
Навистина се прашувам зошто некои луѓе склучуваат брак?

И Квадрос, да те прашам, што би мислело твоето дете да знае дека родителите се шпионираат на ваков начин?
Мислам, дали сте свесни дека секоја постапка ваша, е начин на кој си го воспитувате детето?
Или сте крајно себични, или од некои ваши за мене незнани причини, се однесувате како адолесценти.

Што е следно? Читање пораки на фб? Може развод на фб ќе и дадеш?

Дај размисли малку, ова детективсково е најголемата глупост која можеш да ја направиш моментално.

И замисли, ја ,,фатиш,, на дело. Што бидува?
Идеш дома, се дереш, се мавате од земја, урлате, трошите огромни пари на адвокати, терате парници за делење на имот и старателство?
Баш фино. Мора да е ова правилниот пат.
Немаш све прочитано претходно, на ФБ веќе и ги има прочитано пораките пред некој ден, признавам дека шпиунажа не е ок

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Немаш све прочитано претходно, на ФБ веќе и ги има прочитано пораките пред некој ден, признавам дека шпиунажа не е ок
Тешко ми е да читам вакви ... понижувачки за секое живо битие работи.
--- надополнето: Oct 17, 2011 4:16 AM ---
Vo brak sum veke nekolku godini..mozam da ti kazam nekoi raboti od licno iskustvo..i nie go imame istiot problem...od moja strana mozam da ti kazam nekolku raboti..toj ja naoga vinata vo mene(mozebi i e) iako mislam deka vsusnost e nedovolnoto obrnuvanje vnimanie eden na drug(obostrano). Ne e deka ne go sakam seksot daleku od toa ili bilo koja zena(osven ako ne e frigidna);)rabotata e da napravis da se cuvstuva kako da e najdobrata p...a u svetot(grubo da se izrazam)Ne e se vo svekite, sampanjot, vikendite i sl..najdi nacin(ti si ja znaes najdobro kakva e vo krevet, sto saka i sl, na kraj kraeva i bidi malce perverzen)da i go podignes libidoto malce pogore..znaes zena od koga ke se omazi, rodi dete, znaeme niz sto se pominuva..debela, ne e debela, eden ist maz celo vreme(baska i vie ste si prvi eden na drugo_O)tuka imas spustanje na libido, na samodoverba i sl..zatoa treba ti da bides toj koj sto ke i pokazes deka navistina seuste e privlecna..ustvari, se sto si pravel do sega, ne go pravi toa, napravi sosema obratno..ako si bil nezen i romanticen, sega bidi pogrub i poperverzen, jbg takvi sme nie zenite, komplicirani..i pokraj toa sto site ti vikaat da prais muabet, od licno iskustvo ti kazuvam deka ne pomaga toa, samo se vrtite vo krug i se beter i beter e..pocni da go prais toa zatoa sto moze da dojde nekoj drug(ako veke ne dosol)sto ke i go dade toa sto go saka..nemoj, znaci nemoj da ja isklucuvas moznosta deka te izneveruva..ako i pokraj se sto ke se potrudis sepak e isto, prijatele mozam da ti kazam deka togas ne te saka kako sto te sakala i deka definitivno ima drug..znaes, ljubovta kako doaga, taka znae i da si odi..na kraj kraeva bolje dobar razvod , nego los brak...iako jas ti solam pamet, a mene situacijata mi e ista, mozam samo da ti kazam da bides popameten od mojot soprug i da ja slusas zena ti koga ti zboruva, citaj megu redovi...jas duri i direktno mu kazav sto e, kako e, pa nikako da go sprovede toa na delo..:tapp: taka da je ke cekam uste malce, pa posle, sto e toa e:eek:
Ај офтопик... Супер ти е мислењето.
Но, ако веќе си свесна, зошто ти не преземеш нешто, и чекаш на сопругот?
Јас можеби не сум во брак, немам деца, ама сум во долга врска, која знае да стане монотона до тој степен да сакам да го убијам дечко ми. Ист маж, исти муабети... итн.
И ретко чекам него да му ,,текне,, да превземе нешто.
Иницијативата нека биде твоја, ако си ти посвесна од него за новонастанатата монотона ситуација.

Член од
15 октомври 2011
Мислења
18
Поени од реакции
18
Тешко ми е да читам вакви ... понижувачки за секое живо битие работи.
--- надополнето: Oct 17, 2011 4:16 AM ---

Ај офтопик... Супер ти е мислењето.
Но, ако веќе си свесна, зошто ти не преземеш нешто, и чекаш на сопругот?
Јас можеби не сум во брак, немам деца, ама сум во долга врска, која знае да стане монотона до тој степен да сакам да го убијам дечко ми. Ист маж, исти муабети... итн.
И ретко чекам него да му ,,текне,, да превземе нешто.
Иницијативата нека биде твоја, ако си ти посвесна од него за новонастанатата монотона ситуација.
Problemot e sto site ovie godini jas bev taa inovativnata za mnogu raboti, pa i seksot, se trudev mnooogu poveke, ama znaes covek nekogas se umoruva...i pokraj se jas bev taa sto go sedna i mu rece, covece imame problem daj da sedneme da vidime stoe...odgovorite nekolku pati mu bea ko: so so ima da se zbori..?! ajde pak se trudev, ama na kraj ednostavno se umoriv...pa n g-inot sega mu tekna:ej imame problem...stvarno?! ne zaebavaj...ne sum mila ja sod tie sto cekaat se na mazot..naprotiv...gledam se to mozam ja sod moja stran da napravam, stvarno da go ispolnam toa...samo sto nekogas..jbg...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Problemot e sto site ovie godini jas bev taa inovativnata za mnogu raboti, pa i seksot, se trudev mnooogu poveke, ama znaes covek nekogas se umoruva...i pokraj se jas bev taa sto go sedna i mu rece, covece imame problem daj da sedneme da vidime stoe...odgovorite nekolku pati mu bea ko: so so ima da se zbori..?! ajde pak se trudev, ama na kraj ednostavno se umoriv...pa n g-inot sega mu tekna:ej imame problem...stvarno?! ne zaebavaj...ne sum mila ja sod tie sto cekaat se na mazot..naprotiv...gledam se to mozam ja sod moja stran da napravam, stvarno da go ispolnam toa...samo sto nekogas..jbg...
Сосема добро те разбирам :)
Сум имала и јас вакви ситуации, плус да додадам, дечко ми е малку флегматичен кога станува збор за иновации и експерименти.
Само што, не знам, јас ретко губам волја. Веројатно порано премногу дискутиравме што е и како е, а помалку дејствувавме.
Прво се лутев и мислев дека не е заинтересиран. Подоцна заклучив дека всушност, тој е таков во секој сегмент од животот, не само сексуалниот, едноставно има страв од новитети за било што - макар дали да ја смени бојата на ѕидот.
Во тој момент престанав да дискутирам и едноставно јас да кажувам ,,ајде ова да го направиме,, и бидејќи тој не ме одбива, и најчесто на крајот му се допаѓа, сега за сега сосема добро функционираме.

Сексуалниот живот, или карактер на личноста, не е изолиран од другите погледи и навики на личноста. Тоа личи на него, едноставно. Сигурна сум и дека за други проблеми така реагира ,,што е, има проблем?!.. од каде сега ова?!...,, и најверојатно тебе затоа и ти се здосадило.
Сепак, ако си го сакаш човекот покрај тебе, навикни се на неговиот карактер кој касно ,,пали,, и не се препуштај на фантазии дека еден ден тој ќе се ,,разбуди,, и ќе почне поинаку да се однесува.

Затоа што верувам дека сте доволно возрасни за да не се случат големи промени во вашите карактери понатаму.

Според мене, а не мора да сум во право, подобро е да се прилагодиш на ситуацијата најдобро што можеш, не да дискутираш и полемизираш.. едноставно ставај го пред свршен чин, мене не ми е верно дека би те одбил. :)

Член од
15 октомври 2011
Мислења
18
Поени од реакции
18
Сосема добро те разбирам :)
Сум имала и јас вакви ситуации, плус да додадам, дечко ми е малку флегматичен кога станува збор за иновации и експерименти.
Само што, не знам, јас ретко губам волја. Веројатно порано премногу дискутиравме што е и како е, а помалку дејствувавме.
Прво се лутев и мислев дека не е заинтересиран. Подоцна заклучив дека всушност, тој е таков во секој сегмент од животот, не само сексуалниот, едноставно има страв од новитети за било што - макар дали да ја смени бојата на ѕидот.
Во тој момент престанав да дискутирам и едноставно јас да кажувам ,,ајде ова да го направиме,, и бидејќи тој не ме одбива, и најчесто на крајот му се допаѓа, сега за сега сосема добро функционираме.

Сексуалниот живот, или карактер на личноста, не е изолиран од другите погледи и навики на личноста. Тоа личи на него, едноставно. Сигурна сум и дека за други проблеми така реагира ,,што е, има проблем?!.. од каде сега ова?!...,, и најверојатно тебе затоа и ти се здосадило.
Сепак, ако си го сакаш човекот покрај тебе, навикни се на неговиот карактер кој касно ,,пали,, и не се препуштај на фантазии дека еден ден тој ќе се ,,разбуди,, и ќе почне поинаку да се однесува.

Затоа што верувам дека сте доволно возрасни за да не се случат големи промени во вашите карактери понатаму.

Според мене, а не мора да сум во право, подобро е да се прилагодиш на ситуацијата најдобро што можеш, не да дискутираш и полемизираш.. едноставно ставај го пред свршен чин, мене не ми е верно дека би те одбил. :)
Jas sum go prifatila takov kakov sto e veruj mi...i mojot po se izgleda e kako tvojot..veruvaj deka go sakam takov kakov sto e, no...ti se kornes od rabota, doma, na rabota, dete, se obiduvas da go sredis brakot...nekogas ednostavno pukas..sekoj ima zuti minuti..posle koga ke krenes race i ke si dades sama na sebe pauza, e togas ti si losa ti ne cinis, ti ne sakas brakot da se sredi, ti si taa sto saka razvod...o_OAli jbg ko so rece, ke prifatis kako so e i ke pocnam so novi sili(y)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Мене не ми е јасно што е до денешниве бракови, секој трет пар се разведува во изминати 5-6 години овде, зошто не им беше досадно и уште се во брак на постарата генерација, на вашите родители, роднини, пријатели. Денешниве парови се премногу уфилмани буквално уфилмани, мислат дека ако влезат во брак и се ќе им биде решено, исто како на филмовите прават. Се земаат одат на меден месец (жими куров е ова медениот кога и дома би можеле да се растуриме од дупење) имаат деца и наеднаш се седи во статус кво, а пред тоа тие парови си имаат зацртано во главата дека исто ќе им биде како на филмовите па среќни секогаш,. млади засекогаш, убави засекогаш, со по две коли дома, викендици, мажот на жената ќе и купува секој втор ден фустан, прстен и обратно жената. Добро бе па не е ова шпанска серија - го нема овде Луис Армандо, Алехандро или Фелипе. Мислат дека ќе имаат само работа која се работи во канцеларија и дека шпицнати дотерани ќе одат на работа секој ден. А жените пак за на работа и носење од работа ќе ги зема некој колега манекен со Бентли или Мерцедес. Децата страдаат бе од такви родители, несмасни и неодговорни, после разведување на сите страни, е ќе има бе кога премногу очекувате од животот а ништо не сте постигнале..... Не е ова за господинот што бара совет ни ти пак за некој член, туку општо сакав да напишам тоа што напишав....;)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Мене не ми е јасно што е до денешниве бракови, секој трет пар се разведува во изминати 5-6 години овде, зошто не им беше досадно и уште се во брак на постарата генерација, на вашите родители, роднини, пријатели. Денешниве парови се премногу уфилмани буквално уфилмани, мислат дека ако влезат во брак и се ќе им биде решено, исто како на филмовите прават. Се земаат одат на меден месец (жими куров е ова медениот кога и дома би можеле да се растуриме од дупење) имаат деца и наеднаш се седи во статус кво, а пред тоа тие парови си имаат зацртано во главата дека исто ќе им биде како на филмовите па среќни секогаш,. млади засекогаш, убави засекогаш, со по две коли дома, викендици, мажот на жената ќе и купува секој втор ден фустан, прстен и обратно жената. Добро бе па не е ова шпанска серија - го нема овде Луис Армандо, Алехандро или Фелипе. Мислат дека ќе имаат само работа која се работи во канцеларија и дека шпицнати дотерани ќе одат на работа секој ден. А жените пак за на работа и носење од работа ќе ги зема некој колега манекен со Бентли или Мерцедес. Децата страдаат бе од такви родители, несмасни и неодговорни, после разведување на сите страни, е ќе има бе кога премногу очекувате од животот а ништо не сте постигнале..... Не е ова за господинот што бара совет ни ти пак за некој член, туку општо сакав да напишам тоа што напишав....;)
Браво... Одлично е што ги посматраш искуствата на своите родители и пријатели. Не е добро за се да се учи од сопствени грешки.
На пример пред сто години, нашите баби дедовци, живееле во една одаја повеќе генерации од едно семејство, спиеле на рогозини, но тоа не им пречело да имаат многу деца и среќни бракови.
И јас мислам дека грешка е што се гледаат турските и шпанските серии, тие дават една искривена слика.

С

Сатори

Гостин
Браво... Одлично е што ги посматраш искуствата на своите родители и пријатели. Не е добро за се да се учи од сопствени грешки.
На пример пред сто години, нашите баби дедовци, живееле во една одаја повеќе генерации од едно семејство, спиеле на рогозини, но тоа не им пречело да имаат многу деца и среќни бракови.
И јас мислам дека грешка е што се гледаат турските и шпанските серии, тие дават една искривена слика.
Ем на рогозини, ем 20 деца, ем среќни бракови.
Која е таа историја што јас ја немам учено по семејно право ... o_O

Kajgana Shop

На врв Bottom