Дали има потреба од закон или правна легислатива за регулација на опасни раси на кучиња?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Да беше питбул наместо вучјак во видеото што ни го линкаше, немаше новинарот да помине само со гребаници.

Тоа што го кажа за гермаските овчари можеби и си во право ама јас никаде не видов случај каде вучјак напаѓа член од семејство и го убива.
За разлика од многубројните случаи со домашни питбули кои воопшто не биле тренирани ниту користени за насилство а сепак нападнале и убиле член на семејството.

Еве уште еден таков пример од оваа година од прошлиов август, каде е убиена бремена жена од домашен питбул.
Иронијата е што жената инаку била активист во група што се залагала за правата на питбулите и била против „дискриминацијата„ кон оваа раса кучиња...
Ти пишав горе,ТИ ЛИ ГИ ЗНАЕШ ЛИЧНО ТИЕ ЛУЃЕ БРЕ ЧОВЕК ? НЕ БИДИ НАИВЕН(ВО ПРЕВОД ЗНАЕШ ШТО ЗНАЧИ ТОА) ОВА ГО ПИШУВАЛ НОВИНАР ИЛИ КОЈ И ДА Е,И ЈА ЗНАЕ САМО ПОСЛЕДИЦАТА,А КАКО ДОШЛО ДО ТОА ?!
--- надополнето: Oct 16, 2011 2:49 PM ---
Баш така Educate dont discriminate, и јас ова го пишувам многу повеќе за некој разумен одколку за тебе. Јавноста треба да се информира за она што се случува.

Не случајно отпор кон ваков закон прават 99% сопствениците на овие раси, питбул, ротвајлер итн. Верувајте дека повеќето од обичните луѓе не ни знаат дека во светот има овакви закони или дека треба и ќе се донесе кај нас во догледно време. Тие луѓе и треба да се информираат и тоа е една од главните цели на оваа тема.
Во првиот момент кога носење на ваков закон ќе дојде на ред, владата (која и да биде тогаш) законот ќе го донесат експресно. Затоа што кога тогаш ќе треба и ова да се усогласи со ЕУ законската легислатива. Било каква евентуална анкета, референдум или што и да е, ако воопшто има такво испитување на јавното мнение, ќе поминат глатко.

Дали и кој е крив за последиците од нападите од питбул, власникот или кучето... просечниот граѓанин не го интересира ни дел од тоа колку што го интересира спречувањето на нападите.
Сите знаат дека најбрз, наједноставен и најлесен начин за тоа е носење на закон.
Како што тоа веќе е сторено во најголемиот дел земји во светот.

Јас и Вие нема ниту да го донесеме или ниту да го спречиме носењето на законот ама затоа можеме да ја едуцираме јавноста.
Ти Educate или било кој од противниците на оваков закон, повели обиди се да го направиш на твој начин а од мене еве следува прв напис (од долгата предстоечка серија) за конкретни и вистинити случаи за напади завршени со смрт на жртвата, извршени од питбул, ротвајлер или слични раси.

Само што овој пат нема да ги кријам во споилер.

Краток превод: Семејството чувало 6 вакви кучиња и ниедно од нив не било тренирано или користено за борби. Кучињата не биле злоставувани на никаков начин и биле уредно означени со микрочип како што барал законот.
За време на обична вербална расправија, питбулот на мајката ја напаѓа и убива ќерката.
Питотот кога во расправата мајката го повишила тонот ја нападанал ќерката и ја загризал за врат со што ја убил. Кучето не го пуштало загризот во вратот се додека не било застрелано од полицаец.
КАКО БРЕ ЧОВЕК,ќе едуцираш ти,кога само ќе му кажеш,дека у сад се забранети,и мора да ги забраниме и ние,потпишете тука ?! а ако те праша некој,сте имале вие ? што ќе му одговориш ? Преку такво ми е веќе од такви луѓе,како оние што живеат 30 години у Германија,се полни кеш и ќе дојде у Мк и ќе ми драпа мадиња за како е лоша држава,немало демократија или незнам што таму ! такви све треба на плоштад да се бесат,сите знаете све,а уствари појма немате !!!
--- надополнето: Oct 16, 2011 2:51 PM ---
Твое право е да ги сметаш анализите и статистиките за излишни.
Фактот дека во толку земји ова е законски третирано зборува сам по себе. Претпоставувам дека и на тие влади им било јасно ова што го зборуваш, ама биле свесни дека единствен начин да ја контролираат ситуацијата е со ваков закон. Закон кој на жалост, ќе ги опфаќа и оние добронамерни власници како тебе, покрај секаквите будали, како што напиша ти, што одгледуваат и продаваат питбули, и ги дресираат (малтретираат) за борби.

Во врска со мене, точно е дека немам лично искуство со овие раси. Ама да карикирам малку, не мора да играм кошарка професионално, за да можам да ја следам и да ја коментирам.
Да бидеме реални. Овие кучиња се најмногу 3-5% од вкупната популација на педигрирани или барем расни кучиња (така е барем во светот). А вкупниот број на луѓе што се власници на кучиња е секако помал од бројот на оние што не се... Значи ли тоа дека толкаво мнозинство нема збор во ваква ситуација?
Или треба сите да купиме по еден питбул?

По можност од Цезар Милан, се разбира.
Колку си паметен,браво ! Не треба сите да купите питови,да се информирате,да прошетате пит,па тогаш да зборите ! Цезар Милан,има 2(сега има 1,другиот му умре) питови.И,ќе ми кажеш дека он е глуп,и дека сака да се фура со питовите ?! а го бараат сите власници на лабрадор,пинч,г.о и други раси.Размисли малце,зошто,Цезар земал баш пит,од сите можни раси ?! Нормално,неможеш да си одговориш,ПОШО НЕМАШ ПОЈМА !!!!
--- надополнето: Oct 16, 2011 2:53 PM ---
Баш така Educate dont discriminate, и јас ова го пишувам многу повеќе за некој разумен одколку за тебе. Јавноста треба да се информира за она што се случува.

Не случајно отпор кон ваков закон прават 99% сопствениците на овие раси, питбул, ротвајлер итн. Верувајте дека повеќето од обичните луѓе не ни знаат дека во светот има овакви закони или дека треба и ќе се донесе кај нас во догледно време. Тие луѓе и треба да се информираат и тоа е една од главните цели на оваа тема.
Во првиот момент кога носење на ваков закон ќе дојде на ред, владата (која и да биде тогаш) законот ќе го донесат експресно. Затоа што кога тогаш ќе треба и ова да се усогласи со ЕУ законската легислатива. Било каква евентуална анкета, референдум или што и да е, ако воопшто има такво испитување на јавното мнение, ќе поминат глатко.

Дали и кој е крив за последиците од нападите од питбул, власникот или кучето... просечниот граѓанин не го интересира ни дел од тоа колку што го интересира спречувањето на нападите.
Сите знаат дека најбрз, наједноставен и најлесен начин за тоа е носење на закон.
Како што тоа веќе е сторено во најголемиот дел земји во светот.

Јас и Вие нема ниту да го донесеме или ниту да го спречиме носењето на законот ама затоа можеме да ја едуцираме јавноста.
Ти Educate или било кој од противниците на оваков закон, повели обиди се да го направиш на твој начин а од мене еве следува прв напис (од долгата предстоечка серија) за конкретни и вистинити случаи за напади завршени со смрт на жртвата, извршени од питбул, ротвајлер или слични раси.

Само што овој пат нема да ги кријам во споилер.

Краток превод: Семејството чувало 6 вакви кучиња и ниедно од нив не било тренирано или користено за борби. Кучињата не биле злоставувани на никаков начин и биле уредно означени со микрочип како што барал законот.
За време на обична вербална расправија, питбулот на мајката ја напаѓа и убива ќерката.
Питотот кога во расправата мајката го повишила тонот ја нападанал ќерката и ја загризал за врат со што ја убил. Кучето не го пуштало загризот во вратот се додека не било застрелано од полицаец.
Пак не одговараш на моите прашања,или ги бришеш !! 1.СИ ИМАЛ ЛИ БИЛО КАКВО КУЧЕ ДО СЕГА ИЛИ ИМАШ ? 2.ДАЛИ ГО ПРОЧИТА ПРИМЕРОТ КОЈ ТИ ГО ДАДОВ СО ДОБЕРМАНОТ И ДЕТЕТО ?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.158
Поени од реакции
34.693
Повторно неинформираност Ванлок.Погледи ја силата на угризот кај пит бул,волчјак и рот.

http://www.youtube.com/watch?v=ADDxe24ud90&feature=related

Волчјак,рот,диво афричко куче,тоса,мастиф,боер боел,а најмоќен угриз има Кангалот.Значи питот не е ни во топ 5 кучиња со најсилен угриз.А кога би споредувале и со диви животни тогаш на хиените им нема конкуренција човечка коска можат да распарчат од шала.
Неинформираност или нерелевантна информација?

На страна хиените и дивите афрички кучиња, нив се надевам се уште не стигнавте да ги увезувате.
Силината односно притисокот на угризот на едно куче, и самоконтролата на тоа куче кога и како ќе го искористи тој угриз се две сосема различни работи.

Не случајно никој од Вас не можеше да одговори зошто питбул расата има огромен проблем да ја совлада bark and hold техниката.

Вучјакот можеби прави поголем протисок со угризот ама вучјакот на повик се повлекува од борба. Ете баш тоа се дресира/учи во bark and hold техниката. Од кучето се бара да нападне само на барање или во одбрана и да се повлече на повик.
Треба ли пак да поставам видеото каде сопственикот буквално го шутира сопствениот питбул, ни со тоа не успевајќи да го натера да го отпушти угризот во вратот на лабрадорот?

Продолжуваме со серијата написи.
Јануари 2011та. Девојче, 5 годишно. Нападнато во сопствениот двор и растргнато од 2та питбула на соседот кои ја прерипале оградата. Пред настанот, за питбулите имало повеќе регистрирани поплаки од комшиите и власникот добил неколку предупредувања од полицијата.
http://www.dogsbite.org/dog-bite-statistics-fatalities-2011.php

Makayla Woodard

5-years old | Waxhaw, NC

Makayla Woodard, 5-years old, was killed by two pit bulls while in her front yard. Her grandmother, Nancy Presson, was severely injured trying to protect her. Michael Gordon, a convicted felon, owned both pit bulls. Neighbors said they had complained many times about Gordon's dogs running loose. Police said they warned Gordon at Christmas -- just a few weeks earlier -- to keep his dogs contained. At the time, Gordon admitted that his dogs, Rebel and Daisy, often managed to "hop the fence." Residents of Waxhaw were devastated by the incident. Hundreds attended Makayla's funeral, which began with the little girl's body carried in a horse drawn cart. After the funeral, town commissioners set up a panel to study the existing dog control law and to determine how to better handle potentially dangerous dogs. On January 26, Gordon turned himself into police after being charged with involuntary manslaughter.

Date of death: January 12, 2011 Chained: No
Breed of dog: Pit bulls (2) Relationship to dog: Nonfamily
Sex of dog: Mixed Owner of dog: Neighbor
Spay/Neuter: No Multiple dogs: Yes
On/Off property: Off Criminal charges: Yes

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Неинформираност или нерелевантна информација?

На страна хиените и дивите афрички кучиња, нив се надевам се уште не стигнавте да ги увезувате.
Силината односно притисокот на угризот на едно куче, и самоконтролата на тоа куче кога и како ќе го искористи тој угриз се две сосема различни работи.

Не случајно никој од Вас не можеше да одговори зошто питбул расата има огромен проблем да ја совлада bark and hold техниката.

Вучјакот можеби прави поголем протисок со угризот ама вучјакот на повик се повлекува од борба. Ете баш тоа се дресира/учи во bark and hold техниката. Од кучето се бара да нападне само на барање или во одбрана и да се повлече на повик.
Треба ли пак да поставам видеото каде сопственикот буквално го шутира сопствениот питбул, ни со тоа не успевајќи да го натера да го отпушти угризот во вратот на лабрадорот?

Продолжуваме со серијата написи.
Јануари 2011та. Девојче, 5 годишно. Нападнато во сопствениот двор и растргнато од 2та питбула на соседот кои ја прерипале оградата. Пред настанот, за питбулите имало повеќе регистрирани поплаки од комшиите и власникот добил неколку предупредувања од полицијата.
Слеп си или што е проблемот ?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.158
Поени од реакции
34.693
Ти пишав горе,ТИ ЛИ ГИ ЗНАЕШ ЛИЧНО ТИЕ ЛУЃЕ БРЕ ЧОВЕК ? НЕ БИДИ НАИВЕН(ВО ПРЕВОД ЗНАЕШ ШТО ЗНАЧИ ТОА) ОВА ГО ПИШУВАЛ НОВИНАР ИЛИ КОЈ И ДА Е,И ЈА ЗНАЕ САМО ПОСЛЕДИЦАТА,А КАКО ДОШЛО ДО ТОА ?!
За сите написи што ги напишав и/или што тек ќе ги напишам имаш линкови со референци од каде се земени информациите. Се работи за повеќе написи од државни (federal state) aгенции и разни дневни весницi.
Освен последиците (смрт во сите овие написи) секогаш пишува и какви се околностите во кои се случил настанот. Пример настанот се случува во домот на жртвата од питбул израснат во семејството, никогаш не е дресиран за борба, никогаш не е употребен за борба во било кој вид...
Мене ова ми се доволно објективни информации. Ако тоа не е доволно за тебе, повели направи истрага. Распрашај ги новините или обрати се директно кај властите таму.

Колку си паметен,браво ! Не треба сите да купите питови,да се информирате,да прошетате пит,па тогаш да зборите ! Цезар Милан,има 2(сега има 1,другиот му умре) питови.И,ќе ми кажеш дека он е глуп,и дека сака да се фура со питовите ?! а го бараат сите власници на лабрадор,пинч,г.о и други раси.Размисли малце,зошто,Цезар земал баш пит,од сите можни раси ?! Нормално,неможеш да си одговориш,ПОШО НЕМАШ ПОЈМА !!!!
Добро, ти слободно предложи го почитуваниот Цезар Милан и за Претседател на Македонија ако сакаш. Јас мислам дека има и поозбилни и веродостојни извори на информации од Анимал Планет.

П.С. Сочуство за починатиот питбул на почитуваниот Цезар Милан.

Пак не одговараш на моите прашања,или ги бришеш !! 1.СИ ИМАЛ ЛИ БИЛО КАКВО КУЧЕ ДО СЕГА ИЛИ ИМАШ ? 2.ДАЛИ ГО ПРОЧИТА ПРИМЕРОТ КОЈ ТИ ГО ДАДОВ СО ДОБЕРМАНОТ И ДЕТЕТО ?
Јас не можам да ти бришам ништо твое, ниту сакам да го правам тоа. Колку пониско ниво на дискусија практикуваш -толку подобро за покажување на мојата поента дека си нерелевантен како соговорник во самата дискусија. Доберманот и детето? Тоа од 7 години што во твое маало шетало возрасен мажјак? Што со тоа? Одговорни се родителите по повеќе основи.

.
Во овој продолжеток од серијата написи за смртоносни напади, извршители се два ротвајлери на дедото на жртвата. Девојчето било растргнато во својот двор од домашните кучиња со педигре кои инаку биле од шампионско легло, познато по ориентацијата кон фамилијарни кучиња.

Vanessa Husmann

3-years old | Hopkinton, IA

Vanessa Husmann, 3-years old, was mauled to death by her grandfather's two rottweilers that were being kept at her home. Just before the attack, she had gone into the backyard to play where the dogs were kept separated in a secure kennel. Her 18-year old half brother was babysitting her at the time, but it was Blake Muller, who was visiting his mother's home across the street, who witnessed the attack and ran to help. The victim's mother, Rhonda Marty, later told reporters that she did not know how the dogs escaped their kennel (she issued a statement on TV that the gate was "still locked" after the incident too). But on Sunday, a day after the little girl's death, family members used a large tractor to destroy and remove the kennel, leaving no future way to make this determination. Police said the dogs were usually kept in Monticello at the grandfather's home where he breeds "family oriented" AKC registered champion rottweilers, according to his website.

Date of death: March 6, 2011 Chained: No
Breed of dog: Rottweilers (2) Relationship to dog: Family
Sex of dog: Unknown Owner of dog: Grandfather
Spay/Neuter: No Multiple dogs: Yes
On/Off property: On Criminal charges: No

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
За сите написи што ги напишав и/или што тек ќе ги напишам имаш линкови со референци од каде се земени информациите. Се работи за повеќе написи од државни (federal state) aгенции и разни дневни весницi.
Освен последиците (смрт во сите овие написи) секогаш пишува и какви се околностите во кои се случил настанот. Пример настанот се случува во домот на жртвата од питбул израснат во семејството, никогаш не е дресиран за борба, никогаш не е употребен за борба во било кој вид...
Мене ова ми се доволно објективни информации. Ако тоа не е доволно за тебе, повели направи истрага. Распрашај ги новините или обрати се директно кај властите таму.

Добро, ти слободно предложи го почитуваниот Цезар Милан и за Претседател на Македонија ако сакаш. Јас мислам дека има и поозбилни и веродостојни извори на информации од Анимал Планет.

Јас не можам да ти бришам ништо твое, ниту сакам да го правам тоа. Колку пониско ниво на дискусија практикуваш -толку подобро за покажување на мојата поента дека си нерелевантен како соговорник во самата дискусија. Доберманот и детето? Тоа од 7 години што во твое маало шетало возрасен мажјак? Што со тоа? Одговорни се родителите по повеќе основи.

.
Во овој продолжеток од серијата написи за смртоносни напади, извршители се два ротвајлери на дедото на жртвата. Девојчето било растргнато во својот двор од домашните кучиња со педигре кои инаку биле од шампионско легло, познато по ориентацијата кон фамилијарни кучиња.
Верувај ти на весниците и новинарските говна дека се било топ,ама ете го изело девојчето.Да направам истрага ?! немам потреба од тоа,а и не ни можам.Рече,што со тоа дете ?! ти кажав јас многу убаво што,ама очигледно не ти одговара да не си у право,така да терај си така како што мислиш.
--- надополнето: Oct 16, 2011 5:17 PM ---

.
Не ми одговори на прашањето,си имал/имаш некакво куче,и што раса е ?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.158
Поени од реакции
34.693
Верувај ти на весниците и новинарските говна дека се било топ,ама ете го изело девојчето.Да направам истрага ?! немам потреба од тоа,а и не ни можам.Рече,што со тоа дете ?! ти кажав јас многу убаво што,ама очигледно не ти одговара да не си у право,така да терај си така како што мислиш.
Не ми одговори на прашањето,си имал/имаш некакво куче,и што раса е ?
„Новинарски говна„?

Како што веќе ти реков, одржување на некакво ниво во дискусија на јавен форум е пожелно.
Прво се работи за државни агенции од одделните федерални држави, плус за независни новинарски написи во локални и национални весници и/или телевизии.
Од десетиците извори за секој одделен случај, кои сите ги наведуваат истите информации, јас на тебе да ти верувам? Дека се тоа е измислено или погрешно представено во кампања против расата на питбулл кучињата?
Ајде важи, твојот кредибилитет е секако поголем?
И на кој начин е релевантно во сето ова дали и какво куче имам?

.
Во следниов напис питбулот го убива својот 61 годишен сопственик.

Michael Cook

61-years old | Tucson, AZ

Michael Cook, 61-years old, suffered life-threatening injuries after his pet pit bull attacked him August 3. Neighbors heard the victim screaming and rushed down the alley to help. Fernando Lozano described the scene as the dog "literally eating him." Within two days, Cook underwent two surgeries and was administered 60 pints of blood. At this time, his family made a plea with the public to "replenish the blood site for the City of Tucson," as his injuries had depleted area blood banks. The family called the savage attack a "freak accident" and blamed the incident on the dog being under medicated -- earlier that day, the pit bull had been neutered. Less than two weeks later, doctors amputated both of Cook's arms and it was noted in media reports that he also suffered from liver failure and kidney damage. On August 23, twenty days after the horrific mauling, Cook succumbed to his injuries and died.

Date of death: August 23, 2011 Chained: No
Breed of dog: Pit bull Relationship to dog: Family
Sex of dog: Male Owner of dog: Victim
Spay/Neuter: Unknown Multiple dogs: No

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
„Новинарски говна„?

Како што веќе ти реков, одржување на некакво ниво во дискусија на јавен форум е пожелно.
Прво се работи за државни агенции од одделните федерални држави, плус за независни новинарски написи во локални и национални весници и/или телевизии.
Од десетиците извори за секој одделен случај, кои сите ги наведуваат истите информации, јас на тебе да ти верувам? Дека се тоа е измислено или погрешно представено во кампања против расата на питбулл кучињата?

.

Michael Cook

Michael Cook, 61-years old, suffered life-threatening injuries after his pet pit bull attacked him August 3. Neighbors heard the victim screaming and rushed down the alley to help. Fernando Lozano described the scene as the dog "literally eating him." Within two days, Cook underwent two surgeries and was administered 60 pints of blood. At this time, his family made a plea with the public to "replenish the blood site for the City of Tucson," as his injuries had depleted area blood banks. The family called the savage attack a "freak accident" and blamed the incident on the dog being under medicated -- earlier that day, the pit bull had been neutered. Less than two weeks later, doctors amputated both of Cook's arms and it was noted in media reports that he also suffered from liver failure and kidney damage. On August 23, twenty days after the horrific mauling, Cook succumbed to his injuries and died.

Независни новинари :) keep it real !Верувај ти у што сакаш бре другаре,неам намера да убедувам некој што нема никакво куче,најмалце пит.Поздрав,и продолжи да го хејташ секое јако и храбро куче,од чиста досада или комплекс

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ми скурчи и мене да кажувам дека нема лоши кучиња,дека е СЕ И СЕ до сопствениците.Еве пример за питбулот што викаат:
This breed tends to love all people, especially children
имам чувано пит и јас неколку години,и можам да потврдам дека се ПРЕДОБРИ со деца,за разлика од еден Кокер Шпаниел,кој не сакаше луѓе воопшто.;)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.158
Поени од реакции
34.693
Независни новинари :) keep it real !Верувај ти у што сакаш бре другаре,неам намера да убедувам некој што нема никакво куче,најмалце пит.Поздрав,и продолжи да го хејташ секое јако и храбро куче,од чиста досада или комплекс
Поздрав и до тебе. И само да расчистиме: твое право е да мислиш што сакаш, јас не мразам ниедно куче ама безбедноста ја ставам пред се.

За Несреќникот имам еден напис за 3 питбула што не биле толку добри како неговиот примерок. На жалост ова на своја кожа го осетил и кутриот двегодишен Јакоб.

http://www.dogsbite.org/dog-bite-statistics-fatalities-2010.php

Jacob Bisbee

2-years old | Concord, CA

Jacob Bisbee, 2-years old, was mauled to death by his step-grandfather's pit bulls. Police said the dogs attacked the boy when he walked into the garage. The victim's grandmother and uncle were in the house at the time, as was the boy's brother. The dogs' owner, Steven Hayashi, was not home during the incident. Within hours, authorities arrested Hayashi on suspicion of child endangerment and owning a mischievous animal that causes great bodily injury or death. The three offending pit bulls were seized along with two more that Hayashi kept in his yard. The next day, from a jailhouse interview, Hayashi admitted that one of the dogs had killed his pet Chihuahua a year earlier. But he said he never believed his dogs would attack Jacob. He also said that he ended up with 5 pit bulls because the pit bull he adopted from a Lake County animal shelter was pregnant. [source citations]

Date of death: July 22, 2010 Chained: No
Breed of dog: Pit bulls (3) Relationship to dog: Family
Sex of dog: Mixed Owner of dog: Step-grandfather
Spay/Neuter: Mixed Multiple dogs: Yes
On/Off property: On Criminal charges: Yes

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
„Новинарски говна„?

.

Michael Cook

Бате, Патетичен си, искомлексиран си и досадно ти е во животов. Имаш ти куче, си имал ли еднаш во твојов досаден живот куче?

Еве, ај земи куче, било која раса, не го шетак,мавај го кога и да посакаш, не му давај да јаде ни вода.После некое време оди кај него и земи да играш.Биди пријателски настроен важи? Ако преживееш, земи пак куче, и третирај го како сопствено дете.Жетај го 2 пати на ден, давај му редовна храна и вода за пиење, и редовна вакцинација.

Е тогаш ќе видиш, зашто кучињава се агресвни кон секој.И ќе видиш дека со дресура какво куче ќе имаш. И да треба да се забрани парење на кучиња.

Ама изгледа чабе тебе ти се збори кога ти немаш абер од ова,Само гуглаш и постираш новинарски статии и ред други работи.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ми скурчи и мене да кажувам дека нема лоши кучиња,дека е СЕ И СЕ до сопствениците.Еве пример за питбулот што викаат:
имам чувано пит и јас неколку години,и можам да потврдам дека се ПРЕДОБРИ со деца,за разлика од еден Кокер Шпаниел,кој не сакаше луѓе воопшто.;)
Сега Vanlok на ова ќе ти даде линк од девојчето од Белград што го изгризало пит...:pos:

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Чекајте само питот може да растргнат човек ?

А шарпланинците ,стафордите , аргентинските доги , ротвајлерот , ши цу ( :P ) , бул териерот , и уште 100 раси , па ако се забранат моќните раси што се способни да убијат луѓе ,ние што ќе чуваме ?!

Ова ?

Има донесено закон за маски и тоа е доволно. А тие што не се способни да чуваат питови нека не чуваат.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Сега Vanlok на ова ќе ти даде линк од девојчето од Белград што го изгризало пит...:pos:
Касниш пријателе :pos:

За Несреќникот имам еден напис за 3 питбула што не биле толку добри како неговиот примерок. На жалост ова на своја кожа го осетил и кутриот двегодишен Јакоб.

http://www.dogsbite.org/dog-bite-statistics-fatalities-2010.php

Jacob Bisbee

2-years old | Concord, CA

Jacob Bisbee, 2-years old, was mauled to death by his step-grandfather's pit bulls. Police said the dogs attacked the boy when he walked into the garage. The victim's grandmother and uncle were in the house at the time, as was the boy's brother. The dogs' owner, Steven Hayashi, was not home during the incident. Within hours, authorities arrested Hayashi on suspicion of child endangerment and owning a mischievous animal that causes great bodily injury or death. The three offending pit bulls were seized along with two more that Hayashi kept in his yard. The next day, from a jailhouse interview, Hayashi admitted that one of the dogs had killed his pet Chihuahua a year earlier. But he said he never believed his dogs would attack Jacob. He also said that he ended up with 5 pit bulls because the pit bull he adopted from a Lake County animal shelter was pregnant. [source citations]

Date of death: July 22, 2010 Chained: No
Breed of dog: Pit bulls (3) Relationship to dog: Family
Sex of dog: Mixed Owner of dog: Step-grandfather
Spay/Neuter: Mixed Multiple dogs: Yes
On/Off property: On Criminal charges: Yes

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Vanlok,уште ова да ти кажам,незнам дали си гледал борба на кучиња во живо,не на видео,незнам дали си гледал како се спрема(малтретира) пит во живо,незнам дали си видел како изгледа едно живеалиште на таков пит,незнам дали си видел со што се храни,и во какви садови му се дава храната и водата,НЕЗНАМ ДАЛИ СИ ВИДЕЛ ПИТ КОЈ Е ДОБИЕН ОД ИСТА КРВ(БРАТ-СЕСТРА) И КАКО СЕ ПОНАША.Кога се ова ќе видиш,тогаш ќе го промениш мислењето дека е до кучето.Единствениот проблем кај нив е СИЛАТА И ХРАБРОСТА. Таков пит,што се чува така,или е добиен од брат-сестра,е психички пореметен,и кај него само може да се јави такво,како што викаш ти,кинење на жичката,или како и да кажа.Сепак,тие сами не се спаруваат,туку човекот ги натерува на тоа.Јас знам случај,кај што деца од 15-16 години шетаат таков пит,у населено место.Знам и луѓе што намерно ги спаруваат така за борба,а некогаш и тие кучиња ги шетаат во населено место.Значи,другаре,пак доаѓаме на тоа,дека човекот е крив.Размисли малце и за ова,доста со независните новинари :pos::tapp:

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Vanlok,уште ова да ти кажам,незнам дали си гледал борба на кучиња во живо,не на видео,незнам дали си гледал како се спрема(малтретира) пит во живо,незнам дали си видел како изгледа едно живеалиште на таков пит,незнам дали си видел со што се храни,и во какви садови му се дава храната и водата,НЕЗНАМ ДАЛИ СИ ВИДЕЛ ПИТ КОЈ Е ДОБИЕН ОД ИСТА КРВ(БРАТ-СЕСТРА) И КАКО СЕ ПОНАША.Кога се ова ќе видиш,тогаш ќе го промениш мислењето дека е до кучето.Единствениот проблем кај нив е СИЛАТА И ХРАБРОСТА. Таков пит,што се чува така,или е добиен од брат-сестра,е психички пореметен,и кај него само може да се јави такво,како што викаш ти,кинење на жичката,или како и да кажа.Сепак,тие сами не се спаруваат,туку човекот ги натерува на тоа.Јас знам случај,кај што деца од 15-16 години шетаат таков пит,у населено место.Знам и луѓе што намерно ги спаруваат така за борба,а некогаш и тие кучиња ги шетаат во населено место.Значи,другаре,пак доаѓаме на тоа,дека човекот е крив.Размисли малце и за ова,доста со независните новинари :pos::tapp:
Нема врска дека кучињата што се за борби се агресивни према луѓе. Другар ми има пит булка таа во ринг мислиш дека е пирана , надвор од него , во двор кој сака може да влезе нема ништо да му направи....А на овој Vanlok тури му пепелта....

Kajgana Shop

На врв Bottom