Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Не изневерувам, не сакам ни да ме изневеруваат. Непростиво ми е. Што к*р бара со мене ако сака да клецка нешто на страна? Нека си фура сингл ако сака да изневерува, јас ќе продолжам барајќи некој што сака да биде само со една. :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не изневерувам, не сакам ни да ме изневеруваат. Непростиво ми е. Што к*р бара со мене ако сака да клецка нешто на страна? Нека си фура сингл ако сака да изневерува, јас ќе продолжам барајќи некој што сака да биде само со една. :)
a од кај да знае дка си вистинската за него ако не проба и на други места?
На пазар ко ќе купвам грозје за вино, ќе го прошетам цел пазар, овде зрно, онде зрно дур не најдам идеален квалитет.

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
a од кај да знае дка си вистинската за него ако не проба и на други места?
На пазар ко ќе купвам грозје за вино, ќе го прошетам цел пазар, овде зрно, онде зрно дур не најдам идеален квалитет.
Не споредувај жена со грозје, не се слатки на ист начин ;)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
принципот на избирање е тој. Дал грозје, дал кола, дал загар..... мора да имас со што да споредиш за да донесеш заклучок дека е тоа она најдоброто.

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
принципот на избирање е тој. Дал грозје, дал кола, дал загар..... мора да имас со што да споредиш за да донесеш заклучок дека е тоа она најдоброто.
А што ако, од многу пребирање низ пазарот додека бираш грозје, на крај кога ќе се одлучиш и му се вратиш на тоа што најмногу ти се допаднало, веќе некој го земал?
Ако мојот партнер има намера да си “бира грозје“ низ пазар, нека си иде нека си бира, ама “грозјето“ што си го имал крај себе веќе ќе си го нема.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А што ако, од многу пребирање низ пазарот додека бираш грозје, на крај кога ќе се одлучиш и му се вратиш на тоа што најмногу ти се допаднало, веќе некој го земал?
Ако мојот партнер има намера да си “бира грозје“ низ пазар, нека си иде нека си бира, ама “грозјето“ што си го имал крај себе веќе ќе си го нема.
ретко, но и то се случува, али и тој шо го зел грозјето исто така поминува цел пазар пробувајќи (ќе ти скини зрно ќе речи “мммм добро е... ај да видам уше малку па ќе се вратам), и ако го земат него... е де ќе го земеш следното шо ќе ти е убо.....

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Точно така. Неспоредливи се. Ама Лет 3 е растен во друго време, не разбира. Како што може грозје да биде вкусно и благо, жена може да сања да биде толку вкусна и блага. :)
Исто така, грозјето никад нема да ти пререче дека си дал пари за цреши или недај боже за друго грозје.

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Исто така, грозјето никад нема да ти пререче дека си дал пари за цреши или недај боже за друго грозје.
Затоа и реков дека се неспоредливи тие две работи. :)

ретко, но и то се случува, али и тој шо го зел грозјето исто така поминува цел пазар пробувајќи (ќе ти скини зрно ќе речи “мммм добро е... ај да видам уше малку па ќе се вратам), и ако го земат него... е де ќе го земеш следното шо ќе ти е убо.....
Значи се задоволуваш и со она што не е најубаво за тебе? И нема да ти биде криво што најубавото ти го зеле? :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Никад не би простил али никад никад ни на сон,без разлика дал ја сакам или ми значи тоа е една работа за која нема простување. Како можам пример јас да бидам верен така ќе може и она нормално ако сака ако не чао и готово,нит она мене ќе ме искористува нит јас ќе се нервирам со неа ..

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Само што сите не сме исти. Мрдогасците и мрдогаските имаат најмногу додворувачи.

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Член од
24 октомври 2011
Мислења
11
Поени од реакции
44

Кога станува збор за тоа, не, не би простила. Ако ме сака мислам дека не би го направил тој чекор а, доколку го направи значи никогаш не требало да стапиме во врска со некој што не гледа како играчка. :)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Денес се видов со еден мој добар Пријател и го прашав како успеал неговата Сопруга сеуште да го сака. Тој ми рече, во шега, дека тоа е последица на тоа што цело време, помалку ја изневерувал.
Инаку тој е постар од мене десетина години.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Леле :mad: ... дал би простила па може да, ама нема да заборавам никогаш :cautious:!!!
Или пократко кажано, не би простила. Како тоа би простила ама не би заборавила? Као, ќе си се ебеме пак на редовна база, ама јас ќе замислувам како ја убивам додека ти го пушам? Не те сфаќам. Или забораваш свесно или не забораваш.
--- надополнето: Oct 28, 2011 9:15 AM ---
Денес се видов со еден мој добар Пријател и го прашав како успеал неговата Сопруга сеуште да го сака. Тој ми рече, во шега, дека тоа е последица на тоа што цело време, помалку ја изневерувал.
Инаку тој е постар од мене десетина години.
Или во превод сакал да ти каже, ме боли курац што она праи и дали ме сака. Втората варијанта малку повеќе тежнее кон „филозофија на врска“ :)

Во принцип, луѓето се ловци нели? Сите луѓе велат дека сакаат да бидат сакани од партнерот, ама правилото вели дека кога некој не сака и ни го покажува тоа, ние се ладиме и ги губиме чувствата. Па така, првиот што ќе покаже дека е многу загреан, автоматски му дава обврска на другиот да се лади.

Може и вештачки да се бутка тоа, му покажуваш на партнерот дека не ти е грижа за него колку на него за тебе и го тераш тој систем. It fucking works. Така, тој си ебел на страна, жена му си била заљубена во него. Ако она се ебела со други, а тој се сомневал ама никако не успевал да ја фати, ќе било обратно. Од овој агол гледано, љубов е илузија, постои само опсесија со некоја личност и ништо повеќе. Обична шаховска партија, кој како ќе ја одигра.

Во сериозната врска и бракот, никогаш немало, а нема ни да има темелење на емоции. Бидејќи тие избледнуваат. Почитта и разбирањето кон партнерот е она коешто ја одржува стабилна и убава. Му го даваш на партнерот она што го сака и си кажуваш точно што сакаш од него, чист обичен компромис, што викаше Сусаро договор. Затоа постојат во денешно време дури и предбрачни договори.

Единственото коешто не може да се стави на хартија за да биде сликата убава е наоѓањето карактерно компатибилен партнер. На пример, ако си тивок човек, да најдеш некој што ќе му одговара да си тивок, ако си галамџија, обратно. Да сакате исти нешта, да почитувате исти принципи, да имате сличен поглед на светот... работи коишто не се менуваат порано или подоцна за партнерот. Едноставно, да ја почувствувате енергијата од партнерот, дека тој ви одговара.

Kajgana Shop

На врв Bottom