Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
prvo neka se zhivi i zdravi ., a za drugoto lesna rabota., se znae po baba i dedo po mashka linija., .......... a i da ne zaboravam da ve prasham zoshto vo anglija ., francija i td., ne pochnata da stavaat ., iminja trajanka ., risto., darko., darinka ., tosho.......kako shto kaj nas nekoi miluvaat da stavaat ., zhaklini ., robertovci., ., i da ne nebrojuvam,,?;)
зошто да мора по бабата или дедото.. глупости се тоа... родителите треба сами да си кажат како сакаат.. а не да се тераат некои глупави адети. Како што има во една фамилија Ристо, Трајко, Ристо, Трајко, Ристо,Трајко, Ристо, Трајко... и до кога така ќе ги редиме? само едно та исто..
некои имиња треба да си останат минато и да не се употребуваат повеќе затоа што стварно безвеза е ..

инаку за имиња... за женско: Мила, Теодора... за машко : Марко, Даниел, Мартин...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.617
Поени од реакции
31.452
a z,sh da ne bideme ko anglichanite ., da si ja pochituvame svojata tradicija ., a da izvezuvame pamet., ;) ama so vakvi razmisli teshko ., i shto im fali na risto i trajko.,a :place::P

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
a z,sh da ne bideme ko anglichanite ., da si ja pochituvame svojata tradicija ., a da izvezuvame pamet., ;) ama so vakvi razmisli teshko ., i shto im fali na risto i trajko.,a :place::P
ахахах абе ништо не реков дека им фали... само шо многу глупаво е 10 генерации сите едно та исто во круг се вртиме со имиња.. тоа ме нервира.. иначе кој милува нека става такви имиња... јас нема да дозволам моите деца да бидат осакатени со такви имиња..

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
зошто да мора по бабата или дедото.. глупости се тоа... родителите треба сами да си кажат како сакаат.. а не да се тераат некои глупави адети. Како што има во една фамилија Ристо, Трајко, Ристо, Трајко, Ристо,Трајко, Ристо, Трајко... и до кога така ќе ги редиме? само едно та исто..
некои имиња треба да си останат минато и да не се употребуваат повеќе затоа што стварно безвеза е ..

инаку за имиња... за женско: Мила, Теодора... за машко : Марко, Даниел, Мартин...
Неможе така ќе ги модифицираме нека биде Трајко сениор и Трајко јуниор :pos:

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.617
Поени од реакции
31.452
ахахах абе ништо не реков дека им фали... само шо многу глупаво е 10 генерации сите едно та исто во круг се вртиме со имиња.. тоа ме нервира.. иначе кој милува нека става такви имиња... јас нема да дозволам моите деца да бидат осакатени со такви имиња..
., samo neka se zhivi i zdravi ., i da rastat vo srekno semejstvo., a upotrebi eden zbor ., shto navistina preformuliraj go .,.,tezhok e., ., i kakvo ime da imaat decata ke si bidat lichnosti sami za sebe so svoj individualitet ;)(y)

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Хмм па женско би крстила : Викторија или Доротеа,
а машко : Кристијан, Александар или Филип

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
значи то на мајката че и препуштам да одбери имиња...само да не бидат старовремски.....

K

kalimer0

Гостин
Ако се машки близнаци - Перо и двајцата. Кога ќе кажам "Перо пиво" 2 пива на маса :cool:
Сеедно би ми било не ми е толку важно името, само да не е многу екстремно.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
:D rodena kontrash:P a shto im fali na iminjata na tvoite roditeli., sega najozbilno., .nema ubavi ili neubavi iminja ., ima samo lichna zhelba za nekoi odredeni iminja ., ili pak iminja koi ve potsetuvaat na nekoi prethodni lichnosti., .pa sega zhalite za niv :LOL:
Абе да не наведувам како се викаат моите родители, мајка ми е крстена со странско име оти кумот пател по девојката од некаде си, татко ми се вика како пола Македонија.
Дедовците ми се Александровци, двајцата, па ништо нема занимливо повеќе некого да крстиш така.
Бабите имаат ужасни имиња, иако и двете си ги сакам, нивните кумови имале проблем со расудување на звучно и мило од незвучно и грубо.

Сакам македонски имиња, имаме многу убави, ама не би крстила дете Стојан, Трпе, Трајан, Стојанка, Станка, Ратка, Петранка, Петкана..... Не би.
Имам желба за девојчето што ќе си го родам Јана да ја крстам (мнооогу ми се допаѓа името), но ми е премногу кратко па ќе мора да се комбинира со нешто :)

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.617
Поени од реакции
31.452
abe kako saka neka se vika ., sakaM vnuka ., dosta mi e od dvajsa surtuci:rolleyes:(y)., a sea da te vidam moja omilena kontro:LOL:

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
Бенџамин или Себастијан:pos:
Има еден случај, мајка му била луда по Брендон од Беверли Хилс па сега детето е Брендон:place: Будалаштина невидена!

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Мене одлучиле моите да ме крстат Тања (се двоумеле уствари меѓу Тања и Александра) и кумот мој предложил трето име (некоја негова бивша девојка се викала така) и еве денес... Јас така се викам како неа.... :) Иначе не си го сакам баш имево...

А моето дете ако е машко сакам да се вика Војин или Војдан,а ако е женско Стела или Дана...
Ако нејќе маж ми, треба да смислам нешто да го убедам... :unsure:

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.641
Поени од реакции
1.239
Прво сакале да ме крстат Немања, ама после мајка ми предложила да се викам Никола, по дедо ми и така биднало:)

S

Shellshock nam67

Гостин
Мене одлучиле моите да ме крстат Тања (се двоумеле уствари меѓу Тања и Александра) и кумот мој предложил трето име (некоја негова бивша девојка се викала така) и еве денес... Јас така се викам како неа.... :) Иначе не си го сакам баш имево...

А моето дете ако е машко сакам да се вика Војин или Војдан,а ако е женско Стела или Дана...
za bivsata imala pravo toa ime ostanuva i kaj mene i mojata se vikase taka :)
imeto ti e super i ne se zali :))
inaku moeto ime e dadeno po son a planirale da me vikaat aleksandar, filip, ili goce

Alan Shearer

Newcastle
Член од
6 јули 2011
Мислења
388
Поени од реакции
136

Vojdan mi se sviga za masko a moze i Ognen :D za zensko nemam razmisluvano :D

Kajgana Shop

На врв Bottom