Општина Карпош има се само не Црква

во карпош има шаолин храм, ама не смеам да ви кажам каде е, јас беф 2 години на обука во кина на една планина не ми кажаа како се вика со врзани очи ме носеа до таму се обучив и сега одам во шаолин храмот во карпош и 2-3 женски има таму добри, ако сака некој да иде на обука у кина нека ми пп

Па нели гледаш дека неколку члена алудираа на тоа, дека СДСМ не сакале да гледаат знаме и не сакале црква :pos: Сега слушам во Охрид, Струмица ќе ги тргале сите знамиња, а сите градежни активности во врска со верските објекти се сопрени од антимакедонците, неверниците комуњарски.

За човековата глупост знаев дека е бесконечна, сега гледам дека и испраниот мозок далеку оди...
Најлошо е да си имаш работа со испрани мозоци, исто ти е збориш со испран а со дрво.

Серковци, што не серевте против џамијана коа ја дигнаа?

Eee,не е тоа филингот,филингот е само против црква да се плука..некои уште 5 џамии би прифатиле само да нема црква ..
А и страв им е, знаат дека со муслиман така лесно не се искача на крај, а ние рисјаните сме кротки.. и на крај ќе ни докажуваат дека и педер е боље да си ,само верник да не си

Темава изгледа ја има почнато некој кој што не е од Карпош ....
Св. Јован Крстител помеѓу Козле и Капиштец, Жданец има црква, Нерези ... Бранко е крив !!! Теле

Темава изгледа ја има почнато некој кој што не е од Карпош ....
Св. Јован Крстител помеѓу Козле и Капиштец, Жданец има црква, Нерези ... Бранко е крив !!! Теле

Никој не збори за Капиштец се збори за Карпош 1,2,3,4 тамо НЕМА.. ...

Ех,кога ќе ми се врати мислата едно 5-6 века наназад..нашите чукун,чукун предци кога граделе манастири,цркви по ридишта,планини,пештери..се криеле од Турците,овие им ги палеле,ама пак не се откажувале,пак ги возобновувале.. во тоа пусто турско време повеќе цркви се направени него ли денес во оваа мочана демократија

Цркви не гради политичкиот систем туку верниците. Сходно на тоа, можеме да заклучиме дека тогаш имало повеќе верници во споредба со денес, нешто што е гола вистина. Остави ти што Македонцки тресе бројки (ко и на секоја друга тема) у стилу:

општина со убедливо Македонско Христијанско население
кога јас гарантирам дека пола од оние што Македонцки ги смета за Христијани се атеисти -> не им требаат до толку многу цркви (веќе имаат најмалку 2).

Во темава најзагреани за црква - луѓе што не живеат у Карпош.

Населбата Жданец и Нерези спаѓаат под општина Карпош, ако не сте знаеле.

Да де да али Жданец и Нерези се далеку пример од Карпош 2 или 3 такада треба црвка една да се изгради помеѓу насеблите Карпош 1,2,3,4 , на тој простор .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom