Како да откријам идентитет на мистериозен број?

• Креатор на темата Креатор на темата Alchemyst
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Веќе 2 месеци ме замара и ми звони некој чуден број што не го знам. Сум кренал 4-5 пати и никој не одговара, а последните неколку пати оставив да чекам тој/таа од другата страна да спушти. Како и да е, на почеток ме интригираше која е личноста, но сега веќе почна да влегува во категоријата на "замарање". Така да ме интересира дали некој имал слично искуство и која е процедурата да се дојде до откривање на идентитетот. Како што ми кажаа, треба да поднесам жалба/тужба до полиција, па со тој документ да отидам кај мобилниот оператор, па они ќе проценат дали би ми ги откриле идентитетот или не.

Веќе 2 месеци ме замара и ми звони некој чуден број што не го знам. Сум кренал 4-5 пати и никој не одговара, а последните неколку пати оставив да чекам тој/таа од другата страна да спушти. Како и да е, на почеток ме интригираше која е личноста, но сега веќе почна да влегува во категоријата на "замарање". Така да ме интересира дали некој имал слично искуство и која е процедурата да се дојде до откривање на идентитетот. Како што ми кажаа, треба да поднесам жалба/тужба до полиција, па со тој документ да отидам кај мобилниот оператор, па они ќе проценат дали би ми ги откриле идентитетот или не.
Добро ти кажале , така најдобро ти е да направиш

прво појди до операторот па тие ќе ти кажат, притоа однеси документи за твојот број...лична карта....така нешто и прашај, тие би требало да те упатат...

Појдов, па тие ми ја кажаа процедурата што ја опишав погоре. Значи прво налог од полиција, па после кај операторот. Незнам VIP колку се строги. Се надевам ќе го дознаам идентитетот.

Да не е некое девојче младо, да не те свиѓа па ти дише на слушалка, можда е заљубено во тебе :)

А да се распрашаш некаде за бројот некој да не го знае ? или пак еве една идеја .. ако имаш фб профил пиши го на фб и готоо .. !! може некој така ке ти каже ако го знае случајно .. !! или пак некое девојче те свиѓа .. !! или пак другари од маало те дупат ама не ми се веруе толкав временски период за да заебаваат некого .. !! :D

Хаха помислив на тоа ама не верувам. :) Се сомневав во претходната моја, но ај да и верувам на зборовите дека не е она. Друга опсесивна некоја немам. Евентуално FBI, CIA, или нешто слично сака да кренам слушалка па да ми лоцира координати хаха. Штознам, параноја да го фати чоек. Се шалам!

Хаха помислив на тоа ама не верувам. :) Се сомневав во претходната моја, но ај да и верувам на зборовите дека не е она. Друга опсесивна некоја немам. Евентуално FBI, CIA, или нешто слично сака да кренам слушалка па да ми лоцира координати хаха. Штознам, параноја да го фати чоек. Се шалам!
CIA ili FBI , не смеат да те пруслушкуваат ако немаат дозвола од VIP , хахаха :)

правиме муабет за Unknown Call или за 07Х ХХХХХХ ? :)

Објави fake оглас на пазар3 дека продаваш кауч или шифоњер или пезетка, штотизнам што и стави го тој број за контакт... истото повтори го во неколку дневни весници и на неколку телевизии... па дали ќе му текни пак да заебава

исто ми се деси и мене едно време, прашав во вип истото ми го кажаа.
пробај со игнор, не кревај кога некој ти ѕвони со непознат

правиме муабет за Unknown Call или за 07Х ХХХХХХ ? :)
Не, бројот не е скриен, на VIP е.
--- надополнето: Oct 12, 2011 10:06 PM ---
Објави fake оглас на пазар3 дека продаваш кауч или шифоњер или пезетка, штотизнам што и стави го тој број за контакт... истото повтори го во неколку дневни весници и на неколку телевизии... па дали ќе му текни пак да заебава
Одлична идеја, но сепак ме влече да го дознаам идентитетот по скоро секоја цена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom