ЈСП - случки, прашања, дискусии

O

onlya

Гостин
Ја не сваќам зашто доле ставиле прозори со преграда...па тоа се едвај 30 цм во висина(ширина) за да може да се протнеш низ нив,во случај на опасност :)
И јас сабајлево додека се возев во двокатна 57ца баш си мислев на тоа, како ќе излеземе од тие тесни прозорчиња во случај на опасност. :)
--- надополнето: Oct 10, 2011 5:07 PM ---
Ееее колку пати им имам пишано на страната на ЈСП за тие двојни аршини, ама никогаш не се објавува тоа ... се објавуваат само коментарите од типот: "Браво за новите автобуси, топ сте."
И ја еднаш им пишав коментар не баш убав за нив и на страната ми стоеше само еден ден после тоа ни трага ни глас од коментарот :D
--- надополнето: Oct 10, 2011 5:09 PM ---
да беа повисоки од тоа што се сега, сега немаше да има само еден панорамски пола од нив ке беа :pos:
И тоа што викаш :pos:
--- надополнето: Oct 10, 2011 5:14 PM ---
Најверојатно треба да оди и еден цајкан со нив, оти вака Македонецот секогаш ќе го јаде.
Ако се погоди и цајканот албанец сите ќе го јадат :)

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
И јас сабајлево додека се возев во двокатна 57ца баш си мислев на тоа, како ќе излеземе од тие тесни прозорчиња во случај на опасност. :)
Тие прозорчињата на лизгање што се уствари се залепени на големиот прозорец, па ако го скршиш со чеканот големиот прозор ќе се извади цел и ќе можеш комотно да излезеш и да си малце поширок. Мислеле на тоа пред да ги направат не се секирај. Само не дај боже да дојде до ситуација да мора да го кршиш прозорот. ;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пишете само донт ду дис ет хоум, да не проба некој :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.050
Не е во склоп со темава, ама за ЈСП се работи.

Dali avtobusot 57 pominuva niz podrumot od Gtadskiot Trgovski centar.? Blagodaram

Не, поминува!
Прашање од некого на страната на ЈСП, и одговор од нив.
Не, поминува :pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Ме нервираат оние рели-шоферине на двокатните автобуси, ќе се истумбав по скали пред некој ден додека се обидував да се симнам од 2риот кат, како што имаше убрзано го фати црвено и кога закочи нагло...грррр :mad:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.727
се извинувам за мојата неписменост и необразованост, што по ѓаволите се "аршини"?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
се извинувам за мојата неписменост и необразованост, што по ѓаволите се "аршини"?
Нешто ко начини на постапување. Кога ќе речат дека ЈСП е со двојни аршини, значи едните можат да си прават што сакаат, а другите нека, плаќаат, нека страдаат :) Во тој смисол.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Аршин му доаѓа нешто како мерка. За едните се употребуваат, ама за другите не.
Во двојка колку пати има влезено контрола, ќе видат се собрале албанци, немаат карта, ама никому ништо. Еднаш така едни ги потчукнаа по рамо, ко ок е, нема гајле. Мене ме фати еднаш контрола, наши беа, ми се испоразвикаа, цел автобус ме дозна во земја пропаднав. А јас не се имав добро пресметано со парите па останав без денар. Е тоа е. И нашиве не се секогаш за бранење.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Двојни аршини = Двоен стандард. У превод, за едните важи законот за другите не важи.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.423
Поени од реакции
16.710
А да му се јавите вие на Мишо, да му ги кажете муабетиве. Фин дечко е, ќе ве ислуша :)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Вози мишооооооооооооооо !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :pos:

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Луѓе не знам некој до сега дали пишал или не ама ај ако има како мене неинформирани (се надевам дека изгледа сум само јас) вчера се возев во тој во 00 15 и си носев 30 денара за карта а газда шофер ми кажа дека цело лето било 40 и како ја тоа не знам???
Па не знам бе чичко шофер секад си го фаќам тој во 23 или пак и земав гледам 36 денара иам и чоеков ме пушта ама јас пак си се изнервирав и си реков "А бе пак ли поштен ќе си и ќе те нервираат овие од ЈСП"
На крај на возењето отидов напред и му кажав дека коа ќе го видам ќе му ги вратам тие 4 денара мирно да спие иако рака на срце ако сакаше можеше комотно да ме симне.
А зашто навечер картата е поскапа?
Повеќе нафта ли трошат дека има гужва во сообраќај (читај нема живо пиле)?????

Kajgana Shop

На врв Bottom