Tonchie
BATTERY +
Хабард не бил будала кога ја направил скиентологијата. Видел што прават по црквите по светот и си вика, дај и јас да напраам религија, да се збогатам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа е генерално ставот на повеќето верници што ги знам. Црквата нема проблем да те манипулира и да ти продава секакво суеверие за пари. Не им е проблем што Исус не ги сакал суеверните. Еве пример: има една црквичка кај мене се вика „Света Петка“, поповите фино им имаат објаснето на верниците дека е убаво секој петок да се запали свеќа во истата. Знам луѓе што одат редовно во петок да запалат свеќи и да остават пари. Примери вакви еден куп.Идиотштина.Пари за здравје само на лекар се остава, какви цркви какви глупости.И мојот лекар вози мерцедес ама бар он си го има заслужено
јас убаво реков, да не сме мешале храм и религија.Јас бев кум, на мој многу добар пријател. Неговите сакаа церемонија в црква. Никако не е човек, треба да им расипува ќеф на стари луѓе. Не стругнаа официјални 5000 денари, и неофицијално уште 2000, така за адет.
Банда арамиска, тоа треба со стап да се истера се, на чело со свињата Стефан...
Ако не си со Аллах, со Шејтанот си.Хабард не бил будала кога ја направил скиентологијата. Видел што прават по црквите по светот и си вика, дај и јас да напраам религија, да се збогатам.
E kako nikoj... ete vladikata si kupi nov mercedes... pa grbot pocna da go boli od toa greejneto i ladejneto na sedisteto vo audio.... ova mercedesov e specijalno napraen samo za grbot na vladikata... a mozi i masaza ima vgradeno...Се поише и поише мислам дека религииве се еден добро испланиран бизнис кој служи само за зимање пари а никаков ќар од тоа нема никој...
Не ми треба некој бетмен што вози мерџан од 100 хиљади хеуричи со палата у Визбегово и Бардовци да ми проповеда и да ме корне по џеб..
Си ја знам религијата и си ја почитувам а во црква никогаш! токму ради тие причини
Црквата не смее да бара пари и да има тарифи туку тоа треба да биде чиста воља на човекот да донира.
Одлична лекција научиле. Треба да си задоволенОтидов во црквата Св. Троица во Куманово со група ученици...со цел да ги запознам со религијата....и таму на тие што служат им се обратив да закажам друга група на ученици за петок. На тоа добив одговор цитирам „Зорно е да ги доведуеш деца у петак ми тга највише си имамо работу. Спремамо си се за свадбе. Неможе у петак.“ После тоа отиде кај тој што продава свеќи и му вели цитирам: „Текнало му у петак да доаѓа, како да нема дру дн„ Сето тоа се случи пред ученици и тие останаа збунети и еден по еден сите си излегоа.
Отидов во црквата Св. Троица во Куманово со група ученици...со цел да ги запознам со религијата....и таму на тие што служат им се обратив да закажам друга група на ученици за петок. На тоа добив одговор цитирам „Зорно е да ги доведуеш деца у петак ми тга највише си имамо работу. Спремамо си се за свадбе. Неможе у петак.“ После тоа отиде кај тој што продава свеќи и му вели цитирам: „Текнало му у петак да доаѓа, како да нема дру дн„ Сето тоа се случи пред ученици и тие останаа збунети и еден по еден сите си излегоа.