За КАБАЛАТА знаат дури и на ВРАПЧИЊАТА. И ним им е јасно дека формите како О.Т.О, Масонерија, или розенкроиц, или wicca,или Златна Зора (Golden Down) итн. се е тоа едно те исто пакување на "ЧИСТОКРВЕН САТАНИЗАМ". Мене ми изгледаат смешно тие "демек" ваши препукувања и спорови кога сите УБАВО си знаете дека ОКУЛТИЗМОТ ви се совпаѓа. Неморам ја ништо да ви објаснувам кои се НЗСта на сите овие ЃАВОЛСКИ СЕКТИ, си ги знаете и самите. Доволна е најосновно познавање на темата па да се види.
Тоа колку сте вие ФИНИ и дека јазикот мене ми бил поган… па МОМАК (за мене си ГАРАНТ ДЕТЕ) ХЕПТАбезГРАМ, мислам дека и ти самиот пишуваш поезија каде спомнуваш гениталии, органи и сл. (останатите прочитајте го прекрасното поетско дело на хептаграм - И ЦИ*КИТЕ ИМААТ УШИ) и го потврдуваш она што ти го напишав предходно. Ме чуди тоа што праќаш ШМИЗЛИ магионичарски да ме напаѓаатдемек ЈАС сум бил вулгарен а сатанистите биле цвеќе за мирисање. Можеби тоа ти го храни ЕГОТО, а? НЕМОЌ.
Но, имаш право - тоа не го негираше ни ти самиот (дека и машките ГО ПРИМААТ одзади за да станат совршени), а тоа ти го НАЛАГА дури и твоето даскалче Кроули кој бил другото БИО - значи и ДВОЦЕФКА (нели, заради доброто на ЧОВЕШТВОТО, секогаш гледано од хуманата страна на монетата)..Така изгледа, дами и господо, еден СУПЕРМЕН, еден МЕСИЈА кој ќе го спасувал човештвото, а од што ќе го спасуваш па баш ТИ? Бедотијо една, ни самиот неможеш да си се спасиш од сопствената ПОХОТ и од ЕГОИЗМОТ во себе а ќе си спасувал свет…
Тоа го направи Христос (сакале вие или не) пред 2000 години за целото човештво, однаш и засекогаш. Вие сте само обманети од сатаната и мислите дека знаете тајни кои не ги знаат другите… што да ви кажам… патетика во целото нејзино величие.
Што се однесува до "братот" - АРГАТАРСКИ (така ние дома ги викаме SИДАРИТЕ), подобро ќе беше да си молчеше, отколку да си ја отвори својата ЕТИЧКО-МОРАЛНО-ХУМАНИТАРНО-СОФИСТИЦИРАНАТА уста и да шири смрад. Па момак, ни ти изглеа не си доволно упатен во својот окултизам и не спомена ништо од она што е пишано од Алберт ПАПАКОТ во КУРЦИ И ПАЛЦИ (ТМ, ова мора да си го заштитам со авторски права - мнооогу ми се допадна) за поврзаноста на Масоните со КАБАЛАТА. Иницирањето ви е во ДНКта … тука се согласувам со хептаБЕЗграм кој ве поврза во едно те исто, и со тоа ГО ПОДДРЖА ПРАВОСЛАВИОТ (а со тоа и мојот) СТАВ за сите САТАНО-ОКЛУТИСТИ. Да не се надоврзам со муабетот дека и кај вас МАСОНИТЕ се практикува системот МАШКО ВРЗ МАШКО како би се усовршиле во ПРОСВЕТАТА... гадости... Содома и Гомора, а згора на се ХУМАНИТАРЦИ, со ЦИОНИСТИЧКИ пари... ама ако. Самите напишавте на билборд пред едно 14 години во Скопје: ЦЕЛО Е КОГА ИМА СЕ, епа нека ви го бапнат да бидете цели. Наздравје нека ви е ЦЕЛОСТА (совршеноста).
Мојата ЦЕЛ со стапување на форумов ми е да им укажам на лагите со кои се користите дека сте ХУМАНИТАРНО-ФИЛОЗОФКА организација. Немам за цел на ВАС да ви докажувам дека сте САТАНИСТИ. Вие тоа го знаете и подобро од мене. Но за сите оние кои се во опасност да бидат ОБМАНЕТИ во вашите дувла, сметам дека треба да знаат дека со ЏАОЛО ќе си имаат работа. Толку од мене засега… накратко.