Како да откријам идентитет на мистериозен број?

• Креатор на темата Креатор на темата Alchemyst
  • Време на започнување Време на започнување
И јас имам проблем само од друга страна. Јас сакам да му вртам на непознати луѓе. Најќесто меѓу 2 сабајле и 6 сабајле. Али јас тоа не го прам ради манијачење На пример ќе им кажам колку е сатот “Добро утро, точно е три часот и пеесет и пет минути“.... или ќе им дадам некоја информација за која можеби не знаеле “Добро утро, дали знаевте дека постојат 330 видови колибри и дека колибрито е единствена птица која може да лета и наназад“ и така натаму... Значи да се разбереме, нема дишење, нема вулгарности, нема закани... само точни проверени информации.
И тоа го правам беспари....

Инаку, мислам дека со лична карта можиш да направиш забрана за тој број... одиш во мобилниот оператор и бараш да му забранат да ѕвони кај тебе.

Да, ама вака ги пренасочуваш сите повици натаму... Наплаќа и кај него, наплаќа и кај тебе. Башка ако на некој стварно му требаш, нема да можи да те добие.

За првото можеш ...

За второто знам дека наплаќа .. ама и онака не ја користев претплатата за ништо друг имав друг број што го знаеа само оние што требаше да го знаат .. едноставно му помина времето на t mobile ...

а имајет таква услуга некој оператори за околу 300 денари месечна претплата да ти ги даваат дури и некој што ти вртат со непознат :P :P :P

Веќе 2 месеци ме замара и ми звони некој чуден број што не го знам. Сум кренал 4-5 пати и никој не одговара, а последните неколку пати оставив да чекам тој/таа од другата страна да спушти. Како и да е, на почеток ме интригираше која е личноста, но сега веќе почна да влегува во категоријата на "замарање". Така да ме интересира дали некој имал слично искуство и која е процедурата да се дојде до откривање на идентитетот. Како што ми кажаа, треба да поднесам жалба/тужба до полиција, па со тој документ да отидам кај мобилниот оператор, па они ќе проценат дали би ми ги откриле идентитетот или не.

По ова што го пишуваш ти имаш контакт со ентитети од друга димензија, или попознати како загубени души. Не ти помага тука полицијата. Обрати се во најблиската црква или џамија, побарај помош од нив и тоа што побрзо.

За да го откријаш идентитетот треба тужба/молба во полиција а мислам дека можиш само да го блокираш од твоја страна, информирај се кај твојот оператор...

а имајет таква услуга некој оператори за околу 300 денари месечна претплата да ти ги даваат дури и некој што ти вртат со непознат :P :P :P
Никој не му врти со непознат, тој го знае бројот но не ја знае личноста.

аха, да и јас со слично искуство...
само не се оптеретував со полиции, оператори...
во првата ситуација пуштив оглас на пазар 3 ( бидејќи не знаев дали е машко или женско),
а во втората ( дознав дека е женско) па пуштив огласче дека бара машка особа за задоволување на сексуални потреби и тоа на некоја тв беше, кај што идеа такви програми ( од тие на хот)
:vozbud:
нене, после вториот ден не се ни осмелија да титнат камоли на се јават. и раат сум;)

И мене ме замараше една умоболна кучка пред некое време, мислеше дека сум некоја што и го украла дечкото :pos: Не ме ни оставаше да и докажам дека грешка и е бројот. Си ѕвонеше лудата, си ѕвонеше и едно време додека бев у град ми пукна филмот и ги дивертирав повиците кон едно погребално друштво и од тогаш више не се јави.
Погребно претпријатие „Преродба“ ја решиле одма. :)

Онтопик: Терај легално, па види што ќе направиш, радикални мерки само во радикални случаеви.

Веќе 2 месеци ме замара и ми звони некој чуден број што не го знам. Сум кренал 4-5 пати и никој не одговара, а последните неколку пати оставив да чекам тој/таа од другата страна да спушти. Како и да е, на почеток ме интригираше која е личноста, но сега веќе почна да влегува во категоријата на "замарање". Така да ме интересира дали некој имал слично искуство и која е процедурата да се дојде до откривање на идентитетот. Како што ми кажаа, треба да поднесам жалба/тужба до полиција, па со тој документ да отидам кај мобилниот оператор, па они ќе проценат дали би ми ги откриле идентитетот или не.
Штом не е скријен бројот(го знаеш) можеш вака да направиш
Замоли некој пријател/роднина од доверба да му се јави потоа кога ќе се јави нака каже Ало ќе ми треба Панче(или друго име по твој избор) и тој што ти се јавува со скиен број ќе рече грешка сте(или друг збор) и пријателот/роднината ќе го праша кој е таму потоа тој можеби ќе се престави(ако не) тогаш знај дека дека или некое девојче ти се јавува што те свиѓа, другар те дупи а можеби и си објавувал огласи како на пример страната пазар3 си го пишал бројот и сега некој манијак што го немаш видено се лади со тебе и си ги троши парите, да сум на твое место кога ќе ми се јави нема да му исклучувам а ниту да му зборам( ќе го оставам телефонот дома и ќе си излезам) ќе оставам да тече времето и со тоа тој ќе биде во загуба(колку повеќе минути ќе минат толку повеќе пари ќе потроши), Ако може дај пиши го бројот ние да му се јавиме по еднаш да се шегуваме да виде какво е чуството, според мене мислам дека тој чуден број е на let 3.:pos:

Многу пати досега сум имал вакви случки и тоа со скриен број. Ми ѕвонеле во било кое време од денот, неколку пати дури добив и закани дека ќе сум јадел ќотек, ќе ме начекале од работа кога се враќам и сл. Најдоброто решение, секако доколку некој ви се заканува е да се пријави случајот во полиција и кај операторот, и да се среди работата преку нив. Но јас не пријавив на инсистирање на мајка ми како демек да не си направам "поголеми проблеми"... Едноставно го сменив бројот и го давам само на луѓе што ги знам лично, и по потреба, ова би ти било личен/приватен број. А другиот, да се изразам службен број, го знаат само луѓето од работа и во врска со работата, на непознати и скриени броеви не ни кревам слушалка, едноставно го блокирам бројот или го ставам телефонот на silent и нека си ѕвони некој цел ден ако нема попаметна работа. Вакви случаи знам неколку, и во повеќето се само невкусни шали бидејќи некој нема што да прави и врти по цел ден на броеви за да си игра мајтап со луѓето, но некогаш ваквите ситуации знаат да излезат и од контрола.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
отвори тема на кајгана и пиши го бројот, со молба секој член еднаш да се јави

и да се јави што? на крај ќе го смени бројот и пак ќе го замара.. А баце речи и на таа личност дека си дознал кој е и ќе му го разнесеш мозокот ако не престане :pos:

Така и јас правев повеќето пати... ќе кренам и си ќутиме двајцата, а јас се концентрирам на звуци од позадина и така еднаш дознав дека личноста што се јавува моментално патува со воз. Инаку не е само јавувања, сум добил и порака од личноста... као демек да гледам некој филм.
--- надополнето: Oct 15, 2011 2:26 PM ---
Инаку планот ми беше тоа, да се јави друга личност и да бара некоја измислена личност, ете Панче. Јас ќе го снимам разговорот и по гласот лесно ќе познаам кој/која е. Али штета, таа личност е достапна обично навечер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom