МАКЕДОНСКА НЕЗАВИСНОСТ - документарна емисија (серијал) на МТВ

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Пендаровски незнам што му е улогата во докуменарецов !!! Нека одговори зошто не се качил на авион со Борис дента кога загина во Босна а му беше прв советник ...
--- надополнето: Oct 12, 2011 11:03 PM ---
Ги поврзувам работиве гледајќи го документарецов од денешна гледна точка и сваќам дека некои личности сподоби намерно биле ставена од некои тајни служби, виши сили што ти ја знам со некаква цел !!! Љубе министер станува во тек на војната а башка оди и на терен ...хмм ич не е кодошот од фронтот, никако !!!

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Гледав 2 епизоди само, за 2000 и 2001, случајно или не само тие успеав да ги начекам до сега. Од сите тие случувања во војната, притисоци,неправдини спрема нашите војници таква нервоза ме фати.... Не ми се верува дека сакаме да се приклучиме во сојуз кој ги подржуваше терористите во војната. Ми се гади од нив најсериозно. Им ебам западњаците....
Од тоа што го видов во 2те емисии, ме изненади доста Георгиевски. Незнам како ја водел државата тогаш, али неговите изјави и ставови за време на војната ме изненадија. Дури и при потпишувањето на рамковниот договор, му се гледаше у фаца, како со сила да го потпишува. За разлика од Трајковски и Црвенковски. Може тогаш се разочарал од Македончето па решил бугар да стане :pos:
хахахахах баш и јас тоа го заприметив кај георгиевски а и муабетите што ги кажа тогаш и мене ме изненадија ......сепак денешнава епизода беше наклонета за вмро!!!
--- надополнето: Oct 12, 2011 11:10 PM ---
Пендаровски незнам што му е улогата во докуменарецов !!! Нека одговори зошто не се качил на авион со Борис дента кога загина во Босна а му беше прв советник ...
--- надополнето: Oct 12, 2011 11:03 PM ---
Ги поврзувам работиве гледајќи го документарецов од денешна гледна точка и сваќам дека некои личности сподоби намерно биле ставена од некои тајни служби, виши сили што ти ја знам со некаква цел !!! Љубе министер станува во тек на војната а башка оди и на терен ...хмм ич не е кодошот од фронтот, никако !!!
мммм а баш ме интересира зашто љубе го сметаш за предавник за кодош?

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
хахахахах баш и јас тоа го заприметив кај георгиевски а и муабетите што ги кажа тогаш и мене ме изненадија ......сепак денешнава епизода беше наклонета за вмро!!!
--- надополнето: Oct 12, 2011 11:10 PM ---

мммм а баш ме интересира зашто љубе го сметаш за предавник за кодош?
Чекај ме зафркаваш или озбилно ... ???

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Ме интересира дали е во продажба музиката што е направена за емисијата. Поточно она што е створено од диригентската палка на Илија Пе(ј)овски.

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Чекај ме зафркаваш или озбилно ... ???
не бе озбилно те прашувам сакам твое мислење да ми кажиш? мислам ако не ти е мака чкртни некој збор или дај некој линк.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Љубчо не е ни предавник ни кодош ,човекот бил единствен што сакал да направи нешто за Македонија али тоа не му го дозволија ...

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Љубчо не е ни предавник ни кодош ,човекот бил единствен што сакал да направи нешто за Македонија али тоа не му го дозволија ...
Беше симбол на Македонецот додека не почна да с*ре на телевизија како имаме заедничка историја со Бугарите а и се потпиша како таков ... Нема оправдување за тоа !!! Драган Богдановски кога одел во Канада да бара финансии и да разговара со нашите таму Македонија кога стекнувала независност тоа татарското буљашче отишол на средба со татарите таму !!!

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Беше симбол на Македонецот додека не почна да с*ре на телевизија како имаме заедничка историја со Бугарите а и се потпиша како таков ... Нема оправдување за тоа !!! Драган Богдановски кога одел во Канада да бара финансии и да разговара со нашите таму Македонија кога стекнувала независност тоа татарското буљашче отишол на средба со татарите таму !!!
Па брат ние и имаме заедничка историја со Бугарија ,они се настанати од нас, само што несакаат нормално тоа да го признаат , а за пасошот до ден денес не се знае дали има земено или не.За мене е најпозитивна личност од политичариве наши само ме нервира кога ќе почне да ми ги брани словениве и таа култура мислам дека тука ја греши он. Според мене мислам дека Македонија и Македонецот прерано го предаде и го осуди такада мислам дека и сите моабети ги прави од инат сега .

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Па брат ние и имаме заедничка историја со Бугарија ,они се настанати од нас, само што несакаат нормално тоа да го признаат , а за пасошот до ден денес не се знае дали има земено или не.За мене е најпозитивна личност од политичариве наши само ме нервира кога ќе почне да ми ги брани словениве и таа култура мислам дека тука ја греши он. Според мене мислам дека Македонија и Македонецот прерано го предаде и го осуди такада мислам дека и сите моабети ги прави од инат сега .
Друже ја и ти можеме да нагаѓаме до утре сабајле фактите се тие ?! Љупчо има стан во Перу и има многу пари ова е сигурно милион посто ... Човекот неможе преку ден од Македонец изгорен што се лупаше во гради дека конгрес на ВМРО ќе прави во Солун да се пише Татар и да збори дека сме чистокрвни Словени ... Повели ...
http://www.youtube.com/watch?v=-xV1wjntZEY
--- надополнето: Oct 12, 2011 11:42 PM ---
не бе озбилно те прашувам сакам твое мислење да ми кажиш? мислам ако не ти е мака чкртни некој збор или дај некој линк.
1 Доказ. Го издава Јохан и лажно го клевети за тој да излезе од затвор
2.Доказ. Прави дил со тешки мафијашки структури од Косово поврзани со Рамуш Харадинај
3.ДОказ Бучко и Бане му станаа најдобри другари, луѓето што го испратија во Хаг

Собери 2+2 ќе дојдеш до решението ...

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Друже ја и ти можеме да нагаѓаме до утре сабајле фактите се тие ?! Љупчо има стан во Перу и има многу пари ова е сигурно милион посто ... Човекот неможе преку ден од Македонец изгорен што се лупаше во гради дека конгрес на ВМРО ќе прави во Солун да се пише Татар и да збори дека сме чистокрвни Словени ... Повели ...
http://www.youtube.com/watch?v=-xV1wjntZEY
--- надополнето: Oct 12, 2011 11:42 PM ---

1 Доказ. Го издава Јохан и лажно го клевети за тој да излезе од затвор
2.Доказ. Прави дил со тешки мафијашки структури од Косово поврзани со Рамуш Харадинај
3.ДОказ Бучко и Бане му станаа најдобри другари, луѓето што го испратија во Хаг

Собери 2+2 ќе дојдеш до решението ...
1.Tврди дека немал никаков разговор со јохан и дека не се познавал со него
2.Сите од нашиве политичари имаат врски со мафијата
3.Сите си се пријателчиња нема позиција опзиција меѓу нив,кој вика дека бране и бучко го пратиле....

сума сумару=??? рекла казала

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.492
Супер емисија, ми се свиѓа тоа што се вадат на виделина срањата и на едните и на другите, сега не до крајна мера, ама сепак колку толку да поднаучат младите генерации зошто сеуште сме Африка од Суперхикс.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
1.Tврди дека немал никаков разговор со јохан и дека не се познавал со него
2.Сите од нашиве политичари имаат врски со мафијата
3.Сите си се пријателчиња нема позиција опзиција меѓу нив,кој вика дека бране и бучко го пратиле....

сума сумару=??? рекла казала
1.Пријателе не биди толку наивен ?! Што ќе направи ќе излезе и ќе рече а бе види јас го предадов Јохан се извинувам сакав да излезам надвор нормално дека ќе тври спротивно не е будала е сега кој е памтен ќе свати меѓуредови додуша не треба да бидеш многу паметен за да сватиш дел од игриве кај нас ама ете ...!!!

2.Е за сите не е потврдено ама сестрата Љуба го виделе седнат на маса со Харадинај и секоја втора недела пред избори одеше во Косово ...се прашувам зошто ?!

3. Другар да се разбереме ако се правиме будали да се правиме другиве нека ти кажат кој го испрати ....Хари Костов, човек на Бранко !!! Да излезам од затвор и да се прегрнувам со душманите кој ме испратиле да лежам зошто нив така им се допаѓало хах ќе им вратам за тоа што сум го доживеал да лежам затвор па жив да не сум ... Него на Љуба му беше речено иди у затвор одлежи малце ние ќе те извадиме ... прашање е кој се тие ''ние'' ... сврзи ги работиве малце !!!

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.837
Поени од реакции
1.593
Одличен е документарецот посебно ми се допадна делот за Тат и коментарот на Томе Нековски цитирам “ Парите биле складирани во црни вреќи и врзани со обични врвки , внимавајте ова го пишува во записникот на полицијата значи секој можел да земе колку пари што ќе посака...“ Ете како складирале пари , малку ми е криво што денес во епизодата за 2003 не беше споменат Ѓорѓи Колозов ама ај ќе преминеме преку тоа и ако некој знае како се вика песната што Тоше ја пееше на крајот би му бил благодарен да каже

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
фрчковски и георгиевски ........во секоја епизода се,за се и сешто се изнакажаја барем излегоја да кажат ...браво

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
фрчковски и георгиевски ........во секоја епизода се,за се и сешто се изнакажаја барем излегоја да кажат ...браво
Биле нешто во државава тоа време ...ЗА ГОЛЕМА ЖАЛОСТ !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom